måndag 28 februari 2011

Removement

Egentligen var det remover-burken från Depend jag var ute efter. Men flaskan från Cutex var på rea (30 spänn för 200 ml) så slog jag till på den också. Nu behöver jag inte fylla på med remover på ett bra tag. Första tanken om burken, som jag länge varit sugen på att testa, är att fingertopparna blir lite torra – men shit vad smidig den är!

söndag 27 februari 2011

Pink Ribbon

En liten reminder till alla tjejer – det är viktigt att känna efter!

Smått & gott från Boots

När jag spenderade några timmar på Heathrow förra veckan, passade jag på att köpa ett gäng med produkter jag velat testa – i små praktiska reseförpackningar.

- Batiste torrschampo, efter att så många av er tipsade Ka om detta märket var det inte så mycket att fundera på.
- Soap & Glory handkräm. Liten fin tub att ha i väskan!
- Härliga duschkrämer från Original Source, i uppfriskande mint och citron.
- Avène ansiktsspray, som Kerstin gillar så mycket. Kan vara skön i vår och sommar!

fredag 25 februari 2011

MAC Pink Cult

Ända sedan jag köpte min Becca-palett, som innehåller ett perfekt ljusrosa rouge, har jag varit på jakt efter ett fullstort rouge i liknande färg. Blossom är en varm och mjuk rosa som liksom värmer upp hela mitt ansikte, och trots att jag trodde att NARS Sex Appeal var en vinnare visade det sig vara allt för ljust när jag väl såg det i verkligheten.

I och med MAC:s kommande Jeanius-kollektion kanske rouget Pink Cult kan vara en lösning? Enligt recensionen är det välpigmenterat, och syns bra på huden. Att det är matt är perfekt, och det här är klart något jag ska spana in när det landar i disken! Kanske blir det mitt första MAC-köp sedan New York.

Bild från Temptalia.

torsdag 24 februari 2011

Venus Bikini Trimmer

Rakhyveln Bikini Trimmer från Venus fick vi i brevlådan för ett tag sedan, med ett medföljande pressmaterial som beskrev dess ändamål. "Tacka nej till nagelsaxen och pojkvännens skäggtrimmer för att hålla din bikinilinje ren och snygg" kan man läsa och jag insåg snabbt att det inte direkt handlar om bikinilinjen (alltså det som är utanför bikinitrosan) utan det som är under den om man säger så.

Det här är alltså en trimmer som fixar till frisyren down there och som är förvånansvärt enkel, praktisk och känns säker att använda. Om man föredrar kortklippt mot helt bart eller helt au naturell – och vill tacka nej till nagelsaxen eller skäggtrimmern – är detta en bra produkt.

onsdag 23 februari 2011

Conceal me

Det är ungefär vid den här tiden på året som jag mest är i behov av en concealer och det är ungefär nu som min nuvarande har tagit slut. Frågan är bara vilken typ jag ska satsa på när jag köper ny: på stift, i flytande form, i tub eller på burk. Jag letar efter en concealer som funkar både för att ljusa upp under ögonen och för att dölja finnar.

The Body Shop har en trevlig stiftconcealer som inte bara innehåller Community Trade-producerad marulaolja och ekologiskt bivax, utan också ljusreflekterande partiklar som ger hyn lyster. Ingen parfym så långt näsan kan nå heller, toppen! Kör jag på en flytande variant ligger MAC:s Select Cover-Up nära till hands som finns i massa olika nyanser, och ska ljusa upp och ge lyster åt mörka partier.

Kerstin skrev inte så länge sedan om Oliva by CSS:s Eco Concealer som ska fungera både för att ljusa upp mörka ringar under ögonen och för att täcka blemmor. Dessutom är den helt fri från parfym, parabener, silikon och mineraloljor. Ett bra budgetalternativ alltså! Om jag ska satsa på lyx har Laura Mercier en variant som bland andra Mi gillar: Secret Concealer. Den här är speciellt framtagen för att användas runt ögonen, så frågan är om den också kan användas i resten av ansiktet.

Vilken tycker du, eller har du tips på någon helt annan?

tisdag 22 februari 2011

OPI Fiercly Fiona

Tillbaks i kalla Sverige är det svårt att inte bli glad över den här bilden från semestern; salongsfixade naglar med gula OPI Fiercly Fiona ihop med ett glas juice på apelsin, grape och citron! Det här var första gången jag provade gult på naglarna, och jag trivdes riktigt bra i det. Fiona blev inte riktigt så limegult på mig som färgen "ska" vara, utan blev en mer äkta gul. Två lager lyckades nästan täcka helt, även om det var lite strimmigt om man närstuderade det.

En och en halv timme med mani pedi för mindre än 150 kronor var inte helt fel (trots att vi var på stans flottaste ställe), och tårna gjorde jag i matchande orange från sommarens kollektion; OPI Flit a Bit.

OPI Fiercly Fiona och Flit a Bit.

måndag 21 februari 2011

The Mexican

Jag frossar i marsnumret av Vogue Australia – speciellt bilderna från Mexico och fastnar för ungefär allt. T ex den här bilden. Om man bortser från att modellen är hysteriskt smal, så är det full pott. Hatten, blusen, kjolen... De coola mitt-på-ljusa-dagen röda läppar till en i övrigt nedtonad sminkning. Fy fabian vad tjusigt. Det har inte ens gått två månader sen jag jag kom hem från solen Sydamerika, men fasen vad jag längtar efter sommaren!

Jag ska försöka få till det med:

- Benefits läppstift i rödaste färgen Frenched
- Klassikern 38° från Kanebo
- Spf, så klart, från Decléor

söndag 20 februari 2011

Daisy Beauty goes magazine

Våra kollegor på Daisy Beauty startar en tidning med Kicki Norman i spetsen! Väldigt spännande tycker vi och lägger datumet 29 mars på minnet, då tidningen går att köpa i butik. Tänker du köpa den?

lördag 19 februari 2011

Créme de la créme

Det känns lite pinsamt att outa detta, men jag har verkligen inte insett hur fantastiskt genialt det är med en body lotion-variant av ens favvoparfym. Förrän nu. Det är liksom det ultimata för en lite mer diskret lukta gott-känsla.

Jag upptäckte alltså detta i förra veckan, och efter att ha lullat runt i Coco en hel dag och tyckt att jag luktade alldeles lagom gott (tycker parfymen lätt blir lite för stark för att bära dagtid), sprang jag direkt till NK Kosmetik och luktade mig igenom ett gäng lotions. Dofter som jag tidigare upplevt som lite för starka, blir plötsligt mjukare och mer lättburna. Det finns en överhängande risk att jag kommer samla på mig fler varianter än jag behöver. Därför försöker jag fokusera på nackdelarna: att de som återfuktare är ganska medelmåttiga, och att de plastiga flaskorna känns trista och långt ifrån parfymernas tjusiga flakonger. Fast de ser ju fina ut, på håll.

fredag 18 februari 2011

Morgondopp

God morgon vänner! And a good morning it is. Befinner mig långt ut i skärgården, på konferens, utanför fönstret gnistrar och glimmar det i snön. Och jag är på väg ner till poolen för simma några längder innan frukosten. Egentligen gillar jag inte att träna på morgonen, men just simning är magiskt – avkopplande och stärkande på samma gång. Hoppas att ni också har en bra start på dagen!

torsdag 17 februari 2011

Mádara Nourish & Repair

Jag säger det direkt: det här var den mest svårflörtade hårvård jag någonsin testat! Och hur mycket jag än försökte få till det – och tro mig, jag ville verkligen – så funkade det inte mellan oss. Synd på så rara ärtor!

Förra året fick jag hemskickat Mádaras schampo och balsam Nourish & Repair som jag började testa i januari. Förutsättningarna var de bästa: utan silikon och med 99% av ingredienserna från ett naturligt ursprung, snygga förpackningar och framför allt en helt underbar doft. Schampot luktar som nysnittade tulpanstjälkar och balsamet som att borra ner näsan i en sommaräng, helt underbart! Och första gången jag tvättade håret blev jag hur nöjd som helst. Där och då trodde jag att jag hade hittat rätt, men ack så fel jag hade.

Efter några tvättar började håret kännas tungt, fett i hårbotten och risigt i topparna – och dessutom flagade hårbotten som värsta snöstormen. Eftersom jag ändå tyckte om produkterna gav jag det en chans och jag tänkte att det var värt att se miserabel ut i håret i flera veckor. Om håret höll på att vänja sig så kunde jag stå ut. Men till slut gav jag faktiskt upp, efter en månad ungefär. Sammanfattningsvis tror jag att Mádaras hårvård fungerar bättre för någon med mindre känslig hårbotten och som redan använder silikonfria produkter – för innerst inne så hoppas jag på ett lyckligt slut, kanske bara inte med mig.

onsdag 16 februari 2011

Lila lördagstävling: vinnare

Vinnaren i vår lila lördagstävling blev Emilia som får hemskickat ögonkrämen Instant Cooling (Cliniderm), deodoranten Lady Speed Stick, och allround-krämen Barrier Repair (Cliniderm). Grattis!

Emilias produkttips när vårsolens första strålar tittar fram är Bronzing Gel spf 6 från Kanebo SENSAI i 61 Soft Bronze. Hon tycker bland annat att "denna lätta färgade gelén ger ansiktet den mest underbara transparenta solkyssta nyansen och en superfin glöd tack vare små skimmerpartiklar. Man känner sig genast fräschare och redo att möta en varmare årstid med lite mer färg i ansiktet". Låter inte dumt, va?

Och så klart kan vi inte låta bli att dela med oss av Emilias peppande vårdikt:

"När vintern mot sitt slut snart lider
Så närmar vi oss varmare tider
Byt ut din dunjacka och långkalsonger
Mot ljuvliga dagar i solen på balkonger!"

IsaDora Combat Khaki

Märks det att vi snöat in på grönt och blått på naglarna? När jag var på jakt efter Hunt Me Down hittade systern också ett grönt nagellack, fast en annan nyans: Combat Khaki från IsaDora. Lacket är mer turkost än grönt; en dammig färg som också är släkt med både Green Lagoon och Peacock.

tisdag 15 februari 2011

L’Occitane Paeonia

Är du på jakt efter ett rosarött läppstift som blir skirt men ändå synligt på läpparna? I så fall tycker jag att du kan titta en gång extra på Paeonia från L’Occitanes sminklinje. Trots att stiftet ser mörkrött ut blir det som ett lätt rosigt tint på läpparna, jättefint! Dessutom är det yttepytte skimmer i.

Det går inte att komma ifrån att Paeonia luktar, ja, godis. Ganska mycket. Det tillsammans med att färgen kan kännas lite "halkig" (det vill säga, att det finns risk för att det hamnar utanför läppkonturen) är de största nackdelarna. Men eftersom det som sagt är en ljus färg, har jag inte upplevt någon clowneffekt.

Här har jag målat på ganska kraftigt för att ni ska se färgen. Ett tunnare lager blir däremot skirare, som om man ätit smultron.

måndag 14 februari 2011

Happy Valentine’s

Ingen har väl missat att det är alla hjärtans dag i dag; som vanligt är vi inte så mycket för firandet, men vi tänkte ändå passa på att tipsa om några passande produkter. Happy Valentine’s day!

- Badbomben Think Pink från Lush ger dig det ultimata rosa badet fullt av hjärtformad konfetti.
- En skön och svalkande mask står The Body Shop för med Sink-In Moisture Mask.
- Vad passar bättre i dag än parfymen Marry me! från Lanvin?
- Avsluta med några havsgröna skuggor från Shu Uemura och du är i hamn!

söndag 13 februari 2011

Snowcrystal vår 2011

Nu börjar vårnyheterna trilla in, härligt! Från Snowcrystal fick vi i veckan de här tre lacken: Sparkling Aquamarine, Honeysuckle och Ice Green. Kul förresten att utskicken inte är exakt lika till alla bloggar. Särskilt Ice Green ser spännande ut och blir först ut att testas. Vi återkommer!

lördag 12 februari 2011

Tips?

På måndag landar jag i Stockholm – efter att ha varit borta ett tag. Högst upp på min beauty-to-do-list står färgning av fransar. Zaida t ex fixar sina själv, snyggt! Jag har försökt ett par gånger, men är helt enkelt inte tillräckligt flink för att få till det, och undrar således om ni har några tips på en bra salong i centrala Stockholm?

Tack på förhand, och trevlig helg!

fredag 11 februari 2011

Duell: Seche vs. OPI

Dags för nagellacksduell! De tävlande är två snabbtorkande överlack, Dry Fast Top Coat (Seche Vite) från Seche och RapiDry från OPI. Båda lack lovar samma sak: att torka nagellacket fort som attan och samtidigt lägga till lite extra glans. Mi är ett stort fan av Seche Vite och har tidigare lovprisat torktiden, hållbarheten och glansen. Håller RapiDry måttet?

Genom att bara titta på flaskorna vinner Seche, men vi har ju inte direkt tänkt att använda dem som prydnad. Vi skruvar upp lacken och ett första intryck är inte sent att infinna sig – att Seche Vite luktar ganska skarpt. Inget som stör nämnvärt och vi tar upp penslarna. OPI:s breda pensel är lätt att använda tillsammans med den lagom tunna konsistensen, riktigt lättmålat med andra ord. Lacket är segare hos Seche Vite, och lite svårare att dosera – innan man fått in tekniken. Vinnaren i torktid är utan tvekan Seche Vite. Ett ytterligare plus i kanten för Seche Vite är att det tar inte någon färg eller tunnar ut den på nageln, något som OPI RapiDry hade lite problem med.

Hur är det med glans och hållbarhet då? Ka, som bara använt lacken en gång var, tycker RapiDry vinner titeln "glansigast finish" utan tvekan – men det kan också bero på nagellacket under. Mi tycker däremot att de två är ganska jämnbördiga. Ingen ifrågasätter det faktum att överlack förlänger hållbarheten något, men vem vinner i den duellen? Ka kan nog tycka att RapiDry funkade bättre, medan Mi håller sig till sin favorit Seche Vite. Alltså: beroende på vad man tycker är viktigast med ett överlack har vi olika vinnare. Vilken väljer du?

torsdag 10 februari 2011

Miniverktyg

Det är inte bara produktförpackningar som är mini när jag är ute och reser; senaste tillskottet i mini-arsenalen är en söt och praktisk plattång från Ga.Ma som jag fått testa. Den tillsammans med min resehårtork kommer få åka med mig idag, när jag senare lyfter mot Afrika!

Jag testade plattången redan på skidresan nyligen, och även om den (självklart) inte går att jämföra med en fullstor när det kommer till att fixa längre hår, är den perfekt att fixa luggen och vika in topparna med.

Andra hårgrejer som får åka med (förutom schampo, balsam och en Blax-snodd som jag snattat från El) är glansgivande olja från BioSilk, och räddaren-i-nöden Dust it.

PS: Kom igen och tävla medan jag är borta! Heja heja!

onsdag 9 februari 2011

Max Factor Lip Tint

I går kväll när jag kom hem låg ett litet paket på hallmattan innehållandes Max Factors nyhet Lip Tint i nyansen Berry Burst (#4). Pennan känns helt unik i sitt utförande – i alla fall för mig som inte har sett något liknande innan – och är hur enkel som helst att använda. Berry Burst doftar precis som röd isglass på pinne jag fick som barn och färgen är mörkt hallonrosa, inte långt från rödvinsläppar faktiskt. Torktiden är ganska långsam, men färgen verkar sitta som berget när det väl är torrt. Jag gillar!

Lip Tint kommer i fyra ljusare färger: Pink Petal (#1), Pink Princess (#3), Berry Burst (#4) och Marshmallow (#5), samt fyra mörkare färger: Coral Crush (#7), Nice n Nude (#8), Passion Red (#9) och Latte (#10). Håll utkik i butik i slutet av mars!

Vilken nyans är du mest sugen på?

tisdag 8 februari 2011

Natuvive Age Control Prevent Cleanser

För ungefär ett halvår sedan fick min mamma ett Natuvive Age Control-kit av mig, och så här i efterhand har jag fått lite respons på vad hon tycker om ansiktstvätten i serien.

"Tvätten är jätteskön att använda! Trots att den inte löddrar är den mjuk och rik att tvätta ansiktet med, och den doftar mild och gott. Den tar bort det mesta av mitt smink, och utan att huden stramar efteråt – tvärtom så känns huden jättemjuk. Mjukheten är det jag tänker på, och gillar, mest."
Visst låter det som en bra ansiktstvätt som rengör effektivt men milt? Är mamma nöjd så är jag nöjd! Och eftersom en stor flaska på 200 ml kostar 139 kronor klassar jag den faktiskt som budget.

måndag 7 februari 2011

H&M Hunt Me Down

Efter att ha testat Sew Psyched från Essie hemma hos Mi för några veckor sedan, blev jag rätt psyched att äga mitt eget ex. Men – eBay är inte min grej och inte heller fullstora flaskor på 15 ml, så jag bestämde mig snabbt att fina Bronze Green från Mavala skulle passa bättre i min samling; dessutom hade ju Mi redan visat att de två faktiskt är ganska lika. På första bästa Åhléns fanns det gott om Bronze Green kvar (och en hel del Smoky Blue), men jag tvekade till slut ändå. Tur det, för på H&M hittade jag Hunt Me Down, som är mycket mer likt Sew Psyched – score!

Fem dagar efter lackning

Okej, flaskan är ful och opraktisk med sitt kantiga lock, och lite större än Mavalas flaskor (9 ml vs. 5 ml), men jag gillar det ändå. Lacket är ganska segt men lättmålat, ett flödigt lager täcker gott. Det bästa är att hållbarheten är helt sjukt bra! Jag har haft lacket i en knapp vecka och det ser fortfarande helt okej ut; det är bara utväxten som skvallrar om att det suttit på ett tag. Här har jag kört på två lager plus överlack – nu är jag nyfiken på att jämföra med Sew Psyched IRL (och Bronze Green med för den delen).

söndag 6 februari 2011

Dove Men+Care

Det är inte så ofta vi skriver inlägg i vår Herr-kategori, så därför tyckte jag att det passade bra att väcka liv i den nu i och med senaste pressutskicket till El Mika: Dove Men+Care. Den doft vi fick hem är Clean Comfort, som helt enkelt luktar som liknande produkter brukar lukta (i casa Ka kommenterades doften även med "en hint av solkräm"). Däremot får doften ett plus i kanten för att den inte är så stark.

Båda två åker raka vägen in till sambons hylla i badrummet, i väntan på sin tur. Duschkrämen är för både kropp och ansikte, och ska enligt pressmaterialet inte torka ut huden. Personligen är jag lite skeptisk till att en duschkräm ska fungera i ansiktet utan att lämna en torr öken efter sig, men vem vet – upp till bevis Dove!

Vad står på era snubbars badrumshylla?

lördag 5 februari 2011

Lila lördagstävling

Här i Göteborg har man kunnat ana våren yttepyttelite i veckan; solstrålar genom smutsiga fönster och gräs som kikar fram mellan töande ishögar. El Mika har gjort en liten vårrensning i lådorna och komponerat ihop ett litet lila paket som ni läsare kan tävla om!

Det lila paketet innehåller en ögonkräm Instant Cooling (Cliniderm), en USA-importerad Lady Speed Stick-deodorant, och en allround-kräm Barrier Repair (Cliniderm).

Vill du vara med i vår tävling måste du svara på frågan: "Vilken produkt förknippar du mest med vår?". Skicka ditt svar plus en peppande vårhälsning till elmika.blogg (at) gmail.com och glöm inte att ange namn och postadress. Maila senast söndagen den 13 ferbruari kl 12:00.

Anhöriga och vänner till El Mika får ej medverka i tävlingen. Vinnarna utses genom slump av El Mika och beslutet kan ej överklagas. Endast tävlande bosatta i Sverige. Tävlande som ej angett namn och postadress diskvalificeras automatiskt.

fredag 4 februari 2011

Vingat

Förra veckan kände jag för en extremt stilren men ändå synbar sminkning, så fram med eyeliner och mascara! Jag gjorde vingen lite extra tjock på slutet för att den skulle synas, och drog på med nya favoritmascaran. En riktig humörhöjare, det här med en fin eyelinervinge..

- Eyeliner Gel Eyeliner (Graphite Shimmer), Bobbi Brown
- Mascara High Lengths (Black), Clinique
- Ögonbrynsskugga Brow Zings (01 light), Benefit

torsdag 3 februari 2011

BACK goes Penn

El Mika gillar Irving Penns läppar – det verkar även Max Factor göra som sminkade modellerna för märket BACK:s visning under Stockholms modevecka. Fast till skillnad från Penn som smetade på rätt tjockt med färg, har Max Factor använt olika nyanser av något som ser ut som en tuschpenna men som heter Lip Tint. Nyansen på bilden heter Pink Princess.

Long-locks love-potion

Innan jul fick vi ta del av ett pressutskick med hårvårdsprodukter från australienska Aussie. Jag slängde mig över 3 Minute Miracle Deep Treatment, som är en inpackning för långt hår. Efter senaste frisörbesöket (hej då 15 cm hår!) så är nog Kas fina lockar längre än mina, men what the heck, mina är fortfarande långa och framför allt är de trassliga. Speciellt i vintertider.

Jag hade inte alls höga förväntningar här, har nämligen köpt schampo och balsam från samma märke för några år sedan – och blivit väldigt besviken. Det kan alltså vara delvis det som gjort att jag blev så himla impad nu. För det första så luktar inte produkten alls så där starkt som deras grejer brukar (flaskan luktade mer på utsidan, än vad inpackningen gjorde). För det andra gillar jag konsistensen, som är ganska fast. Doften är mild och diskret, och eftersom jag ändå avslutar med mitt vanliga balsam så märks den inte alls sen.

Håret blir jäkligt mjukt och otrassligt, vilket bara det är värt en shower-high-five. Jag brukar dröja ungefär 3 dagar mellan tvättarna, och håret är fortfarande följsamt och glansigt när det är dags för nästa tvätt. Efter att ha använt inpackningen i ca fyra veckor kan jag konstatera att jag är supernöjd. Litet minus för flaskan, som är praktisk i duschen, men inte att ta med på resan eftersom den inte har något egentligt lock som går att stänga.

PS: Jag använder den tillsammans med schampo och balsam i Matrixs Hydrathérapie-serie. Trippelfukt alltså. Fina grejer det!

onsdag 2 februari 2011

Duell: Björn vs. Lee

Ni som ännu inte har upptäckt torrschampot – ni har verkligen missat något! Torrschampo sprejas i otvättat hår och hokus pokus ser det fräscht och nytvättat ut igen. Dagens duell (som är en ny grej på El Mika) är mellan de två varianterna Styling Powder från Björn Axén och Poker Straight från Lee Stafford. Vem vinner, Björn eller Lee?

Båda två har ståttmin önskelista, fast jag tror att jag köpte båda själv efter att ha tröttnat på Toni&Guys äckelstarka doft. Tyvärr verkar det som om torrschampo måste ha en obehaglig doft, i alla fall väldigt påtaglig. Både Björn och Lee luktar gammal tantparfym och har genererat både en och två hostattacker efter jag sprejat håret, riktigt trist! Utöver lukten hittar man mest olikheter mellan de två, speciellt om man som jag är mörkhårig. Mjäll? Nä, det är bara Björn som ligger och skräpar i hårbotten. Lee är lite bättre på den saken, men det är lätt att se lite gråhårig ut om man inte burrar upp håret efter applicering; ni vet, man sätter fingrarna i hårbotten och fluffar runt. Björn är helt klart effektivast, men håret känns strävt och konstigt efteråt. Lee är lite mildare och håret är lika mjukt som innan, men man måste spreja lite extra för att nå samma effekt.

Summan av kardemumman är att jag gillar idén med torrschampon, men att jag inte ännu riktigt hittat min favorit. Jag kommer använda slut på både Björn och Lee, men sedan vill jag hitta en som är oparfymerad och passar för mörkt hår. Tips, någon?

tisdag 1 februari 2011

Nygammalt

Nu var det ett tag sedan jag var aktiv på Pret-tys bytesforum, men för en vecka sedan damp det här fina rouget ner hos mig efter ett lyckat byte; MAC Mineralize Blush i ljusrosa Hand-Finish.

Hand-Finish är ljusrosa i olika nyanser, och är ådrat med guldskimmer. Trots att det ser ut att vara glitterextravaganza blir det bara ett jättefint glow på kinderna, speciellt om man är noga med att "slå av" löst glitter från rougeborsten innan man buffar på det på kinderna. Den varma rosa färgen passar mig perfekt nu i dessa bleka tider, och mina kinder ser rosiga och friska ut. En ny favorit, alltså!