tisdag 31 maj 2011

Sommarnytt

Har ni lagt märke till den sommarpiffiga ändringen i El Mikas header, och även färgval på typsnitt? Den fina bilden är en äldre kollektionsbild från Shu Uemura, och det är inte svårt att bli inspirerad av färgerna. Här matchas fotot fint med nagellack från Essie (ljusgröna Absolutely Shore och ljusblå Sweet Talker) och pastellpalett från Bobbi Brown. En El Mika-favorit i färgskalan är China Glaze-lacket Sea Spray, som har den perfekta ljusblå färgen.

måndag 30 maj 2011

Reader’s request: handkräm med spf

Via en läsarkommentar från Sara fick vi en förfrågan om en handkräm med spf. Sara skriver att "den behöver inte ha jättehögt spf, men den får gärna ha en bra konsistens som snabbt sjunker in (och komma i en lagom storlek för att ha i handväskan)". Den enda jag kommer på spontant är Age Control Décolletage & Hand Serum med spf 15 från Natuvive, som kommer i en smart förpackning, men kanske riktad till lite äldre hud.

Efter en snabb googling hittade jag också Ole Henriksens Hands Forwards och Dermalogica Multivitamin Hand and Nail Treatment, båda med spf 15. Ett budgetalternativ är Anti-Ageing Hand Cream från Neutrogena, även den med spf 15.

Eftersom vi på El Mika inte riktigt har koll på detta, frågar vi er läsare. Vilket är ditt bästa tips på handkräm med spf?

lördag 28 maj 2011

Lördagsgodis

Hur kan man inte bli sugen på lördagsgodis av dessa fina färgklickar? Igår landade Mavalas senaste kollektion hemma hos mig, och jag kan inte riktigt bestämma mig vilket jag ska testa först.. Knallrosa Vegas Pink är nog det som lockar mest just nu – och det matchar ju dessutom fint till lingonfyllningen i macronerna jag bakade igårkväll!

fredag 27 maj 2011

Dagens tips

Är ni som jag och oftast kör på mörkt, täckande nagellack? I så fall har jag snappat upp ett toppenbra tips på nätet: fila/forma dina naglar när du har ditt nagellack på dig! På så sätt stirrar du dig inte blind på den vita nagelkanten, utan formar dom istället så som du vill ha slutresultatet. Den vita kanten kan ju ofta variera i och med nagelbäddens form, så istället för att – som jag ofta gör – forma naglarna så att kanten är jämn, kör du med filen så att hela nageln får en jämn och symmetrisk form. Works like a charm! Och om du dessutom har ett slitstarkt nagellack på dig, som bara fått lite tip wear, har du helt plötsligt en ny manikyr när du är färdig – eftersom du filar bort den bara kanten.

Vad jag har på mig idag? Perfekta svarta favoriten, från American Apparel så klart.

torsdag 26 maj 2011

Clinique Moisture Surge, del III

Jag funderade på den, köpte den och nu när jag använt den en dryg månad kan jag helt klart konstatera att jag gillar den. Jag talar om Moisture Surge Tinted Moisturizer spf 15 från Clinique som, i mina ögon, är en hybrid mellan en spf och en foundation.

Det finns mycket jag gillar med den här produkten. Först tyckte jag flaskan var oroväckande liten, men den är otroligt dryg – en ärtstor klick räcker till hela ansiktet. Flaskan är ovanligt praktisk med sin pip eftersom man snabbt och hygieniskt kan plutta ut innehållet direkt på fingrarna. Jag applicerar också produkten med fingrarna, så på så sätt liknar den en solkräm mer än en foundation. Täckningen är bra, utan att det ser kakigt eller onaturligt ut.

Jag använder den ljusaste nyansen 01, som förmodligen kommer fungera hela sommaren. Annars går det utmärkt att använda smink ovanpå eftersom Tinted Moisturizer varken är oljig eller tar lång tid att torka in. Tvärtom blir resultatet nästan lite pudrigt – alltså mer foundation-beteende än solkräm. Och hur funkar solskyddet då? Jo, utmärkt. Jag har inte blivit det minsta solbränd, även om jag inte direkt pressat på en strand. Det här är en utmärkt varje dag-produkt för den som vill kombinera spf med lätt foundation, och slippa hålla på med penslar och multipla produkter.

onsdag 25 maj 2011

Semesterdrömmar

Det kanske är hela två månader kvar till sommarsemestern på USA:s östkust, men det är inget som stoppar mig från att dagdrömma – konstant. Här är en första lista på grejer som ska införskaffas när vi kommit över:

- Blax hårsnoddar, helt outstanding när det kommer till att hålla håret på plats (utan att slita på det). Ett paket svart och ett genomskinligt, tack!
- Lätt färgat läppbalsam från Fresh. Det här har jag ångrat ungefär tusen gånger att jag inte köpte i NY i höstas.
- Bästa mascaran från Clinique, för löjligt lågt pris dessutom. Score.
- Neutrogena verkar ha ett grymt utbud när det kommer till solskydd, och den här i kladdfri spray lockar mig mest. Dessutom finns den i galet många styrkor.
- Serum från Dermalogica, som jag redan provat och älskat. Hej hej eget exemplar.

Förutom det här så kommer det ju självklart bli gamla stående favoriter, så som läppbalsam, deodoranter och överlack.

tisdag 24 maj 2011

Try this at home

På tal om NARS: via Therese, skönhetsredaktör på Damernas Värld, hittade jag denna sida där nämnda märke inte bara visar upp några bra looks – utan även ingående beskriver hur man gör för att få till valda sminkning hemma framför badrumsspegeln (precis som boken). Fiffigt! Dessutom gillar jag att de också visar makeup på killar.

måndag 23 maj 2011

Sommarköp

Efter att ha funderat, spanat och slutligen provat slog jag till på två av mina sommarönskningar. Äntligen ett orange nagellack, och – I shit kid you not – den perfekta bronzingprodukten. Depend #124 är precis den klara nyansen på orange jag har letat efter, och Bronze Stick i mjölkchokladfärgade Tan-Tint helt perfekt på mina kinder.

lördag 21 maj 2011

Tiny Bubble Stud

Det är inte direkt ofta jag suktar över örhängen. Men ibland händer det. Till exempel nu. Yayoi Forests fina, guldiga bubblor hade så gärna fått hänga med på sommarens fester...

fredag 20 maj 2011

Bio-Beauté Soothing Cream

I ungefär en månad har jag testat en ny ansiktskräm, nämligen Soothing Cream från Bio-Beauté by NUXE. Krämen verkar också anti-ageing och är anpassad för känslig och torr hy – perfekt för mig alltså. Soothing Cream är en trevlig produkt som återfuktar som den ska och håller huden mjuk, men det är två saker som stör mig lite. För det första är doften – som ska komma från körsbär, plommon och persika – extremt påtaglig. Det luktar inte direkt frukt heller, utan typ... ostkaka. Som tur är försvinner doften rätt snabbt, men det är ändå en skum känsla att smörja in sig med den.

För det andra är Soothing Cream inte särskilt dryg. En tub på 30 ml räckte lite mer än en månad för mig, och då använde jag den nästan bara som dagkräm. För över tvåhundra kronor som tuben faktiskt kostar känns det inte riktigt okej. Jag gillar dock att produkterna i Bio-Beauté-serien är dubbelt ekocertifierade och att 98,7% av ingredienserna i krämen kommer från naturligt ursprung.

torsdag 19 maj 2011

Collistar Body-Legs Magic Drops

När det kommer till brun-utan-sol för kroppen brukar jag oftast använda en gradvis fungerande variant. Alltså en lotion som ger yttepytte resultat varje gång man använder den. Det känns tryggt; att man inte riskerar bruna fläckar om man råkar vara lite ouppmärksam. Den senaste tiden har jag dock provat en bus som skiljer sig från dessa, nämligen Magic Drops från italienska Collistar. Jag har fått flaskan från Kicki, och om det inte vore för det så skulle jag ärligt talat aldrig köpt den själv. Jag har aldrig lockats av Collistar som märke, främst på grund av att deras sminkförpackningar ser så otroligt tacky ut – samtidigt som dom är galet dyra.

Body-Legs Magic Drops är en brun utan sol i oljeform, och två småå pump räcker till ett helt ben. Oljan är marginellt tjockare än vanlig kroppsolja, och torkar in snabbt utan att klibba. Doften är den klassiska gamla bus-doften, men eftersom jag aldrig stört mig på den gör det mig ingenting. Tvärtom gillar jag den värme som doften utsöndrar. Resultatet då? Jotack, jag är riktigt nöjd! Jag blir lätt solbränd på ett kick, och än så länge har jag inte råkat ut för något snedsteg – trots att jag inte är känd som den mest nogranna insmörjaren i Göteborgsregionen. Inte heller tycker jag att det behövs skrubbas och fixas innan, så med det i åtanke är Magic Drops ruggigt bra. Än så länge har jag använt dropparna på benen, på armarna och i urringningen. Jag rekommenderar den lätt till den som 1) inte har problem med doften, och 2) inte är spökblek.

onsdag 18 maj 2011

Two in one

Bråttom bråttom. Alldeles strax ska jag träffa sköna Daisy Beauty-gänget och andra bloggare för en härlig tjejmiddag. Eller, för min del blir det inte så mycket middag – mest ett snabbt "hej hej!" innan träningen men förhoppningsvis hinner jag höra en bit av såväl DB:s presentation av sommarens nyheter som The Body Shops dito.

Ha en bra kväll!

Depend #122

Knallrosa, Barbierosa, bubbelgumsrosa, åttiotalsrosa – you name it. Depend #122 skäms inte för sig, och är nog det mest uppseendeväckande rosa nagellack jag äger. Som en nyrelease i årets sommarkollektion sticker den ut bland de 12 lack kollektionen innehåller med sin fuschiarosa blåton. Två lager täcker lagom, och det var väldigt lätt att lacka med.

tisdag 17 maj 2011

Tips från Facebook

För oss som hänger på Facebook kan jag tipsa om ett par saker jag just hittade. Danska Tromborg kör en supertävling i dag (fram till midnatt) där man kan vinna produkter till ett värde av 10 000 kronor – passa på att tävla! Dessutom såg jag att Cliniderm har länkat till vår recension av Redness Rescue Target Cream, vilket vi självklart tycker är kul. Något annat spännande som händer på Facebook?

måndag 16 maj 2011

Jordgubbar och nötter

Två tuber som just nu ligger på mitt jobbskrivbord för testande är jordgubbsdoftande (och -smakande!) läppglanset Strawberry Care Gloss från Natuvive, och nötspäckade handkrämen Crème Mains Nourrissante från Bio-Beauté by NUXE. Handkrämen har jag faktiskt testat, och recenserat tidigare, och även om den inte är en favorit så funkar den helt okej under vårperioden av året. Läppglanset ger en riktig skimmerfest, och är en av de tre som nyss släpptes från märket.

PS: Ett stort grattis till Hedvig som vann vår Lip Care Gloss-tävling!

söndag 15 maj 2011

They do

Jag har lite lätt panik inför ett stundande strandbröllop. Vad tusan ska jag ha på mig? Har testat klänningar i flera veckor, men hittar liksom inte det jag letar efter. För några veckor sedan såg jag den här inne på Malene Birgers butik på Biblioteksgatan – såg sådär lagom somrigt avslappnad ut men ändå tjusig och fit for a wedding. Men icke, jag står fast vid att den är kalasfin, men den satt inte alls bra på mig. Har även testat den här, som hade varit perfekt till solbrända ben och barfota fötter i sanden – men den var slut i min storlek. Jakten fortsätter...

fredag 13 maj 2011

Beach fun

Here it comes; det obligatoriska "sommaren är snart här och det enda jag kan tänka på är snyggt sommarsäkert smink"-inlägget. Som alltid är det less is more som gäller på sommaren, och själv brukar jag bara se till att ögonbrynen är på plats, samt lite piff till kinderna. Jag skippar allt vad skimmer heter, för att inte se ut som en discokula i solen, så därför är jag lite nyfiken på det nya sticket från MACSkinsheen Bronze Stick i matta Tan-Tint (swatch finns hos LGB!). Benefit har också släppt en nyhet för kinderna, nämligen ett korallfärgat tint med catchiga namnet Chachatint (ett syskon till Benetint och Posietint). Det ser utfint ut! Sist men inte minst, Beccas numera klassiska Beach Tint, som finns i färger som Watermelon, Peach och Grapefruit.

Oh my, nu vill jag bara ut och sitta på en brygga i solen!

torsdag 12 maj 2011

El Mika gillar GAIS!

Nej, jag är nog ingen gaisare, men när man blir bjuden på fotbollsmatch är det klart man går all in! Jag har inte något vitt nagellack (för Blåvitt naturligtvis) så det blev grön-svart i stället med Depend #249 och Sephora Reglisse.

onsdag 11 maj 2011

Portrait of Paradise

När NARS släpper nyheter är det svårt att inte hitta något som man fastnar totalt för, och i och med deras senaste sommarkollektion Portrait of Paradise har jag kärat ner mig i en snygg, smart och användbar trio.

Blush Bronze Trio innehåller tre klassiker från NARS, nämligen rouget Orgasm, skimmerpudret Albatross och bronzern Laguna. Allt i en fin dosa med dragkedja runtom. Jag har spanat på alla tre produkter sedan tidigare, så det här känns som en trio som skulle bli duktigt använd – speciellt på resa!

tisdag 10 maj 2011

Solkräm från ELW

Solkrämer ligger oss varmt om hjärtat; varje år görs det noggrann research för att hitta det bästa märket. En nyhet i spf-djungeln är Apoteksgruppens egna varumärke ELW, en hud- och hårvårdsserie baserad på ingredienser som är skonsamma för miljön och med Svanens samt Astma- och Allergiförbundets rekommendation. Solprodukterna är extra vattenresistenta, vilket innebär att man kan bada dubbelt så länge som vanligt.

Utöver det vet jag inte så mycket mer, förutom att det verkar finnas en hel del produkter med varierande spf; kräm med 15 och 30, spray med 20, och ett solstick med 50. Dessutom finns det en barn-spray med spf 30 och en after sun-kräm. Och så tycker jag att flaskorna är fina!

måndag 9 maj 2011

Sommarfärger

Kanske inte direkt någon högoddsare, men dessa fyra färger är i alla fall vad jag dras extra mycket till varje sommar. Just idag känner jag (otippat?) för orange, kanske mest för att jag fortfarande saknar det perfekta nagellacket i färgen. På ögonen har jag dock en lätt touch av turkos, och på skrivbordet ligger ett rosa läppstift och väntar på att bli använt.

Vilken färg är du idag?

söndag 8 maj 2011

lördag 7 maj 2011

Bananas + Prada

När jag var liten hade jag en t-shirt med texten Go Bananas! – nästan lika coolt som banannaglarna av brittiska WAH Nails, inspirerade av Pradas vårkollektion. Jag brukar föredra enfärgat på naglarna, men den här manikyren var faktiskt rätt häftig. Do it or diss it?

fredag 6 maj 2011

Depend #249

I går fick vi Depends sommarkollektion i brevlådan, som kan ses hos bland annat Nailtastic. Samlingen innehåller tolv varierande färger i kräm-, metall- och silverskimmerfinish. Jag håller med Kerstin att det inte direkt känns som att det finns en genomgående tanke bakom, men spontant känns det som att många färger är väldigt fina! Jag lackade direkt med #249, i flaskan ett mörkgrönt krämlack.

På naglarna blir #249 en smaragdgrön färg (grönare än bilden visar!) som känns både unik och somrig. Åh, det här nagellacket är precis så jag vill att lack ska vara. Sjukt lättlackat, otroligt täckande, superglansigt och – skitsnyggt. Bara ett lager utan vare sig under- eller överlack; så lite effort som möjligt är min melodi.

More more more

På tal om rosa och rött. Jag skulle inte direkt bli ledsen om nån överraskade mig med t ex detta snygga halsband från Kate Spade (skulle bära det till vit topp och ljusa jeans). Lika snygga är ballerinorna med rosa tå, också från Kate Spade. Lindex har poppiga brallor, bl a dessa röda, testade dem i förrgår men tyvärr satt de inte så snyggt på mig. De rosa finns hos Zara, men inte heller de satt särskilt bra.

Ojoj, mycket färg blir det. Jag gillar’t men nöjer mig nog med nån detalj (väska, skor eller smycke) i knallig färg och kör resten low key.

torsdag 5 maj 2011

Vinn Natuvive Lip Care Gloss

Missade du tävlingen hos Kerstin aka Skimmerskuggan där du kunde vinna Lip Care Gloss från Natuvive? Nu har du chansen igen, då vi lottar ut ett set med alla tre smaker: Honey, Cherry och Strawberry. Natuvive skriver att glossen "innehåller en noga sammansatt kombination av vårdande, glans- och färggivande ämnen" och att "de härliga dofterna och smakerna kommer alla från naturen".

Vill du vara med i vår tävling behöver du bara lämna en motivering till varför du vill vinna glossen. Skicka ditt svar till elmika.blogg (at) gmail.com eller lämna en kommentar på detta inlägg – glöm inte att ange namn och e-postadress. Om du twittrar, facebookar eller bloggar om tävlingen, lämna en separat kommentar med länk (eller maila länk till oss) för extra vinstchans. Tävlingen avslutas onsdagen 11 maj kl 12:00.

Anhöriga och vänner till El Mika får ej medverka i tävlingen. Vinnarna utses genom slump av El Mika och beslutet kan ej överklagas. Endast tävlande bosatta i Sverige.

onsdag 4 maj 2011

In the club

Skum nattklubbsbelysning i Berlin och ganska sent på kvällen, men ändå ett försök till en mer dramatisk sminkning från min sida (även om det inte syns så värst bra på fotot). Systerns senaste köp, Caviar Eye Liner från Laura Mercier användes med torr pensel som en bas över ögonlocket, toppat med lilaskimrande Shale från MAC och lite svart kajal. Mascaran är förresten ett budgetköp jag inte kommer köra på igen – den är parfymerad (!) och smular, och imponerar inte heller med vare sig franslängd eller -volym.

- Ögonskugga ögonlock Caviar Eye Liner (Black), Laura Mercier
- Ögonskugga fransrad Eyeshadow Satin (Shale), MAC
- Mascara Volume Million Lashes (Black), L’Oréal
- Eyeliner vattenlinje, Kohl Pencil (Black), Sephora

tisdag 3 maj 2011

Models Own Fuzzy Peach

Mitt sug efter orange har inte dämpats det senaste, utan snarast eskalerat. När jag i lördags skulle fixa Valborgsmanikyren valde jag således det av mina lack som är mest orange, och som dessutom passade temat: vår. Fuzzy Peach är ett pastellorange lack från Models Own, och har faktiskt varit på väg att bli utrensat ur min samling. Men eftersom jag nu fiskade upp det ur "att byta bort"-lådan tar jag det som ett tecken att det ska få bo kvar hos mig.

Det här är faktiskt ett av de väldigt få lack jag äger som jag kände att jag behövde måla tre lager med, mest för att jag efter andra lagret fortfarande kunde se vissa strimmor. Däremot torkar det väldigt bra (med bra överlack, såklart) trots antalet lager. Färgen är verkligen mysigt orange, och nästa gång jag använder det tror jag att det kommer bli en fin pedikyr av det hela.

måndag 2 maj 2011

The Office

Nyligen hälsade jag på hos en tjej som har massor av intressanta askar, tuber och burkar omkring sig hela dagarna. Jag fick lukta och känna på flera av grejerna och jisses vilken tur att hon inte lämnade mig ensam – för då hade jag gått bananas på varenda pryl och smort in mig och målat här och där. Joråsatt, hade inte varit så dumt att jobba på ett sånt här ställe.

söndag 1 maj 2011

En gammal favorit och två potentiella

Nu när både påsk och Valborg bjudit på sommarväder blir man påmind om att det är dags att uppdatera badrumsskåpet med nytt solskydd för säsongen. Inget kan dock få mig att göra avsteg från min favoritkräm för ansiktet; Ultra Sensitive Faceblock från Dermalogica. Oavsett om jag knallar en dag på stan, sitter några timmar på balkongen eller är ute på havet och seglar en hel helg räddar den mig från skadlig bränna.

Till kroppen är jag däremot sugen på att testa något nytt, även om jag gillar både Vichy och Eucerin. Biotherm är en favorit hemma hos El, och enligt henne är deras produkter riktigt bra på att skydda – även de med lågt faktornummer. Sen är jag självklart även nyfiken på den nya solserien från Cliniderm, även om deras produkter inte finns i så höga faktorer som dessa första vår- och sommarstrålar kräver..