lördag 31 oktober 2009

Happy Halloween

Istället för att måla kattliknande eyelinervingar går jag ikväll iväg på halloweenfest med en kattmask och knallröda läppar (NARS Red Lizard) och naglar (Essie Forever Young). Masken köpte jag vit på Panduro för en annan fest i sensomras, och häromkvällen målade jag den med akrylfärg som jag hade hemma. Det blev en röd orange gul-graderad katt!

Ska ni iväg på något roligt ikväll, eller passar ni på att se en läskig film och äta popcorn som Karin?

fredag 30 oktober 2009

Bite me

I morgon är det som sagt Halloween, en amerikansk högtid som är extra kul att fira i och med den rådande vampyrhetsen. Eller är det bara i Spanien folk är som tokiga i allt som har med vampyrer att göra? Halloween ligger också oss på El Mika extra varmt om hjärtat eftersom vi ju till två tredjedelar är amerikaner. Själv ska jag fira med att gå på 60-talsbio och se The Raven (efter Edgar Allan Poe) och Roman Polanski-klassikern The Fearless Vampire Killers. Kul!

Om jag hade varit kvinnan i badet på filmpostern hade jag använt “badstenen” I want to believe från LUSH som innehåller en hel drös essentiella oljor. Sedan hade jag gått all in på Halloween-temat och kört svarta läppstiftet Black Knight från MAC och blodröda lacket Hungry från NARS. Och sedan hoppats att vampyren inte var... just det, hungrig.

torsdag 29 oktober 2009

Shu Uemura Art of Hair, nu i Göteborg

Igår när jag fördrev en halvtimme på stan upptäckte jag att Shu Uemura Art of Hair har kommit till NK Hår & Skönhet. Två fyllda hyllor med lyxiga hårvårdsprodukter stoltserade bakom en invignings-orkidé, och allt såg väldigt intressant ut.

Allt från schampo och balsam till olika stylingprodukter finns, och en flaska eller burk från märket skulle verkligen pryda vilken badrumshylla som helst. Prisläget verkade snitta runt 300 kronor per produkt, så kanske det är läge att läst på lite om produkterna innan man öppnar stora portmonän..

onsdag 28 oktober 2009

Badrum: turkost 60-tal

50- och 60-talsestetik är en av mina favoriter, och hemma trängs både loppisfynd i teak med nyare detaljer i samma stuk. Det här badrummet som jag hittade på Sköna Hem är en del av just en 60-talslägenhet i Stockholm, och det jag gillar mest (förutom de stora ytorna!) är nog faktiskt den ruffiga cementväggen tillsammans med de raka linjerna på handfat och badkar.

Badrummet i sig är ju otroligt lyxigt, och varför inte smälla till med ett av det lyxigaste tvålmärkena – Molton Brown. Fina flaskor, pumpar och underbara dofter på både kropp- och ansiktsvård.

tisdag 27 oktober 2009

Basics från HTH

Hjälper Torr Hud. Kanske inte sexigaste produktnamnet, men rätt mycket enklare än många andra långa och komplicerade namn. Mitt senaste budgetköp var duschkräm och body lotion från HTH på Ica av alla ställen, men det gick fort och uppfyllde mitt enda krav – svagt parfymerat.

Nu när jag börjat använda lukta gott lite oftare upptäckte jag att jag enbart hade lotions med starka dofter hemma, och om det är något jag inte vill dofta så är det Chloé blandat med papaya. Både duschkräm och lotion i Balance-serien luktar svagt och fräscht, utan att hänga kvar många minuter efter duschen. Perfekt, och billigt.

PS: den uppmärksamme kanske ser att vi iom detta inlägg infört en ny kategori – Budget, for all you budget-hunters!

måndag 26 oktober 2009

Fem önskebubblor

Just nu är det (mest 15 %) rea på mängder av produkter borta hos LookFantastic, och själv har jag gjort en liten imaginär önskelista.

- Mörkblått, lerigt och dovt: fyra minilack från Essies höstkollektion, varav tre är klockrena (det rosa däremot är en kopia av många jag har, så det skulle jag ge bort).
- Ett uppljusande och fixerande puder för concealer under ögonen har jag funderat ett tag på nu, och efter Kerstins berömmande ord om Powderflage kan man jag inte vara annat än nyfiken.
- Grumpy Cow är ett doftljus med citrusbas som luktar fan-fucking-tastic, synd att det ska vara så dyrt bara.
- Mitt gamla krämrouge från Becca har gått vidare till de sälla jaktmarkerna för ett tag sedan, efter lång och trogen tjänst. Helt klart det bästa krämrouge jag någonsin testat, och Turkish Rose kan mycket väl vara en ny ersättare.
- Karin verkar sjukt nöjd med sin anti röd-trollstav från Benefit, och eftersom jag tittat på den många gånger är jag nu extra köpvillig!

Från andra sidan

Det är snart ett år sedan jag var i USA sist, och det verkar inte som att jag kommer komma iväg åt det hållet förrän tidigast till våren. Som tur väl är träffar jag vänner och familj ändå, eftersom de gillar att komma hit till Sverige på besök. Om ett par veckor kommer en av mina bästa vänner hit, och hon mailade just och undrade vad jag vill att hon tar med sig från over there. Just nu kommer jag faktiskt inte på nåt speciellt, hudvård har jag så jag klarar mig ett tag till, smink också.

Hmm, trodde inte det skulle vara svårt att göra en lista. Har ni några tips? Vad brukar ni vilja ha från andra sidan Atlanten?

söndag 25 oktober 2009

Färgtema: svart som natten

Den mörkaste tiden på året är här (glöm inte vintertid idag!), och vissa kvällar är det fantastiskt stjärnklart i Göteborg. Tusen små prickar på svartaste bakgrunden, det är klart man blir lite inspirerad. Läckraste lösa ögonskuggan heter Necromantic och kommer från Fyrinnae, ser den inte helt fantastisk ut? En av de senaste kollektionerna från MAC är deras Style Black, som innehåller fyra olika Mineralize-skuggor med svart bas. Rama in med kolsvart eyeliner från Urban Decay, deras klassiker Zero.

Svart nagellack är aldrig fel, och Over the Top från Essie har jag tjatat om förut. Med For Her från Narciso Rodriguez doftar du varmt och feminint, och får dessutom en sjukt fin flaska att ha i badrumsskåpet.

lördag 24 oktober 2009

Chloé

Det var längesedan (läängesedan) jag köpte ny parfym, och efter att doftat på Chloé varje gång jag gått in i en parfymeria i ett års tid tyckte jag det var dags att slå till på en egen flaska. 30 fina små ml av Chloé bor nu hemma hos mig, och jag blir lika glad varje gång jag känner doften. Välinvesterade pengar, och antagligen mitt mest överlagda köp någonsin..

Handkräm på köpet

Om du har tänkt att spendera en liten del av den nyinkomna lönen på en god och lyxig produkt från El Mika-favoriten L'Occitane, kan jag tipsa om att NK bjussar på en gratis Creme Mains handkräm om du handlar för 250 kronor. Mer info på bilden!

fredag 23 oktober 2009

På spaning i Madrid: Benefit

Första riktiga höstdagen i Madrid och jag gick en sväng till El Corte Inglés med flottig lugg och utan smink. Jag hade inte förväntat mig att bli haffad av en sminktjej från Benefit som frågade glatt om jag ville bli sminkad. Alldeles intill NARS-disken har alltså Benefit öppnat, vilken trevlig överraskning. Snälla Pilar sminkade mig med den gula concealern You’re bluffing som faktiskt trollade bort rodnader på kinderna och prickar efter finnar förvånansvärt fint – precis en sådan produkt jag länge letat efter men inte hittat någon som känts lika klockren. Trots en tight budget fick en sådan följa med hem, med lite hjälp av 15 % rabatt.

Jag fick också testa nya pudret One hot minute, men jag tyckte nog att det blev lite för mörkt på mig. Sist men inte minst fick mina ögonfransar ett lager av svart Bad gal-mascara, toppat med pyttelite av den blå varianten. Överraskande snyggt faktiskt, det blå anades bara men gav mina ögon ett piggt intryck. Dessutom bokades jag in på en gratis ögonmake-up-lektion senare i höst, jag är lite sugen på (en svart) Bad gal...

torsdag 22 oktober 2009

Essie Mint Candy Apple

Först läste jag om det nya mintgröna nagellacket från Essie hos Lackoholic. Jag blev lockad och ville se mer bilder. Sedan såg jag swatches på det hos All Lacquered up, och tyckte att "ja det var ju fint, men det är inte ett lack jag skulle använda så ofta". Och idag, så såg jag hos Makeup and Beauty Blog att det kommer att komma i ett kit med fyra minilack, och då föll mitt sista motstånd. Minilack från Essie is my middle name, och det här ska bli mitt!

Rätt felköp

För ett par veckor sedan var jag på ett partaj som krävde lite extra wawawa-whom vad gäller sminkningen. Jag som i vanliga fall kör low key behövde få fatt på en hejare till mascara – illa kvickt. Så, snabbt in på Kicks där jag grabbade tag i False Lash från Max Factor. Kan ju inte gå fel liksom. Men när jag kom hem upptäckte jag att det stod "natural look" i minitext på förpackningen, damn it (hur går False Lash ihop med natural look?).

Ett klassiskt felköp, trodde jag. Men nu är detta faktiskt min vardagsmascara, och jag har kört den i princip varje dag sedan dess. Visst, fransarna blir inte superduperlånga och tjocka, men det är ta mig fanken en av de bästa mascarorna jag testat för lite mer naturlig look. Fel blev rätt.

tisdag 20 oktober 2009

Personal shopper

Vilken hudvårdsserie det blev för mamma? Jo ni, ingen alls faktiskt! Det visade sig att hon hade blivit meddragen på en Mary Kay-kväll med kollegor och kittat upp sig där, så vi styrde stegen mot MAC-disken istället. En mamma-favorit har varit den lätt färgade dagkrämen Moisture Sheer Tint från Clinique, som har sin MAC-motsvarighet i Studio Moisture Tint. Lätt att ta på och med lagom täckning för att pigga upp mulna dagar. Till det blev hon även sminkad med Select Moisturecover concealer, och ett ljust lila Shadestick. Resultatet blev piggt och väldigt fint, tack snälla MAC-tjejen som tog sig tid och sminkade mamma utan att vara för sälj’ig.

Min mammas sminkmotto är att det ska gå snabbt och lätt, något som alla dessa tre produkter uppfyller. Foundation som man kan använda fingrarna med, concealer som bara är att dutta på och smeta ut, och ögonskugga på penna som man snabbt kan måla på hela locket. 1-2-3!

måndag 19 oktober 2009

Nya boots

Medan Ka ännu sportar sommarkläder i Madrid har den första snön fallit i Stockholm, vilket fick mig att snabba på mitt inköp av höststövlar (hade inga sen innan eftersom jag tillbringade förra hösten i tropiskt klimat). Mi fick agera shoppingkompis via telefon och till slut bestämde jag mig för dessa, ett par rödbruna med låg klack, från CC inne på Sturegallerian.

lördag 17 oktober 2009

MAC // Dsquared²

Är det bara jag, eller har Åhléns rabattcheckar ramlat ner med ganska korta mellanrum denna sensommar och höst? I veckan fick jag en 20 % på valfri sminkprodukt tillsammans med en 50-kronorscheck, och det var ju passande då MAC Dsquared² släpptes i onsdag. Det här är vad jag köpte:

- Kolsvarta pennan Feline, som äntligen verkar ha löst mitt problem med eyeliner på vattenlinjen som försvinner efter en timme, när jag testade första gången satt den åtminstone fyra timmar utan problem!
- Sculpt & Shape powder består av en ljus del (Bone Beige) och en mellanbrun del (Emphasize), båda matta. Med hjälp av den här kan jag skulptera kindbenen bättre än med mitt nuvarande solpuder, som är lite för skimrigt för att funka på vinterhalvåret.

fredag 16 oktober 2009

Lack off

Depends miljövänliga nagellacksremover är snäll både mot naturen och mot naglarna, dessutom luktar den inte alls så skarpt som vanlig remover. Det tar lite längre tid att ta bort lacket, speciellt om det är flera lager eller mörka färger, men det tycker jag helt klart att det är värt. Just det ja, snäll mot plånboken är den också, kostar runt 60 spänn och verkar än så länge dryg.

torsdag 15 oktober 2009

9 lovelies

Japp, nu har mina pennor från Urban Decay landat! Nio små 10-centimeters pennor i praktiskt taget alla färger jag behöver bor nu i badrumsskåpet, och jag har självklart redan provat dom på handen – dom är sjukt mjuka och sitter som berget! Hur den ekvationen går ihop har jag däremot lite svårt att förstå..

Vid första anblicken ser dom väldigt små ut, men jag tycker att det är en perfekt storlek för att kunna prova på, och for once faktiskt använda upp en produkt..

(Random ordning både på handen och i sitt nya ställ.)

onsdag 14 oktober 2009

Hudvård för mammor?

På söndag ska jag gå på stan med min mor, och i födelsedagspresent från familjen ska hon få välja ut lite hudvård. Jag är helt oinsatt i vad som är bra för 55+ kvinnor, men kanske är det någon som sitter på tips? Clinique är ett märke som går hem hos min mor, medan jag funderar på om Dermalogica inte kan vara bra (och som dessutom går att köpa betydligt billigare på Jersey Beauty).

Mamma har ganska vanlig hy, varken supertorr eller oljig, med rynkor och lite pigmentsfläckar. Jag tar gladeligen emot alla tips ni har!

tisdag 13 oktober 2009

Färgtema: brun höst

Som motvikt till vårens röda inlägg får hösten representeras av brunt. Jag älskar som sagt "nästansvarta" nagellack, och blev såklart väldigt sugen på mörkt bruna Chocolate Kisses från Essie. Mörkbruna Zanzibar med guldskimmer i från Mavala har jag hemma, och det är en väldigt fin färg det med (fast jag föredrar krämlack). Till detta passar mellanbruna skuggan Era från MAC bra, och varför inte en Urban Decay-liner i färgen Underground? Till det vampiga läppar med möörkt läppstift från Chanels Allure-serie.

Bloom Lip Lacquer

Vilken tur jag har som har snälla vänner som skickar presenter över hela Europa! Det här läppglanset från Bloom fick jag av Maria på posten förra veckan – yay! Det är ljust rosa med pyttelite skimmer i sig som verkligen gör läpparna så där "smoochy". En svag doft av vanilj, lik den som MAC:s läppgrejer har, är pricken över i. Thank you, thank you very much!

måndag 12 oktober 2009

Grönt och rostfärgat

När jag gick och lade mig kvällen innan tänkte jag att "imorgon ska jag göra ett bronsigt öga med mörkturkost längs undre fransraden". Det var så klart ingenting jag kom ihåg sömndrucken morgonen efter, utan det slog mig precis efter jag hade skuggat ögonlocken med grönt. Istället fick det bli rostfärgat längs undre fransraden, och ja, det funkade ju det med.

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Krämögonskugga Paint Pot Frost (Bare Study), MAC
- Ögonskugga ögonlock Pigment (Golden Olive), MAC
- Ögonskugga globlinje Pigment (Night Lights), MAC
- Eyeliner Kohl Power Eye Pencil (Orpheus), MAC
- Ögonskugga undre franskant Eye Shadow Veluxe Pearl (Woodwinked), MAC
- Ögonskugga highlighter Eye Shadow Veluxe Pearl (Dazzlelight), MAC
- Mascara Volume Effet Faux Cils (High density black), YSL
- Ögonbrynsskugga Brow Zings (01 light), Benefit
- Ögonbrynsfix, H&M

söndag 11 oktober 2009

Två höstfavoriter

Nu är det höst på riktigt, med regn som ibland verkar komma nerifrån och upp, och kvällarna blir mörka tidigare och tidigare. För att matcha både nya, mörka hårfärgen och årstid kör jag på lite mörkare läppar än vanligt, utan att ens behöva köpa nytt. Gamla favoriten MAC Slimshine i färgen Pleasing passar fint med MAC Lipglass "Jampacked" från förra årets höstkollektion Cult of Cherry.

(Pleasing överst, och Jampacked under.)

lördag 10 oktober 2009

We ♥ American Apparel

Vi El Mika-tjejer gillar American Apparel, ganska svårt att undgå. Varje vecka trillar deras nyhetsbrev in i min inkorg och varje vecka blir jag lika sugen. Deras koncept är verkligen svårslaget: enkla plagg i många olika färger och en schysst inställning.

Den här veckan gillar jag den långa koftan som finns i arton olika färgkombinationer. För den som brukar bära tights är de nyinkomna i färgen Acid Wash ett hett tips. Hatten är i 100 % ull och hur söt som helst. Jag ser fram emot resan till Barcelona senare i höst...

fredag 9 oktober 2009

Brownie

Hur det blev? Jo då, jag kämpar på med luggen! I onsdags var jag hos frisören för toppklippning och uppfräschning av färgen, och hej och hå så var jag mörkt chokladbrun i burret! Lite oväntat, men jag tror att jag vänjer mig fort trots att det blev lite mörkare än önskat..

Det roliga(ste) med att bli brunett är att jag känner mig mer bekväm i mörka färger på exempelvis läpparna, så då passar mina favoritläppfärger (mer om dom senare) extra bra. Vinröda eller mörkt lila läppar tillsammans med en bred eyelinervinge, det kan mycket väl bli min standardlook nu i höst.

Brukar ni ändra sminkvanor med hårfärg?

torsdag 8 oktober 2009

Stuff

Jag kan tillbringa timmar i den pyttelilla vintagebutiken Saker & Ting på Sturegatan i Stockholm. På den ytterst begränsade ytan finns massvis med klänningar och andra vackra saker, och det är som att kliva in i en annan värld. Här kan man drömma sig bort och samtidigt fynda unika klänningar. Nu ser skyltningen kanske lite väl damig ut, men skenet bedrar.

Brow shadow

Ifyllda ögonbryn är ett måste för mig med ljusa och glesa strån. Jag har sedan länge kört med kitet Brow Zings från Benefit, som har både skugga, vax och verktyg i en och samma dosa. Vaxet har däremot torkat ihop sedan ett tag, och skuggan börjar nå botten (penslarna tänker jag inte ens kommentera, dom är så små att jag knappt kan hålla i dom).

När Kerstin ställde en fråga om vilken produkt hon ska köra på kom jag att tänka på brynskuggan från FACE Stockholm som jag själv funderat på att gå över till. En enkel skugga i en förpackning med spegel är egentligen allt jag behöver, då jag redan har en bra pensel och brynfix separat. Är det någon som har testat och har en åsikt om varianten från FACE?

onsdag 7 oktober 2009

Finndödaren

Förväntningarna var blandade när vi fick hem ACO Spotless-serien, det lät för bra för att vara sant samtidigt som det ju är produkter i prismässig budgetklass. Av produkterna i serien var det Spotless Two-in-one som lockade oss alla mest, och efter att vi provat den ett tag nu så är vi blown away – den fungerar! Two-in-one är en gel som ska förebygga finnar och pormaskar genom att bland annat innehålla salicylsyra. Förpackningen är en stjärna bara den med en hygienisk pump, och gelen känns skön på utan att klibba eller strama. Vi brukar använda den under vår dag- och nattkräm. Här är några tankar från oss alla tre:

- Efter redan fyra dagar märkte jag en otrolig förbättring. Om man överdoserar riskerar den att smula lite när man lägger foundation, annars är enda nackdelen att denna inte fanns när jag som mest behövt den – under tonåren.. (El)

- Jag var initialt ganska skeptisk till den här lilla pumpflaskan, men eftersom jag var inne i ett stim av plitor på kinderna drog jag till ändå. Panna, näsa, kinder och haka smörjer jag in med några kluttar var, och efter att det sjunkt in tar jag på min vanliga ansiktskräm. Småfinnarna på kinderna har helt försvunnit och pannan är mycket slätare! Just nu jobbar jag på att få hakan fri från pormaskar, och måste dessutom erkänna att det känns bättre att ta på ett tunt lager av den här efter att man varit framme och pillat (ja, jag klämmer – so sue me) än vanlig kräm.. (Mi)

- I två veckor har jag hunnit testa den här mirakelprodukten, för faktiskt, så bra är den. Efter ett par dagar märkte jag en avsevärd skillnad: finnarna är färre, huden ser lugnare ut och framför allt känns mycket mjukare. Det har poppat upp några nya spots, men de har aldrig blivit riktiga elakingar, utan försvunnit rätt snabbt. Nu hoppas jag på att Spotless fixar att trolla bort de röda prickarna efter gamla finnar. (Ka)

tisdag 6 oktober 2009

Choo-ho!

At last, efter X antal samarbete (där jag bara hittat enstaka godbitar) har H&M släppt ett designsamarbete som jag faktiskt, nästan, skulle kunna tänka mig att köa för! Jimmy Choo for H&M som släpps 14 november är inte bara sylvassa stiletter, utan även sötcoola ballerinor, mumsiga väskor (i precis lagom size) och inte minst snygga klänningar!

måndag 5 oktober 2009

Super Stash från Urban Decay

I morse när jag vaknade kändes det som att jag hade sovit 15 minuter istället för sju timmar, och dessutom strejkade nacken. Måndag morgon är alltid speciellt, och för att trösta mig lite shoppade jag pennsetet 24/7 Super Stash från Urban Decay.

Nio minivarianter av deras populära kajalpennor är nu på väg hem till mig från England, och jag ser fram emot mina första (!) färgglada kajaler. Dessutom innehåller setet många fina neutrala färger så som svart, mörkgrått och brunt. Ett smart köp i mina ögon då jag aldrig i världen gör slut på en full size-penna, och faktiskt inte äger mer än en (mörkgrön från MAC).

Blush variation

Till vardags använder jag oftast Benetint, men jag har upptäckt en ny "slå klackarna i taket"-favorit, nämligen en gyllene ask med klädsam rodnad från YSL. Hurra! Den påminner en hel del om den här (som jag visserligen inte testat), är lätt applicera med den medföljande borsten och sitter på plats hela kvällen.

söndag 4 oktober 2009

Skimrande eyeliner

Det gick superfort att få hem min kära Gel Eyeliner från Bobbi Brown; redan i fredags förra veckan låg den och väntade på mig när jag kom hem efter en synnerligen trevlig middag- och drinkkväll med El. Nu har jag hunnit använda den två gånger, och jag gillar den starkt! Den är verkligen gel’ig, och glider på snabbt och enkelt utan besvär. Färgen är svart med lite skimmer i, som gör att den ser metallisk och lite våt ut även när den torkat.

lördag 3 oktober 2009

Hairdo’s

Tidigare i veckan var jag hos frisören, och trots att jag inte direkt är nöjd med nya frippan så fick jag några sköna tips på hur man sköter långt hår.

Min frisör talade varmt om boudoir-känslan, där man ägnar tid åt sitt hår, skapar en rutin morgon och kväll som även inkluderar några avslappnande andningsövningar. Låter kanske flummigt, men jag gillar tanken. Den påminner mig om min mormor som lärde mig den klassiska “borsta igenom håret 100 tag varje kväll innan du lägger dig”. Jag fick även några do’s and dont’s som jag tänkte dela med mig av:

Do
- sov med fläta för minsta möjliga slitage
- använd en naturborste, skonsammare för håret
- föna håret torrt istället för att lufttorka
- nåla upp knuten och fixera med spray

Don’t
- sov med blött/fuktigt hår
- knorr-bulla upp håret med en snodd (knuten kasar runt och sliter väldigt mycket på håret)
- tvätta håret varje dag

fredag 2 oktober 2009

Cocoa Butter Moisture Stick

Om man som jag, har en vän som är gravid, är The Body Shops finurliga produkt Cocoa Butter Moisture Stick en uppskattad present. Kakaosmöret gör huden på magen mjuk och smidig och hjälper till att förhindra bristningar. Sen kan man vara säker på att sticket går hem även hos den kräsna, för det innehåller inga dumheter som parabener eller liknande. Doften är mild och behaglig och jag tycker själva produktdesignen är väldigt lyckad – enkelt att ha med sig i handväskan till exempel. Självklart fungerar sticket även om man inte är gravid, till exempelvis torra armbågar eller knän.

Tinted love

Det finns mycket som är jobbigt med att pendla och bo i flera städer samtidigt, men en av fördelarna är att ju fler hem – desto fler badrumsskåp! Min taktik är att ha lite olika innehåll på olika ställen, genom att undvika dubletter känns min ganska klena samling make up genast lite bredade. Laura Merciers Tinted Moisturizer är riktigt bra skit, enda nackdelen är att det är spf 20 (jag föredrar produkter utan spf, förutom i solskyddskräm såklart).

torsdag 1 oktober 2009

Chanel for less

Jag håller verkligen med Sublims kommentar på "Lyx med Chanel"; tänk den som hade en byrå fylld med de svarta, eleganta sminkdosorna från märket! Däremot är det inte en så realistisk dröm med tanke på Chanels priser, så därför kanske det kan vara kul att hitta budgetvarianter av det vi tipsade om från märket?

- Foundation för naturligt och lätt resultat: Miracle Touch, Max Factor
- Löspuder för att fixera och matta av med: Mineral Transclucent Powder, IsaDora
- Rosakoralligt rouge: Blush Délicieux, L'Oréal
- Mörkt sotade ögon med kvartett: H&M kosmetik
- Röda läppar med stiftnyhet: Color Sensation, Maybelline