tisdag 30 november 2010

Granne med Gucci

När jag var i Venedig förra helgen bodde jag bara ett plånbokskast från Gucci m. fl. Det blev både ett och två besök i bland annat följande butiker. Och en kväll på väg hem från en fantastisk middag så gjorde jag det oförlåtliga – fotade mina grannars fönster:

måndag 29 november 2010

Nimue

För ett tag sedan lyxade jag till det och spenderade en hel dag på Hagabadet, där jag bland annat gick på en underbart skön ansiktsbehandling (som jag hade fått i födelsedagspresent). Hagabadets hudterapeuter använder produkter från Kerstin Florian och Nimue, varav den senare jag aldrig hade hört talas om innan – men jag blev rejält nyfiken på en enzympeeling som jag fick testa under behandlingen.

Peelingen är i gelform utan några korn, och innehåller papaya- och ananasenzym som ska ta bort döda hudceller, göra huden len och hjälpa till att "slipa" bort t ex acneärr. Terapeutens rekommendation var att använda den en till två gånger i veckan för ett synbart resultat, synd bara att priset var lite väl saftigt... Har någon testat den här peelingen?

Reklamfri blogg

Som kanske den uppmärksamma bloggläsaren märkt har vi här på El Mika satt upp en "Reklamfri blogg"-banner i vår högerkolumn. Detta för att betona att vi varken publicerar betalda annonser eller inlägg med dold reklam i. Oavsett om vi får pressutskick för test och recension, garanterar vi inte att ett sådant utskick alltid skall resultera i ett inlägg. Det vi gillar att skriva om, och som vi tror att våra läsare uppskattar att läsa, det skriver vi om. Så enkelt är det!

Bannern till höger kommer att länka till detta inlägg, och här hittar ni det debattinlägg som flera skönhetsbloggerskor i Sverige står bakom, så in och läs!

PS: Om du är en av dom som står bakom detta, får du mer än gärna använda vår lilla banner! Om du vill ha den i en annan färg (för att matcha din blogg), är det bara att maila oss så ska vi försöka fixa det.

söndag 28 november 2010

American Apparel Peacock

Häromdagen var jag sugen på att lacka med ett mellanmörkt krämlack; en sån tur att jag hade nyshoppade Peacock från American Apparel att plocka fram då! Mörkt petrolblått, som verkligen gör skäl för sitt namn. En superfin färg, som trots att den är blå känns hyfsat diskret och faktiskt väldigt trendig.

Som alltid när jag lackar, planerar jag att lacka med två lager (ovanpå underlack) och avsluta med topplack. Peacock var däremot så galet bra pigmenterat att ett lager täckte utan några som helst problem! Jag provade med två lager (på ringfingret, vilket antagligen var det som skapade den lilla bubblan som syns), men ser ärligt talat ingen skillnad. Toppenbetyg alltså!

lördag 27 november 2010

Buy nothing day

God morgon vänner! På tal om ingenting så är det International buy nothing day idag. Och det tänker jag uppmärksamma med att, just det, inte köpa någonting (trots att det är löningshelg!). Är ni med mig?

fredag 26 november 2010

Sparkling Rhapsody

Igår kollade jag på 80-tals klassikern Girls Just Wanna Have Fun, och i ett nafs var jag tillbaka i min grå mjukisdress med fräckaste Mimmi Pigg-trycket. 1985 var jag inte speciellt gammal och inte det minsta lilla intresserad av något annat än min målarbok och mina färgpennor. Men jag minns ändå ett besök i bästisens storasysters rum (i största hemlighet) där vi hittade en fräsig palett med vad vi trodde var målarfärger. Det var så klart ögonskugga, i ungefär miljoner olika färger, och det var skitkul att måla med dem.

Visst har jag blivit lite större sedan dess, men jag har fortfarande inte nått ögonskuggsfasen. Trots det tycker jag att Sparkling Rhapsody från Sisley ser naggande god ut i sin coola ask. Fina färger, jag blir faktiskt sugen på att testa..

Förresten, hur gamla var ni när ni började sminka er?

torsdag 25 november 2010

Varm blondin

Ikväll ska jag (äntligen) till min frisör för tillfix av mitt nuvarande katastrofbarr; risiga toppar och utväxt. No fun. Nu och de senaste gångerna jag varit blond har jag fått en kall nyansering i håret, men trots silverschampon och inpackningar bryter mina egna varma färger alltid igenom.

Denna gången funderar jag på en varmare blond nyans, lite som på bilden (som är tagen från styling-videon på Rodeo). Är det en sån färg som kallas strawberry blond? Hur som helst är den skitsnygg, precis som frisyren. Däremot tror jag att jag håller mig till min långa page en tid till, och kör på enbart färginspiration.

onsdag 24 november 2010

Spf från bareMinerals

Okej, man tänker inte osökt på solskydd i dessa dagar, men vi tänkte ändå passa på att recensera Natural Sunscreen spf 30 från bareMinerals. Å andra sidan är längtan efter solen stark nu, och några av er kanske ska resa till varmare breddgrader. Hur som helst har vi utsatt Natural Sunscreen, som är ett semi-täckande solskydd i mineralform med inbyggd borste, för diverse test under sommarmånaderna:

El: Visst, jag är ganska old school och gillar inte alltid nymodigheter (i beauty-sammanhang), speciellt om det redan finns utmärkta alternativ. Men jag gav ändå Natural Sunscreen både en och två chanser; segling, citysemester, medelhavsstrand och balkongfrukost i solen. Visserligen har jag inte blivit bränd, så den verkar ju onekligen funka. Fast det jag ogillar är känslan av ett lager pollen i ansiktet.

Jag tycker det är svårt att få till ett bra resultat med borsten, det blir mest en mjölig hinna som både syns och känns och dessutom är priset löjligt högt. Enda fördelen är att det är minimal risk att behållaren läcker, och man slipper oroa sig för kladdiga solkrämer som ska förstöra bagaget.

Mi: Av oss tre tror jag att jag är den som är mest van vid att använda lös mineralfoundation, så jag kände mig ganska van vid tanken på Natural Sunscreen. El hade förvanat mig om hur förpackningen fungerade, och att man fick ha lite tålamod och teknik för att få ut puder i borsten. Men trots det gick jag bet, och blev så pass irriterad att jag inte orkade använda den mer än två gånger. Förutom att det är svårt att få ut tillräckligt med produkt på borsten, är det dessutom svårt att veta OM man fått ut produkt i borsten. Hänger ni med?

Tråkigt nog var dessutom själva borsten av ganska sticksig kvalité, vilket gjorde att jag snabbt glömde bort NS längst in i sminkskåpet. Kanske den får en andra chans vid nästa solsemester eller sommar, eller så håller jag mig till min favorit-solkräm även då..

Ka: Jag gillar idén med det här solskyddet: foundation plus solskydd i ett, fast i praktiken så fungerar det inte jättebra på mig. Jo, det är inget fel på just skyddet mot solen; jag blev inte bränd en enda gång då jag testade Natural Sunscreen, men jag hade en del problem med själva applikationen. Det var svårt att se var jag hade lagt solskyddet, vilket kanske är ett gott betyg eftersom det såg väldigt naturligt ut – men samtidigt var den rätt jobbig att använda eftersom den dammade en hel del.

Till slut kändes det mest jobbigt att plocka fram dosan, och jag skulle inte ens överväga att använda den på resten av kroppen. Kanske att den får följa med på citysemester nästa sommar, för den är nog mest användbar när man samtidigt vill ha en foundation (vilket man inte bryr sig om på stranden precis).

tisdag 23 november 2010

Seche Vite

Så, räck upp en hand alla som har ovanan att råka sabba nymålade naglar innan dom riiiktigt torkat? Tänkte väl det.. Antingen måste man gå på toa, eller så råkar man få kuddmärken efter slappande i soffan. Till skillnad från El och Ka är överlack ett måste för mig, dels för glans och hållbarhet men främst för att skiten ska torka så fort som möjligt. (Jag misstänker att det hänger ihop med att mitt nagellackande antagligen är lika frekvent som deras. Ihop.) Hittills har jag testat ett gäng olika överlack, men det var inte förrän jag åkte över till USA som jag kom mig för att köpa hyllade Seche Vite.

Första intrycket var att lacket var mycket tjockare än vad jag hade förväntat mig. Den snabbtorkande variant jag har haft från Essie har nästan känts som vatten (vilket gör att det glider ut lätt på nageln), medan Seche Vite till och med var tjockare än ett vanligt lack. Doften är ganska skarp, men eftersom det bara är under själva lackandet är det ingen deal breaker för mig.

Efter att ha använt det tre gånger (bland annat över Bronze Green och Never Enough Shoes) kan jag konstatera att: JA, det torkar alla lager lack svinsnabbt. NEJ, det tar inte upp någon färg. JA, det ger glans utav helsicke, och JA, det gör att manikyren håller längre. All in all; pretty darn fantastic.

Seche Vite går att köpa online, bland annat på Eleven.se, eller över disk på exempelvis Grand Parfymeri i Göteborg. Däremot skulle jag rekommendera eBay, eftersom de svenska priserna som alltid är way over the line.

måndag 22 november 2010

Bobbi Brown × 3

Forest, Sapphire, Navajo.

När det kommer till att pussla ihop sina egna sminkpaletter tycker jag att Bobbi Brown har gjort ett riktigt bra jobb. Deras tomma paletter finns med tre, fyra eller sex fack – och passar för både deras ögonskuggor och rouger! När jag var i USA senast köpte jag en trea, som nu huserar mina tre skuggor från märket.

Det bästa med systemet är att det är jättelätt att ploppa i och ur, och att man aldrig behöver göra sönder singel-förpackningen (som när man depottar MAC-skuggor själv). Nu kan min fina Navajo antingen bo i trean när jag är hemma, eller solo om jag vill ha med den själv på en resa. Perfekt!

lördag 20 november 2010

Day & night

Alla som har yttorr och känslig hud, men samtidigt har problem med finnar räcker upp en hand! Det här inlägget är för er! Som jag nämnde för några dagar sedan, så har jag ändrat min hudvårdsrutin en del för att passa min hud under den svenska vintern (som jag är lite ovan vid efter två vintrar i Spanien). Från att ha haft rätt stora problem med hyn går det sakta men säkert framåt, så jag tänkte berätta vad jag använder som ett litet tips för er med liknande hudtyp. Lämna en kommentar om du vill veta mer om en viss produkt!

Morgon:
- På morgonen behöver man faktiskt inte tvätta ansiktet med vatten; jag kör med det fenomala rengöringsvattnet Micellar Cleansing Water with 3 Roses från Nuxe (som El fick med sig från Riga). Utan varken parfym eller alkohol och med en mysig rosdoft passar det perfekt för morgonen.
- Dagkrämen jag sedan använder är Prevent-varianten med spf 10 från Natuvive Age Control, som bl a innehåller druvkärnolja. Om jag kommer ihåg avslutar jag också med ögonkräm från samma serie.

Kväll:
- Beroende på hur mycket smink jag har, tvättar jag antingen ansiktet med rengöringsoljan Velvetly Smooth från Cliniderm eller den ekologiska skumtvätten från Mádara.
- Sedan har jag faktiskt börjat använda ansiktsvatten, tro det eller ej. Jag läste någonstans att ansiktsvatten återställer pH-balansen i hyn vilket verkade som en bra grej, så jag provade under en veckas tid att mecka med bomullsrondeller. Och vet ni, det är värt besväret! Jag använder det tillhörande ansiktsvattnet Deep Balance Toner från Mádara.
- Mitt favoritsteg är sedan min kära olja, som jag redan har berättat om.
- Avslutningsvis en återuppbyggande nattkräm, också från Mádara.

fredag 19 november 2010

The Black Palette

Är du galen i svart? Sotade ögon, och nästan-svarta skuggor överlag? I så fall är bad ass-paletten The Black Palette från Urban Decay något för dig. Sex ögonskuggor, varav en helmatt svart och resten i mörkt skimrande färger, ihop med en primer och en eyeliner. Det förstår ju nästan vem som helst att det kan bli hur fräckt som helst. Varför inte en sotning i blått, lila eller olivgrönt – passar förvånansvärt bra både på jobbet och på utekvällen.

The Black Palette går att klicka hem från bland annat Lookfantastic, eftersom Urban Decay – som så många andra roliga märken – inte finns att köpa i Sverige.

onsdag 17 november 2010

$OPI Never Enough Shoes

$OPI, det vill säga Sephora by OPI, är som namnet antyder ett samarbete mellan de två sminkjättarna. Never Enough Shoes är ett svart lack med multifärgat skimmer i, som på mina naglar ser ut som en liten stjärnhimmel om man tittar noga. Tyvärr försvinner mycket av det multifärgade, och resultatet blir snarare svart med guldigt skimmer. Men, snyggt ändå!

Klicka upp bilden för att se glittret!

Två lager täckte perfekt, och penseln var väldigt trevlig att jobba med. Flaskorna ser stora ut, men innehåller lika mycket som ett vanligt Essie eller OPI-lack, och kostar $9.

tisdag 16 november 2010

Olja in dig, del II

Att olja in kroppen är inget problem, men att olja in fejset? Hell yeah! Sedan jag började använda min lilla olja Care Blends Essential Oils från MAC som El fick i somras, har det hänt grejer. Länge stod flaskan i badrumsskåpet och bara väntade på att bli använd, men för någon månad sedan när min hy var bortom räddning, testade jag den för första gången.

Jag har, sedan flytten hem från Spanien, haft väldiga problem med acne och rodnader och gud vet vad, och har testat både det ena och det andra. Till slut har jag insett att min hud behöver de fetaste krämerna, trots att den varken ser särskilt torr ut eller flagar. Därför ändrade jag hela min hudvårdsrutin (mer om den i ett kommande inlägg!), där jag som sagt började använda ansiktsolja.

Min variant av Care Blends Essential Oils innehåller oljor av apelsin och lavendel, och ska enligt MAC läka, svalka, lugna och ge energi åt huden. Efter ansiktstvätt på kvällen droppar jag tre droppar direkt på varje kind (där rödheten är som värst) och masserar försiktigt in. Sedan använder jag nattkräm, precis som vanligt. Mot att förut vakna med nya plitor, har nu huden avsevärt lugnat sig; den ser mindre röd ut, de gamla finnarna har börjat läka, och det ploppar inte lika ofta upp nya. Sedan luktar den fantastiskt gott också! Lösningen för mig var alltså olja, mina vänner!

PS: Ett annat hett oljetips är rengöringsolja, som vi tidigare skrivit om.

måndag 15 november 2010

Lady Speed Stick 24/7 Gel

Jakten på den pefekta deon, den tar aldrig slut va? Mitt senaste försök är amerikanska Lady Speed Stick 24/7 Fresh Fusion Gel, som kommer i en form som jag aldrig stött på här hemma i Sverige. Gelen skruvas upp från botten, och pressas ut ur små hål på ovansidan – något som mycket påminner om att pressa potatis..

Det bästa med den här deon är att gelen torkar supersnabbt, inte klibbar, och luktar gott! Som jag sa till Ka; det luktar drink. Lite som en fruktigare variant av G&T. Deon gör i övrigt sitt jobb helt okej, men utan att slå några rekord i att hålla borta fukt. Däremot luktar jag fräscht hela dagen, till och med om jag kutat omkring i en polyesterblus.

Lady Speed Stick säljs i nästan alla amerikanska pharmacies för löjligt lågt pris, och går att klicka hem till Sverige från Drugstore.com.

söndag 14 november 2010

Mörkgrön glitterfest

Efter att haft fina, mörkgröna Mavala Bronze Green i nästan en hel vecka provade jag på att måla över det med ett lager glitter; OPI Mad As A Hatter. Multifärgat och finfördelat glitter kommer verkligen till sin rätt med ett mörkt underlag, och det här var inget undantag. Bortsett från lite wear and tear (dock bara tip wear, inte en enda chip:ning!) blev det här en riktigt fin manikyr, som passade bra till fest.

lördag 13 november 2010

Bobbi Brown Navajo

Min all time-favorit när det kommer till highlighter i ögonskuggsformat har länge varit Dazzlelight från MAC. Det är faktiskt den första ögonskugga jag köpte från MAC (runt 2006, tror jag) och den har hängt med ända tills nu. Så här såg den ut i somras, och nu har även den lilla fliken tagit helt slut.

Ersättaren är här i form av Navajo från Bobbi Brown – inköpt på Macy's i New York. Att jag slog till på den var helt enkelt den fina färgen, dosan, och faktumet att Bobbi Browns skuggor är på hela 2,5 gram jämfört med 1,5 hos MAC. Eftersom highlighter är det jag använder oftast när det kommer till ögonskuggor tyckte jag att bigger is better.

Navajo är en ljust benvit skugga med finmalt skimmer (som lutar åt det rosa hållet), och som går att användas som highlighter lite överallt i ansiktet. En lätt hand och en smal skunkborste så får kindbenen en fin lyster. Hittills har jag främst använt den som bas på ögonlocket, för att skuggan jag lägger ovanpå ska framhävas extra mycket, samt lätt lagd på brynbenet.

fredag 12 november 2010

Överlackseffekten

Förra helgen var jag och systern i Köpenhamn, och helt slumpmässigt hade vi valt att lacka naglarna med exakt samma lack: London från Mavala. Enda skillnaden var att jag hade toppat med överlacket 3-way glaze från Essie (som Mi gillat tidigare). Jag använder nästan aldrig överlack – fast jag har haft den lilla flaskan i min ägo i nästan ett år – men nu åkte den trots allt fram.

I söndags kväll när vi åkte hem tog jag jämförande foton på mina respektive systerns naglar, och man ser en klar skillnad! Hennes nagellack (bild A) har slitis mycket mer än mina (bild B) och dessutom ser mina en aning glansigare ut (i alla fall i början av resan). Det enda jag inte gillar med 3-way glaze är att den tar upp så mycket färg – nu är innehållet i flaskan som synes rosa fast jag väntade säkert en timme mellan lackningarna.

Utan överlack.

Med överlack.

torsdag 11 november 2010

Passing Paris

På tal om resor så har jag bl. a. två korta besök till Paris kvar på min agenda innan året är slut. Mycket jobb, så första besöket kommer jag bokstavligen inte hinna med något annat. Men under andra blixtvisiten, ett par dagar innan julafton, har jag upptäckt en lucka i mitt schema med inte mindre än tre härliga timmar helt och hållet för mig själv. Just nu försöker jag komma på bästa sättet att disponera dem, och de tre mest lockande alternativen är:

- Scanna av innerstan för julklappar jag eventuellt inte hunnit få tag på
- Besöka en cool byggnad, t. ex. Notre Dame
- Redan nu boka in mig på en behandling på Nuxes nyöppnade spa

Och, eftersom jag har lite svårt att välja tar jag hemskt gärna emot förslag!

tisdag 9 november 2010

MAC Reelers & Rockers

Något av det första jag köpte i NYC var ögonskuggspaletten Reelers & Rockers från MAC, eftersom den är limiterad och jag var rädd för att den skulle ta slut. Färgerna är skimriga och lättburna, och det är lätt att se flera kombinationer. För ovanlighetens skull tycker jag faktiskt att alla skuggorna är fina och användbara: det är inte ofta en palett lyckas pricka in 100%!

Hela fyra stycken (Melt My Heart, Family Treasure, Gaelic Gold och Crown & Sceptre) av skuggorna är i min favorit-formula Veluxe Pearl, medan vita White Rabbit är Frost, och svarta Carbon är Matte.

Enligt Temptalia verkar Reelers & Rockers vara den palett av de fyra som är mest pigmenterad, och för att testa det innan jag slog till använde jag den medföljande pytteborsten för att se hur mycket kräm det var i dom (om man swatchar med fingret tycker jag oftast att det blir lite missvisande, eftersom det då blir kraftigare färg än med borste).

Den fina dosan, som är kvadratisk och skiljer sig från mina andra två holiday-paletter.

måndag 8 november 2010

Ett litet höstköp

Idag hittade jag en gammal 50-kronorscheck från Åhléns i plånboken, och tack vare den smet jag in på varuhuset på lunchen. Mitt mål var nya höstlacket Bronze Green från Mavala (som blivit något av ett blogg-begär efter att Kerstin var en av dom första att hitta det), ett skogsgrönt nagellack med bronsigt skimmer i (mörkare grön än exempelvis Sew Psyched). Jag bytte min slitna papperslapp mot en flaska; det kändes som ett helt okej byte.

Kolla bara hur fint det ser ut hos Fröken Rosa och Lipgloss Bitch (vars nagelform jag btw är fullkomligt kär i)! Eventuellt hinner orkar jag måla med det redan ikväll..

Meow

I fredags lyssnade jag i vanlig ordning på Stil på P1. Ett väldigt bra modeprogram, och senaste avsnittet var inget undantag. Temat var kattens inflytande på modet, och avhandlade saker som leopardmönstrat och tigerrandigt. Dessutom fick jag reda på var ordet catwalk kommer ifrån. Det var ursprungligen benämningen på en typ av smal passage som förekom på bl.a. skepp och bakom teaterscener – och som var så smal att nästan bara en smidig katt kunde balansera fram där. När modevisningar började ske inför publik, på 50-talet, övertogs namnet eftersom modellerna skred fram på en smal gång. Det hade jag ingen aning om, hade ni koll på det?

Suddig mobilbild från Lindex Pink Collection modevisning i oktober. Tjusigt ordnat, men även om några av plaggen var rätt snygga kändes de inte så superspännande.

fredag 5 november 2010

Olja in dig

Mitt bästa tips för vintertorr hud – något många av oss drabbas av – är att skippa duschkrämen och i stället använda olja. Starkt parfymerad tvål kan torka ut huden, så i stället plockar jag fram en duscholja och sparar duschkrämen till våren.

En av de mildaste varianterna är bad- och duscholjan från ACO, som räddar även den torraste och stramaste huden. Ett ekovänligt alternativ är duscholjan från Rapsodine med mer än 50% svensk rapsolja. Gillar man en löddrande variant kan jag rekommendera pH5 Shower Oil från Eucerin i en praktiskt pumpflaska, eller Niveas budgetalternativ Natural Oil.

Min favoritolja är Monoi Miracle Oil från The Body Shop – visserligen inte oparfymerad, men jag har inte reagerat negativt på vare sig doft eller resultat. I slutet av duschen häller jag ungefär en tesked olja i handflatan och smörjer in torra områden, som ben och armbågar. Avslutningsvis stryker jag händerna lätt över håret, som även det behöver lite extra omvårdnad i kalla tider.

torsdag 4 november 2010

Old school

Jag blandar gärna gammalt och nytt, även i badrummet. Den lilla spegelhyllan har kanske några av er sett här på bloggen innan, men nytt sedan i somras är den gula tvålkoppen (40-tal) och rese-rakspegeln i lila och svart med plats för raktvål och en liten hållare för borsten (syns lite dåligt på bilden, men gissar på 50-tal). Hittade dem på en loppmarknad i södra Sverige i somras. Matchar dem med den klassiska tandkrämen från Marvis och den fina tvålen jag fick från Mi, som jag fortfarande inte använt för den är så fint inslagen.

onsdag 3 november 2010

NYC; en vecka senare

Vad jag shoppade i NYC? Ja ni, förutom fina kashmirplagg på Uniqlo och en iPad på Macstore 5th Avenue blev det lite beauty shoppat. Dock inga enorma (relativt sett) mängder, då jag har en tendens till att ha svårt att "bulka". Det var främst produkter jag hade köpt hemma (om dom funnits här vill säga), eller som jag har saknat en längre tid.

Dermalogica använder både jag och min pojkvän, så där gick vi lite lätt bananas och stockade upp på de produkter vi så smidigt delar på. Deodoranter från Lady Speed Stick blev det såklart några av (varav en är i gelform!). Andra saker från närmsta apoteket var läppbalsam och Clear Eyes (någon som provat?), och en billig mascara att ha på landet.

I kategorin nagellack blev det två från American Apparel (svarta Hassid och blåturkosa Peacock), mörkt glittrigt från Sephora by OPI (Never Enough Shoes) och under- och överlack från Essie och Seche Vite.

Sminket jag kom hem med var främst ögonskuggor; en palett från nya kollektionen från MAC (Reelers & Rockers), och en ljus highlighterskugga från Bobbi Brown (Navajo). Från BB knep jag även en tom 3-palett, där mina tre skuggor ska få bo. Sist men inte minst; en concealer i klickpenna-form från Sephora. Den har jag haft förut, och tycker den är lika bra som alternativen från YSL och Dior.

Phew, ett sånt inlägg det blev! Kommentera gärna om det är något speciellt ni är nyfikna på, förutom ögonskuggorna – dom har jag redan börjat förbereda egna inlägg för.

Update: Men gu', jag glömde ju mascaran från Clinique!

tisdag 2 november 2010

Shopping for a cause

I början av året öppnade Malene Birgers butik på Biblioteksgatan i Stockholm, jag tycker verkligen de har lyckats med inredningen – som är helt i Malenes anda. Dessutom är personalen fantastiskt trevlig, inte konstigt att jag gillar stället. Förra torsdagen köpte jag den här fina tischan, där vinsten går direkt till UNICEF. Materialet är tencel, vilket har en mer miljöanpassad framställning än t ex viskos och helt nedbrytbart. Den känns som tunn, tunn bomull och är jätteskön, men måste tvättas för hand och dessutom verkar den ha tendenser att vrida sig i sömmarna, men det syns inte när man bär den eftersom den är lite loose fit.

måndag 1 november 2010

Natuvive Papaya schampo & balsam

Ur Natuvives papaya-serie har jag tidigare testat bodylotion och duschkräm, som jag tyckte var helt okej produkter som gjorde vad de skulle. I höst har jag använt deras schampo och balsam för torrt och skadat hår, men tyvärr tycker jag inte att de lever upp till ens godkänt. Papaya-doften är det inget fel på, och inte heller på hur schampot löddrar eller hur väl balsamet reder ut håret – nej, det är hur håret känns efter tvätt som inte funkar för mig. Mitt hår blir fett nästan direkt, ser risigt ut och dessutom kliar hårbotten.

Jag misstänker helt enkelt att den ganska starka parfymeringen är för mycket för min känsliga hårbotten, och har nu bytt till schampo och balsam från Apoteket Hjärtat. Jag vet att många tycker det är tråkigt med oparfymerade produkter, men jag tror mer och mer att det är min grej. För den som gillar väldoft och inte är särskilt känslig, är nog Natuvive ett roligare alternativ.