måndag 31 oktober 2011

Love, Marry Me!

Kan man lägga ett "snart är året slut"-löfte istället för nyårslöfte? Det tycker jag allt, och mitt är att börja använda parfym mer än jag gjort hittills. Inte ett svårt löfte, eftersom jag tidigare kanske puffat på mig lukta-gott ungefär en gång i kvartalet.

När jag strosade runt på den förvånansvärt välfyllda och fina taxfreen i Budapest passade jag på att lukta på nyaste parfymen från Chloé – Love. Jag gillar ju Chloé sedan tidigare, och den här gjorde mig inte besviken. Liite tyngre än deras första doft, men ändå utan att bli för påträngande eller tantig. Jag är verkligen värdelös på att sätta ord på dofter, men enligt www så är doften både influerad av pudriga rosor, apelsinblomma och rödpeppar.

Jag slog dock inte till, både för att priset inte kändes speciellt taxfree-lågt, men även för att jag som sagt har ett par flaskor ståendes hemma. En av dom, den nyaste, är Marry Me! från Lanvin. Den stod dessutom helt oprovad hemma, synd och skam. Nu har jag haft den på mig varje dag i veckan, och kan tänka mig att jag hittat en blivande vardagsfavorit. Även den innehåller apelsintoner, men har en lite lättare ton med en touch av jasmin.

lördag 29 oktober 2011

Minst 5 av 100

Efter att ha kikat på Harpers Bazaar Beauty Hot 100-lista för i år kan jag konstatera att jag är sjukt sugen på att testa Beauty Elixir från Caudalíe (som ska strama upp och minska porer samt verka utjämnande och ge lyster). Multi Protect Primer från NARS (hey, jag faller för allt som utlovar flawless skin..). Tri-Enzyme Resurfacing facial wash från Elemis (rengöring som sägs peela skonskamt utan att torka ut). Gandinis Orange Blossom Leaf (jag diggar ju just apelsinblom i parfymer). Och slutligen Drying Lotion från Mario Badescu (hey, på El Mika älskar vi alla typer av finndödare som verkligen fungerar).

fredag 28 oktober 2011

Dunderkuren

Torra händer, torra fötter – dags för en dunderkur! Börja med en lång dusch eller ett bad, och skrubba fötterna med en pimpsten. En pimpsten är så mycket effektivare än en fil, och också skonsammare, eftersom i alla fall jag upplever att den bara tar bort död hud och sen "polerar" huden jämn och len. Med en vanlig fil är det lätt att ta i för mycket och fötterna kan bli liksom upprivna och ömma. Fokusera inte bara på hälarna, alla torra och hårda områden på fötterna ska piffas.

Efter duschen, plocka fram din fetaste fotkräm och smörj in fötterna med absurda mängder kräm – go bananas liksom. Uppenbarligen är detta bäst att göra innan läggdags och sova med ett par strumpor, eller passa på när du sover på hotell och inte är så noga med om sängen blir lite kladdig. När du vaknar nästa morgon, jag lovar, du har aldrig haft så mjuka fötter! Bästa sättet att hålla dem mjuka är att ställa en lättare fotkräm vid sängkanten och smörja in fötterna varje kväll med en liten klick. Några fotkrämer jag gillar är Scholls kräm för spruckna hälar, ELW fotkräm och CCS fotkräm.

torsdag 27 oktober 2011

It Makes Perfect Brush Kit

Har ni sett årets penselset i julkollektionen Ice Parade Collection från MAC? Vanligtvis brukar sådana kit aldrig vara riktiga fullpoängare i mina ögon, utan brukar alltid innehålla en eller två penslar som jag inte gillar eller skulle använda. Mineralize Kit däremot, det klockar in på fyra bra penslar av fyra!

Det innehåller två intressanta penslar för ögonen, #286 och #282, och två borstar för ansiktet. Av ansiktsborstarna har jag #187 sedan tidigare, men eftersom jag ofta saknar en variant med kortare skaft till resor passar det ju grymt bra. Den sista borsten är #130, som jag spanat på tidigare men aldrig pungat ut pengar för.

Penselkiten brukar gå på i runda slängar en femhunka, så vi får se om det blir ett köp eller inte. Det skulle ju vara helt perfekt att ha med på alla resor. Kanske, kanske kan jag ha turen att tajma in en rabattcheck från Åhléns City?

onsdag 26 oktober 2011

Sommarminnen

Visst, det blåser kallt som fanken när jag går till jobbet på morgonen. Och händerna börjar bli så där förvinter-nariga. Men, i förra veckan fick jag plocka fram några sommarfavoriter igen.

Två dagars konferens på sydliga breddgrader innebar såklart SPF, och som vanligt använder jag gärna Biotherm. Somriga nagellacket och överlack fick också hänga med ner. Vädret då? Jodå, det var 35 grader precis som meteorologen lovat – men jag hann inte sitta mer än ett par minuter i solen medan vi lunchade. C’est la vie.

tisdag 25 oktober 2011

Hårtips, del II

Jahapp, ni var några stycken som tyckte att det var kul att höra lite tips för barret, så här kommer del två! Förra inlägget handlade mer om basic hårskötsel vid tvätt, medan dessa tips fokuserar mer på hur man vårdar håret vid värmestyling.

ETT
Tänk på hårstrået som en kotte, som när den är öppen är mottaglig för skit och slitage från föroreningar, extrem kyla eller värme. När man fönar håret torrt med rundborste hjälper man till att stänga "fjällen" och låser på så sätt in fukt bättre, och skyddar alltså håret förutom att det och hårbottnen torkar snabbare. Själv känner jag skillnad på det här genom att mitt hår känns poröst och yvigt om det får självtorka.

TVÅ
När det kommer till värmestyling är plattång det som skadar mest på grund av sin höga temperatur, så det är viktigt att använda en värmeskyddande produkt. Tänk på att värmeskyddet bara skyddar en värmestyling åt gången, så om du både fönar och plattar – applicera ditt skydd två gånger! Ett bra knep för att se om ditt värmeskydd är effektivt är att smeta ut en liten mängd i handflatan och sen blåsa med hårfönen på handen. Jag fick prova detta, och märkte helt klart skillnad på hur länge blåsen kunde riktas mot handflatan innan det började brännas. Rätt så smart, även om det så klart kan vara lite svårt att testa det på detta sätt när man står i butik och ska shoppa..

TRE
Det sista tipset jag fick var även det jag tyckte var det konstigaste. Och, bare with me om jag inte kommer ihåg exakt alla detaljer. Men hur som helst; stress och spänningar i skalpen innebär ofta att blodcirkulationen försämras, vilket i sin tur kan resultera i ökat håravfall. Genom att massera huvudet och "rucka lite på" bindväven kan man öka blodcirkulationen. Sätt fingrarna i huvudbotten, och flytta (gnugga?) skalpen fram och tillbaks utan att flytta fingrarna. Min hårbotten är tydligen väldigt spänd, så varje gång jag schamponerar försöker jag att massera på det sättet. Tydligen ska man kunna flytta hela hårbottnen utan att ögonbrynen rör på sig.. Det låter ju helt hysteriskt, men att ha bra blodcirkulation verkar ju rimligt. Vad tror ni?

måndag 24 oktober 2011

Sista utvägen

Buhu, det känns riktigt tråkigt att min hy har blivit såpass dålig att jag till slut fick hämta ut den receptbelagda aknekrämen Epiduo. Jag fick rådet att börja använda den bara några timmar på kvällen, och sen öka tiden succesivt, eftersom den är ganska stark och kan reta en ovan hy. Någon som har testat den här krämen och har några tips? Funkar den?

söndag 23 oktober 2011

Chanel igen

Oj då.. Det här var ju kanske inte riiiktigt planerat eller meningen, men vad fan. Eftersom jag är så kär i Péridot från samma kollektion knep jag det sista Chanel Graphite på Landvetter i fredags. Silvrigt och blingigt; det kan nog tänkas bli nyårslacket det här.

fredag 21 oktober 2011

Påstricket

Ikväll åker jag till Budapest över helgen, och för att resa så smidigt som möjligt har jag valt att packa minimalt och köra med enbart handbagage. En utmaning i sig, med tanke på de gällande reglerna för vätskor och krämer i kabinen. I vanliga fall brukar jag använda mig av miniflaskor av det jag behöver ha med mig, men idag har jag gått steget längre och verkligen slimmat necessären (eller rättare sagt: plastpåsen) med hjälp av testpåsar.

Här har jag den samling av Dermalogica-testers som får följa med, och tack vare dom är det enda jag behöver ta med i full size min ansiktskräm och deo. Dessutom får jag prova lite nya grejer, eftersom både duschkrämen och body lotionen är nyheter för mig. Ypperligt sätt att både resa smart, och upptäcka nya produkter!

torsdag 20 oktober 2011

Cocktail bling

I kväll hade vi hemskt gärna hängt på Essies cocktailmingel, dessvärre är vi redan uppbokade på annat och får i stället hoppas på att våra skönhetsbloggande vänner bjuder på massor med härliga bilder från spektaklet!

La Roche-Posay Toleriane Teint

Jag utgår ifrån att jag inte är ensam om att vampyr-väsa åt väckarklockan när den ringer på morgonen? Tröttheten är för tillfälligt förlamande, och min morgonrutin i badrummet blir kortare och kortare för varje dag – allt för en extra minut under täcket. Trots det är jag inte riktigt sugen på att se ut som ett vrak på jobbet. Det jag lägger majoriteten av minuterna på är underlaget, medan ögonen får sig ett snabbt lager mascara. Tack vare nyheten Toleriane Teint Compact Foundation från La Roche-Posay har jag den senaste veckan kunnat kapa in dyrbara minuter även på grunden. Jubel!

Toleriane Teint (209 kr) är ett krämpuder i samma stil som gamla favoriten Some Kind-A-Gorgeous, det vill säga en foundation i fast form. Den kommer med en svamp för applikation, men min vana trogen använder jag snarare min foundationpensel eller skunkborste. Krämpudret är superenkelt att fördela och få fin över hyn, och på några få minuter har jag förvandlat en glåmig och rödlätt hy till en slät version med både täckande finish och fin, naturlig lyster.

Den nya makeup-serien från La Roche-Posay är tänkt för känslig hy, och krämpudrets huvudegenskap är att täcka och jämna ut irriterad hy. För att vara en krämfoundation tycker jag att den täcker riktigt väl, och jag skulle varmt rekommendera den om man har lite rodnad som man vill dölja. Jag har testat den både långa arbetsdagar och röjiga festkvällar, och kan rapportera att den sitter ypperligt under båda aktiviteterna. Oftast bryr jag mig inte ens om concealer eller puder, men får ändå ett oslagbart resultat med tanke på den minimala tid och ansträngning som krävs. Det här kan jag tänka mig att köpa nytt av, när det här tar slut!

onsdag 19 oktober 2011

Aēsop

Vi El Mika-tjejer tycker alltid det är kul att spana efter nya produkter, som australienska Aēsop. Eller nyhet och nyhet, företaget har funnits sedan 1987 men kanske inte har varit jättekända i Sverige.

Aēsop gör hud- och hårvårdsprodukter med naturliga ingredienser och med fokus på anti-oxidanter. Produktdesignen går inte heller av för hackor, med apoteksinspirerade flaskor och minimalistiska etiketter – snyggt! I Göteborg kan man snart hitta Aēsop hos coola Artilleriet, gissa vem som ska dit och spana?

lördag 15 oktober 2011

TBS Extra Virgin Minerals

Nu när vindarna blivit kalla och dagarna kortare gör jag som många andra och byter från puderfoundation till flytande varianter. Trots att min vinterhy inte lider av fnas eller extrem torrhet tycker jag att det känns bättre med en foundation i krämigt format.

Den senaste jag testat är nyheten Extra Virgin Minerals, Liquid Foundation från The Body Shop – som kommer ut i affär nu i dagarna (för 275 pix). Tyvärr är nyansen 202 Natural Vanilla ett snäpp för mörk för mig, men jag har trots det testat den (hemma) för att känna lite på dess egenskaper. Det första som slår mig är att den är väl-digt flytande. Efter att jag pumpat ut en liten mängd i handen kan jag nästan låta den rinna av om jag vinklar tillräckligt. Väl på huden märks det däremot inte av, utan smälter in på ett naturligt sätt utan att kännas flyktig eller överdrivet kletig. Jag använder som vanligt en foundationborste, och det går lätt att få en jämnt slutresultat.

Hur är då slutresultatet? Jodå, jag tycker att det ser riktigt bra ut. Täckningen är av medelgrad, och finishen har en fin lyster och känns lite "glowy". Perfekt om du är ute efter en foundation för ett naturligt resultat, men ändå vill täcka över vissa partier så som lätt rodnad. Tyvärr kan jag inte säga något om hållbarheten eftersom jag var tvungen att gå ut (dvs tvätta av mig), men jag har ingen anledning att tro att den är något annat än okej.

torsdag 13 oktober 2011

Biotherm Biomains

Har ni också märkt av extra torra händer och nagelband nu när det blivit lite kallare? Det har jag, med besked, och konfiskerade därför en handkräm från en kollegas skrivbord. Biomains från Biotherm verkar "age-delaying" och ska behandla både händer och naglar. Jag bryr mig inte om någon eventuell anti-age, utan är bara intresserad av att rädda mina torra händer och nagelband – vilket den helt klart klarar av. Skön konsistens, en pudrig tvåldoft och snygg förpackning är några plus med krämen. Att den är ganska fet och oljig och tar några minuter att sjunka in kan jag leva med, och jag är också okej med att den inte riktigt är vattenresistant som den påstar sig vara.

onsdag 12 oktober 2011

Color Club Oh Naturale

Här ser ni en liten skymt från sommarens USA-semester, undertecknad på matmarknad i Brooklyn. Dagen innan hade vi varit i Queens chinatown, där jag passade på att få en manikyr för extremt billiga $7. Färgen jag valde var neutrala Oh Naturale från en fransk kollektion från Color Club, och är en lätt transparent aprikos färg.

Det var första gången jag testade ett lack från Color Club, men eftersom jag inte målade med det själv är det svårt att säga något om kvalitén. Det enda jag vet var att det bara krävdes två lager för att få jämnt och fint, och att det satt helt okej.

tisdag 11 oktober 2011

Triss i mascaror

Tre mascaror med tre olika betyg: ett bottennapp, en höjdare och en däremellan. Vi början från botten, WigWham från IsaDora. Jag köpte den för det såg så coolt ut i videon – och visst, effekten uteblir faktiskt inte, men den är helt sjukt svår att tvätta bort och sådant är ett stort no-no i min bok. Den är heller inte särskilt användbar till vardags, och har därför använts max en handfull gånger.

Clinique är ett ständigt favoritmärke när det gäller mascaror, så det var ju givet att jag skulle testa av Mi hyllade High Lengths. Tyvärr funkar inte den här mascaran särskilt bra på mig. Fransarna blir långa, men för tunga och ihopklibbade. Kanske fick jag ett måndagsex, eller så går den helt enkelt inte ihop med mina fransar, sådant kan ju vara väldigt individuellt. Ett riktigt stort plus dock för att den är så lätt att tvätta bort – i princip går den att skölja bort med bara vatten!

Nya favoriten som jag fullkomligt älskar är Respectissime Extension från La Roche-Posay, som är ett pressex jag fick via El. Jag gillar verkligen mina långa, separerade och samtidigt fylliga fransar! Lätt att tvätta bort, ger fransarna en fin böj och bra svärta, och är inte det minsta parfymerad. Jag kan fortsätta i evigheter, jag nöjer mig helt enkelt med att säga att detta är en av de bästa mascarorna jag har testat – men som ni ser är den inget för volymälskare utan mer om man gillar ett naturligt resultat.

Respectissime Extension

måndag 10 oktober 2011

Hårtips, del I

Någon som är sugen på att läsa vad min nyaste frisör berättade för mig när jag klippte mig? Jag fick en hel drös med tips som jag nu tänkte portionera ut i ett par inlägg. Som med det mesta finns det antagligen lika många tips som det finns frisörer, men jag tycker ändå att det är kul att höra nya idéer. Hoppas ni är fler som tycker det!

ETT
Det viktigaste – viktigare än dyra, vårdande produkter – är att få håret och skalpen i balans. Om man har en välmående hårbotten som producerar lagom mängder talg (naturens egna hårelixir kan man väl kalla det), kommer talget att hjälpa längderna att hålla sig i fint skick. Produkter är oftast kortsiktiga lösningar till skillnad från de naturliga sätt som håret själv håller sig friskt. Yay för att köpa färre dyra produkter alltså!

TVÅ
Genom att borsta håret ofta, helst två gånger per dag, fördelas talget jämnt i håret. Dessutom får skalpen sig en go liten massage. Släng alla gamla metall- eller träpiggsborstar, och köp en borste med naturhår. Den hjälper till att reda ut tovor utan att slita på håret, eftersom de mjuka naturborsten ger med sig för tovor istället för att slita sönder dom.

TRE
För att hjälpa skalpen att producera en lagom mängd av talget gäller det att inte tvätta håret för ofta (helst max var tredje/fjärde dag), och även inte använda för mycket schampo. Det här skiljer sig helt från vad jag och de flesta oftast hör, att man ska schamponera håret två gånger, men genom att göra håret såpass extremt rent stör man produktionen av talg. Kanske är det här svårt att följa om man använder mycket produkter i håret, men för mig som bara har i lite hårolja fungerar det alldeles utmärkt.

lördag 8 oktober 2011

Beetlejuice

Har ni sett den här Tim Burton-inspirerade kollektionen Beetlejuice från Models Own? Jag brukar inte vara den som trånar efter nya lack, men nu blev jag faktiskt sugen på att testa en (eller alla!) av dessa. Lite samma stil som Péridot från Chanel, fast såklart inte lika lyxiga, men ändå med den där duokroma effekten. Coola!

fredag 7 oktober 2011

Sotat med glitter

Nu ska ni få se på en fin grej! Nämligen julens palett från The Body Shop, närmare bestämt Smoky Eyes i Silver Black, som kommer att släppas i butik i november. Paletten innehåller tre puderskuggor och en krämhighlighter, alla i den sobra färgskalan benvitt/silver/grått/svart. Jag drog på med en glittrig sotning samma kväll som jag sminkade El med mörkblått, och det var nog faktiskt första gången jag gjorde en såpass glittrig sminkning på mig själv.

Den krämiga skuggan ger en transparent men silverglittrig bas, som jag packade på med de andra skuggorna. Den mörkgrå på majoriteten av ögonlocket, den benvita i innersta hörnet, och lite av den svarta lätt suddad i globlinjen. Av skuggorna gillar jag de två mörka bäst; den mörkgrå är en härligt skimrande formula, och den svarta en pigmentspäckad helmatt färg. Den benvita är lite för glittrande och nedfallande för min smak, och den silvriga krämskuggan lite för fet för att fungera som en hållbar bas.

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Ögonskuggor Smoky Eyes (Silver Black), The Body Shop
- Eyeliner vattenlinje Kohlpencil (Feline), MAC
- Mascara High Lengths (Black), Clinique
- Brynskugga Eyeshadow (Blondie), NARS

Benvit, mörkgrå och svart puderskugga, silvrig krämskugga

torsdag 6 oktober 2011

Moroccanoil

Oh man, skojar ni att mitt hår var slitet när jag satte mig i frisörstolen i tisdags? När jag tittade efter i kalendern visade det sig att jag inte varit hos frisören på cirka fem (5!) månader, och när man som jag har en lång page slutar det hela relativt olyckligt.

Denna gång provade jag en ny frisör (första gången på tio år! Herregud vad jag börjar bli gammal. Och tråkig?), på salongen som El brukar gå på när hon är i stan. På samma sätt som hon kom därifrån med en hel del tips, fick jag lära mig ett och annat som jag inte vetat om eller tänkt på tidigare. Dessa tips kommer jag skriva egna inlägg för, eftersom dom tillsammans bildar en kortare novell..

Det som hände i tisdags var hur som helst att cirka tio, nästan femton, centimeter av "topparna" rök, vilket lämnade mig med en väldigt skön axellång page. Det slitna och solblekta håret fick även en varmt mörkblond (eller ljusbrun, skillnaden är ja.. hårfin) nyans. Det hela känns riktigt fint och uppfriskande. En av de få produkter hon använde var ombloggade Moroccanoil, som jag känt mig mer än skeptisk över efter att den blivit så extremt nämnd på alla modebloggar. Däremot var min frisör väldigt ointresserad av att sälja på mig grejer, vilket gör att jag faktiskt tror att den kan vara så bra som hon påstod. Jag blir onekligen lockad att prova i alla fall.

onsdag 5 oktober 2011

Lackning × 2

Orly Liquid Vinyl

OPI Malaga Wine

Förra veckan var jag och Mi på manikyr – eller egentligen var det "bara" lackning – på Nagelpalatset här i Göteborg. Kul att äntligen få ge Mi hennes julklapp (fast vi saknade vår tredje musketör El). Mina naglar lackades med OPI Malaga Wine och Mi valde Orly Liquid Vinyl, och jag har faktiskt aldrig sett så nogrann utförd lackning förut.

Bilderna gör inte våra fina manikyrer rättvisa, men jag hoppas det syns ändå hur perfekt det är målat. Vi märkte skillnad framför allt på den extremt raka kanten mot nagelbanden, något vi aldrig får till själva, och att tjejen på salongen även målade på "nagelkanten" (wrap-it på nagelnördspråk). Utöver spot-on lackning var vi såklart också nöjda med våra färgval, hållbarheten och salongen. Superglansig perfektion!

tisdag 4 oktober 2011

Dior Addict “Diorkiss #578”

När El varit i Riga på bloggresa kom hon hem med en hel drös fina produkter från blandade goodiebags. När vi tillsammans gick igenom det tryckte hon snabbt läppstiftet Dior Addict i näven på mig, och sa att den (nya) rosa färgen Diorkiss skulle vara perfekt på mig. Snällt!

Läppstiftet har snabbt blivit en favorit som jag (faktiskt) ofta bär med mig, eftersom det är ett lätt transparent rosa stift som är packat med fukt och glans. Det går lätt att dra på även på en skakig spårvagn, och resultatet är lätt rosa och uppiggande. Stiftet doftar väldigt diskret av frukt; en doft som jag föredrar framför exempelvis vaniljtunga MAC-stiften.

måndag 3 oktober 2011

L:a Bruket

En grå och mulen måndag kanske kan piggas upp med L:a Bruket, ett litet företag i Varberg som tillverkar tvålar, oljor, krämer och annat trevligt. Jättefin produktdesign, spännande sortiment – självklart ekologiskt och certifierat. Säljs i flera butiker runtom i landet, någon som känner igen märket?

lördag 1 oktober 2011

Fönstershopping: Giorgio Armani

Nu var det läängesen jag knåpade ihop ett fönstershoppinginlägg, så varför inte rivstarta med ett riktigt lyxmärke? Giorgio Armani är väl ett av de dyraste märkena man kan hitta i Sverige (Stockholm, that is), men enligt många recensioner är det även ett av det mest kvalitativa märkena. Förpackningarna andas lyx samtidigt som dom är diskreta, och jag har inte speciellt svårt att välja ut både en, två, tre eller fler produkter som verkar lockande. Förutom de extrem-pigmenterade ögonskuggorna Eyes To Kill Intense, plockade jag ihop ett fint rouge, ett kompakt foundationpuder, ett löspuder, concealer, mascara och en eyeliner med filtspets. Ganska basic produkter, men inte speciellt pjåkiga för det!

Har ni någon erfarenhet av märket? Do tell!