torsdag 29 juli 2010

Nytt i duschen

De senaste veckorna har jag fått två rosa tillskott i duschhyllan, nämligen en ny duschkräm och en ny kroppsskrubb. Skrubben heter så mycket som Shiseido Body Creator Aromatic Salt Scrub och fyndades på NKrean. Tuben är gigantisk, så jag har en känsla av att den kommer hålla läänge. Strax över 200 kronor kostade den på rean, vilket jag tycker är helt okej med tanke på mängden. Den är fullproppad med skrubbkorn, så som jag gillar det, och luktar lite ovanligt av mint och kryddor.

Duschkrämen är Cherry Blossom Bath & Shower Gel från L'Occitane, och var helt gratis eftersom jag fick den som premie för en ELLE-prenumeration (gotta love them gifts!). Den luktar blommigt och lätt parfymerat, och är en väldigt feminin doft.

tisdag 27 juli 2010

I badet

Jag kan verkligen inte få nog av Lushs badbomber. Två bomber och en bit badskum (som jag redan tjuvstartat på när jag skulle fota) blev skörden häromveckan. Så otroligt skönt att sjunka ner i ett ljuvligt kvällsbad med en bra bok och lite skön musik i bakgrunden.

måndag 26 juli 2010

Reaköp från ASOS

Det är mycket nagellack på bloggen nu, och på många andra sminkbloggar också. Det är lite ovanligt för El Mika, men kanske beror det på att just nagellack är en sån enkel och tacksam färgklick att använda sig av nu på sommaren när övrigt smink känns onödigt? Hur som helst..

ASOS stora sommarrea pågår för fullt, och nyligen kunde jag hämta ut mitt paket innehållande två spontanshoppade nagellack. Jag har saknat ett bläcksvart nagellack en tid nu, och efter ett tips på Pret-ty blev det budgetmärket Rimmel som fick bli första testet med Black Out. Brittiska märket Models Own har jag sneglat på tidigare, när jag varit på Urban Outfitters i Stockholm och Köpenhamn – men aldrig slagit till på. Nu blev det ljuskoralliga Fuzzy Peach, och det är nästan så att bara flaskan är värd köpet. Snygg va?

Två lager vardera av Black Out och Fuzzy Peach.

söndag 25 juli 2010

Väldoft

Hemma på landet trängs ett helt gäng parfymflaskor på badrumshyllan. Det är bara en bråkdel som får plats på bilden. Av de som fastnat på fotot tycker jag bäst om Sarah Jessica Parker Lovely. Klassikern Tommy Girl (från Tommy Hilfiger) köpte jag för evigheter sedan, och trots att jag inte använt den på mycket länge så står den kvar som ett doftminne från en härlig resa.

Ljuvligast av allt however, doftar de nyplockade blommorna i sovrumsfönstret.

fredag 23 juli 2010

Summer bag

Idag är jag sist av El Mika-gänget att checka ut på efterlängtad semester! Sweet jesus, vad skönt det ska bli. För att fira semestern hade jag gärna sett att en fin väska från Svenskt Tenn väntade på mig när jag kom hem, en riktig sommarväska i min smak. Kanske en dag?

På sminkfronten kommer det nog bli lite tunnare de kommande veckorna, men ett måste är självklart solstift. Om vädret fortsätter vara så varmt som det är nu (hoppas hoppas), hade det även varit kul att prova på det svalkande ansiktsvattnet från Avène – som så många bloggerskor verkar älska. Lite extra färg och glow på kinderna, även det i smidigt stiftformat, och man är klar för dagen. Au revoir!

Tvåpar

Jag gillar NK men tyvärr håller de rätt höga priser i förhållande till andra butiker. Oftast skiljer det bara på några tior, men ibland handlar det om hundralappar – vilket är helt befängt. Hur som helst så går det såklart att fynda även på NK ibland, och då inte bara på deras berömda reor.

I förra veckan haffade jag två kit; schampo + balsam från Matrix för 199 kr (brukar klocka in på ca 450) och Base Coat + Top Coat från OPI för 150 kr (kostar vanligtvis omkring 150 kr/st). Hårmojset behövde jag, eftersom jag under köpstoppet vägrat köpa nytt och istället överlevt på diverse slattar. Nagelmojset kan jag inte riktigt rättfärdiga, eller jo – jag har faktiskt aldrig tidigare köpt vare sig under eller överlack, så det var väl dags..

torsdag 22 juli 2010

Urban

Ett vadderat kuvert innehållandes två sprayburkar hittade hem till El Mika i dagarna; nämligen ett pressutskick med nyheter från Urban by Björn Axén. Serien Urban har en tydlig street-känsla och är influerad av den unga scenen, och har produkter för nästan allt i hårväg. Nyheterna vi har fått testa är Sparkle Explosion och Get your bangs straight – ganska självförklarande namn, heh?

Båda sprayerna passar oss tre, med långhåriga skönheterna El och Ka, och plattångade luggbäraren Mi. De enda frågetecknen vi har inför testandet är om glanssprayen innehåller glitter (stort Nay), och om luggsprayen ger hjälmliknande effekt. Om några veckor kanske vi kan svara bättre på detta i recensioner! En första iakttagelse är dock att båda flaskorna är i bra storlek, och inte så där gigantiska som sprayflaskor oftast är (varför?).

onsdag 21 juli 2010

Äpplen och päron

Efter senaste stoppet på Sally Jones blev jag inte bara en kofta rikare, utan fick även upp ögonen för engelska Apples and Pears. Företaget erbjuder handgjorda läppbalm baserade på bivax (vilket är en av mina absoluta favoritingredienser när det gäller läppmojs) och de finns i tre varianter; Wild Rose (för daglig vård), Calendula (för torra, nariga läppar) och Beeswax för känsliga läppar.

Jag är galet sugen på att testa den senare av dem tre. Är det nån som känner till produkterna sedan tidigare?

måndag 19 juli 2010

Var är tvålen

Våren 2010 kommer gå till min personliga duschtvålshistoria som den i särklass mest varierande. Jag har alltså kört med fler olika duschtvålar än någonsin tidigare. Förr brukade jag hålla mig till en eller två som jag verkligen gillar, men i år har olika omständigheter fått mig att ändra det beteendet. Att bo på flera olika ställen är förmodligen det största skälet, sen har El Mika fått ett par pressutskick med just tvål, vilket såklart gjort sitt. Hur som helst, sedan januari har jag duschat med följande:

- Yves Roches Hamamélis, duschgelé med trollhassel som jag passade på att köpa när de reade ut sitt lager i vintras. Doften är mild och god, lite ovanlig, men konsistensen känns som en blandning av snor och öronmanet. Reko, men ingen höjdare.
- VisibleCare från Dove är min absoluta favorit – hade jag delat ut betyg och den hade varit eco-friendly så hade den fått en stark 5:a. Doften är den klassiska Dove-doften. Konsistensen är härligt krämig och kompakt, den löddrar något otroligt men med små bubblor istället för fluffigt skum. Huden känns återfuktad och man luktar gott länge, länge.
- ACO Sense & Care var ett utskick som vi fick tillsammans med en bodylotion och en loofah. Jag tycker att den luktar helt okej (medan Mi tycker den luktar tantigt), konsistensmässigt är den helt vanlig. Den här brukar jag ha i träningsväskan.
- Barnängen Yoghurt, ännu ett pressutskick. Jag är inget större fan av den lite för fruktiga doften tyvärr, annars brukar jag gillar Barnängen. I övrigt är den helt okej, och säga vad man vill om flaskans design men en färgklick är väl aldrig fel?
- Olive Naturell är en genomskinlig duschtvål med mild olivdoft (innehåller ekologisk jungfruolivolja) inte jättespännande, men ändå skön; känns skonsam mot huden.
- Crabtree & Eveelyn, den här passade jag på att testa de där dagarna jag bodde på Hilton. Jag gillar inte doften något vidare, och ärligt talat borde C&E kunna betydligt bättre än så här.
- Tvagningstvål, ytterligare en hotelltestning, den här testade jag på Hasseluddens spa där jag bodde och spaade för några veckor sedan. Doften är mumsig men jag tycker tvålen är lite för stark och liksom uttorkande, kanske beror det på parfymen?

söndag 18 juli 2010

En grön sommar

Fynd är bra. Gröna fynd är ännu bättre. Solskyddssprayen från Dr.Hauschka hittade jag för halva priset på NK, och den fina – och mumsiga – handtvålen kommer från danska Macurth och kostade endast 60 riksdaler.

lördag 17 juli 2010

Smutslila från Chanel

Precis som Lackoholic känner jag ett stort sug efter höstens lack Paradoxe Paradoxal från Chanel. Jag har ju som sagt fått vanan att nästan köpa minst ett säsongslack från lyxmärket varje år, och kanske blir detta andra lacket för i år? På bilder av lacket ser det ut att vara en mystisk färg som skiftar mellan lila, brunt och beige.

Paradoxe Paradoxal tillhör höstkollektionen "Les Contrastes de Chanel", men har redan släppts i USA. Däremot får vi väl vänta ett litet tag innan det dyker upp här.

Update: namnet Paradoxe verkar varit ett arbetsnamn som fastnat på vissa flaskbilder, men vid släppet visade det sig att det heter Paradoxal.

torsdag 15 juli 2010

Sephora Tagada

För ett tag sedan tog jag fram ett årsgammalt lack från min samling, och god damn vad det här är en snygg rosa färg! Tagada (eller L19 som det också heter) är från Sephora, och är ett rikt krämlack i mörkcerise. Det täcker oerhört bra, och räcker fint med bara ett lager. Jag klantade mig lite när jag lackade, så jag fick ta två lager för att få allt jämnt och fint.

Hett rosa, i het kvällssol på balkongen. Sommar!

onsdag 14 juli 2010

Satin hands

Jag är egentligen inget fan av Mary Kay. Det har inte med deras produkter att göra utan det är helt enkelt så att jag inte diggar den typen av försäljning. Det hade varit bättre om man kunde välja själv om man vill köpa från konsult eller direkt i butik eller på nätet. Ändå får de i min bok får de en stor eloge för att de var tidiga med att avstå från djurtester, och dessutom finns det ett par riktiga guldkorn i deras breda sortiment.

Mitt första möte med 3-stegs handkitet Satin Hands var under en tågresa för säkert 10 år sedan, då en kompis hade med sig tuberna och vi fördrev tiden med manikyrer. Trots att händerna blev otroligt mjuka och fina glömde jag av hela grejen och fortsatte köra med min hemmagjorda variant (som faktiskt funkar precis lika bra). Men här om veckan kom min mamma på besök, och hade med sig ett nytt Satin Hands kit som hon fått i present. Och det blev succé även den här gången, nu är våra händer välvårdade och fina som snus.

Hur funkar det då? Jo, man börjar med att massera in en fet, nästan lite vaselinig, creme på händerna. Efter en stund adderar man en skrubb som också ska masseras in, sen sköljer man bort alltihop och avslutar med att smörja in den göttiga “vanliga” handkrämen. Klart!

tisdag 13 juli 2010

Flash blue

Naturligtvis passade jag på att skicka ner en sista liten inköpsförfrågan till Madrid innan Ka flyttade hem, och eftersom jag blev så sugen på en knallblå sommareyeliner i och med inlägget jag skrev – fick det bli en Flashy Liner Waterproof från Sephora. Ljust blå och metallisk tror jag att den kommer bli en hit till mitt lite mer solbrända nylle, och den glider på huden mjuk som smör.

Jag hade gärna köpt en korallfärgad Flash Orange också, men den verkar tyvärr ha utgått ur sortimenten. Men men, jag är så glad ändå!

måndag 12 juli 2010

Köpstart

2010-04-03 till 2010-07-06, 95 dagar, så länge varade mitt beauty-köpstopp. Ca 30 gånger tänkte jag "Vill ha!" och lika många gånger "Nänä, det blir inget med det!". Och vet ni, det var faktiskt peanuts (såklart, eftersom man givetvis klarar sig alldeles utmärkt bra ändå). Jag trillade dit tre gånger, men det var nästan krissituationer.

Den 6:e juli tog köpstoppet slut i och med ett snabbt besök till den här salongen – som förresten är den bästa jag testat, och har grymt trevlig personal. Och, by the way, här erbjuds även manzillians – alltså vaxning, till modiga herrar.

söndag 11 juli 2010

Oranje

Detta är ett schemalagt inlägg, för jag är ute vid havet nånstans när detta läggs ut på bloggen. Innan jag stack i torsdags samlade jag ihop en hög oranga prylar från badrumsskåpet, med det enda syftet att illustrera att jag håller på Holland idag. Finns det en TV i skärgården, så kommer jag hitta den och sitta bänkad ikväll!

fredag 9 juli 2010

East Coast

I helgen blir det fest med Retro East Coast-tema, och jag kan inte låta bli att längta tillbaka till somrarna på Nantucket och Martha’s Vineyard. Jag har tagit fram ett par fotoalbum som tillsammans med bilden ovan kommer vara mina inspirationsbilder när jag försöker trixa ihop en passande outfit som funkar till både middag, dans och bad. Makeup skippar jag helt och hållet, förutom lite nagellack på tårna. Om det inte hade varit för alla stundande bad så hade jag lagt extra krut på att få till en riktigt snygg frisyr.. men det är liksom ingen idé. Kanske blir badmössa. Vad gör ni i helgen?

PS: Bilden kommer från Tim Melideo

torsdag 8 juli 2010

Mavala Electric Green

Det blev som sagt ärtgröna naglar på midsommarbröllopet jag var bjuden på, och det kändes helt rätt! Grönt är vanligtvis en färg jag brukar sky när det kommer till nagellack (inte ögonskuggor däremot), men ja.. jag vet inte, kanske håller jag på att förvandlas till en fullblods-lackgalning? Eller så är det sommarvärmen som spelar mig ett spratt.

Electric Green från Mavala är hur som helst ett ärtigt fint metalliclack, som inte blir speciellt randigt som metalliska lack ofta kan bli (och som tydligen det blåa från samma kollektion är). Två lager täcker helt, och torkar fort gör det också. Spring och köp ett eget om du är sugen, perfekt storlek och pris för ett lack i en såpass ovanlig färg.

onsdag 7 juli 2010

Sommarpasset

Äntligen har jag hittat nån form av rutin på sommarträningen. Sedan ett par veckor cyklar jag till jobbet (tack för inspirationen Mi!). Det tar inte längre än 20 minuter men cirka 10 av dem ägnas åt att kämpa upp för en helvetiskt seg backe, därför blir det träningskläder på och en snabb dusch när jag kommer fram till jobbet.

På onsdagar sticker jag och några vänner ut och springer på lunchen, svettigt och tungt som tusan (jag har knappt hållit igång min löpning det senaste året) men ett riktigt skönt sätt att få lite frisk luft, sol och rörelse mitt i allt jobb. Måndagar eller torsdagar blir det ett BodyPump-pass på gymmet och sen försöker jag få till en rejäl power walk på helgen också.

Alltså ett ganska tunt veckoschema, men just nu hinner jag inte mer och jag är nöjd så länge jag lyckas hålla de pass jag lagt upp och inte slarvar för mycket.

tisdag 6 juli 2010

Uppdaterad EMK-favorit

Lätt underlag gillar vi alla tre, och krämfoundationen Some Kind-a Gorgeous är en storfavorit. När vi först köpte den fanns den bara i en universell färg, som sedan kompletterats med en mörkare. Nu har en tredje färg släppts för alla er superblekisar, så nu kan alla vara (extra) gorgeous!

måndag 5 juli 2010

Sommargrönt

För några veckor sedan fick jag en fin, ljusgrön ögonskugga från Basteth i ett byte – och här är den in action, tillsammans med en lite mörkare skugga på yttre delen av ögat. Jag gillar den jättemycket!

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Ögonskugga ögonlock Pearl Shadow (#31), FACE Stockholm
- Ögonskugga globlinje + franskant Eyeshadow (Vert), Urban Decay
- Ögonskugga highlighter Eyeshadow Frost (Nanogold), MAC
- Mascara Divide & Multiply (Black), The Body Shop
- Ögonbrynsskugga Brow Zings (01 light), Benefit

söndag 4 juli 2010

Stars and stripes

God morgon vänner och happy 4th of July! I vanlig ordning firas dagen med pompa och ståt tillsammans med familj och vänner. Vi börjar med en rejäl brunch, och skålar och skrattar oss sedan igenom dagen tills det är dags för BBQ och fyrverkerier sent på kvällen. Dagen till ära har jag lackat naglarna i rödaste rött och matchar det med ett blåvittrandigt linne. Finns det förresten några amerikaner bland läsarna som ska fira idag?

lördag 3 juli 2010

¡Adiós Madrid!

Efter ett år och nio månader i Madrid har det blivit dags att vinka hej då till staden jag kommit att se som min egen. I morgon styrs kosan tillbaka till Göteborg och mot nya äventyr – jag längtar samtidigt som det känns sorgligt! Hoppas ni har gillat min korrespondens från Spanien och hoppas att ni ser fram emot nya spännande rapporteringar från Göteborg, trots brist på Sephora, El Corte Inglés och Kiehl’s. Men det blir först till sensommaren, för nu passar jag på att ta lite semester från bloggen. ¡Hasta luego!

fredag 2 juli 2010

Enklast möjliga

Strax seglar jag iväg för en spontanhelg ute på havet i högsommaren som befinner sig i Göteborg för tillfället. Hej sommar! Solkräm och minimalt med smink är nedpackat, och förutom ett solstift för läpparna var jag och köpte ansiktsrengöring i servettform förut på lunchen.

Förra året körde jag på wipes från Nivea, och även om dom var helt okej så valde jag bort dom i år eftersom jag inte riktigt gillar den klassiska Nivea-doften så intensivt i ansiktet. Istället köpte jag ett paket från Formula 10.0.6, som ska dofta av gurka. Lipgloss Bitch tyckte att dom gjorde jobbet bra, så jag hoppas på det bästa. Smidigt är det hur som helst, istället för att stå böjd över ett minimalt handfat i en gungig båt..

Prima ballerina

För ett par veckor sedan hade jag några extra timmar på flygplatsen i Wien. Förutom att testa massvis med fina solglasögon provmålade jag också mina naglar i tio olika Chanel-lack, och jag tror bestämt att Ballerina skulle vara ett gott sällskap till Dragon och Rouge Noir. Klassiskt, skirt och alldeles lagom rosa, precis som jag vill ha det!

torsdag 1 juli 2010

The New Annie Collection

Ofta brukar sminkpaletter locka med att vara ett bra alternativ att ha när man ska ut och resa, men i slutändan måste man ändå ha med sig lösa produkter och komplettera med. Nu har jag hittat en som verkligen ÄR perfekt! Benefit Sceen Queen i färgsättningen Annie är ren och skär perfektion i mina ögon, och här är anledningarna:

- Ögonskuggorna som följer med är i neutrala färger, och går att kombinera för både lätta vardagssminkningar och mer sotade kvällsvarianter.
- Ett litet rouge med tillhörande borste, som dessutom är min absoluta favorit Coralista (som jag sällan tar med på resor eftersom boxen är så stor!).
- Den ultimata highlightern för brynben, HighBeam, i en minivariant (som jag av erfarenhet vet räcker ett tag).
- Ett fint, korallfärgat läppglans som passar till allt.

Om jag hade den här paletten är det bara mascara och en lätt färgad dagkräm jag skulle behöva ta med ytterligare, och sånt vill man ju ändå inte ha i palett-form. Penslarna som följer med ser även dom helt okej ut, även om jag antagligen skulle ta med mig åtminstone en fullstor. Ååååh, suget är stort!

PS: För lite palettporr finns det fina bilder hos Makeup and Beauty Blog!