lördag 31 december 2011

See you on the other side

Mörkblått cat eye

Det här kanske kan vara något till nyårsfesten ikväll? När jag började på den här sminkningen gick allt åt skiten. Det började med att det Greasepaint Stick jag ville använda som bas hade härsknat. Buhu! Det var superkletigt och luktade illa, men jag använde det en sista gång innan det slängdes.

Tanken var en mörkblå sotning, men efter allt för ivriga penseldrag blev den för utspridd för min smak (dvs allt för högt upp ovanför globlinjen). Precis innan jag tänkte ta bort hela skiten kom jag på att jag kanske kunde rädda det med några tops, och slutresultatet blev en cat eye-liknande look som jag helt enkelt älskade (dessutom lite lik nyårssminkningen för två år sedan).

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Bas nedre ögonlock Greasepaint Stick (Uniformly Blue), MAC
- Ögonskugga ögonlock + franskant Shimmer Wash Eye Shadow (Sapphire), Bobbi Brown
- Ögonskugga inre ögonlock Eyeshadow Veluxe Pearl (Blue Flame), MAC
- Ögonskugga franskant + effekt Pigment (Teal), MAC
- Eyeliner franskant + vattenlinje Kohl Pencil (Feline), MAC
- Mascara Diorshow Iconic (Black), Dior
- Brynskugga Eyeshadow (Blondie), NARS

fredag 30 december 2011

Isabella Smith Apothecary

Den här söta lilla burken med lavendeldoftande handkräm fick jag i julklapp, och det är nog första handkrämen jag sett på just burk? Märket är danska Isabella Smith Apothecary, som verkar ha ett intressant och mysigt utbud av skönhetsprodukter – men även lite inredning (och fintvättmedel, som jag också fick).

Doften är fantastisk, så jag hoppas på tillhörande bra återfuktande och smörjande egenskaper.

onsdag 28 december 2011

Jo, visst

Fina paket, låt oss kolla lite närmare på innehållet..

Det tog lite mer än sex månader, och ca 12 utlandsflygningar innan jag landade på min favoritflygplats igen. Men nu i december var jag alltså en sväng i München och kunde då äntligen passa på att undersöka Jo Malone närmare. Jag hjälpte tomten lite på traven och slog till på två små paket till mig själv. En parfym, och ett härligt krämigt body butter – båda doftar superdupermumsigt av French Lime Blossom.


.. nu kan jag låtsas att det är sommar, blommig men inte speciellt tung. Love it!

tisdag 27 december 2011

Essie A-List

Under tiden Kalle var på TV på julafton passade jag på att måla naglarna, och så klart i rödaste rött – det var faktiskt ett bra tag sedan jag hade klassiskt rött på naglarna nu, så det var kul.

Essie A-List var det som fick äran, och hon var väldigt trevlig att måla med. Lätt att kontrollera, mediumtjockt, och täckte med två normala lager. Man kan beskriva färgen som Aladdin-rött, så vet alla vad man snackar om.

måndag 26 december 2011

MUS Brush Cleaning Soap

När det gäller det mesta här i livet, så väljer jag lättast möjliga. Oftast är jag emot onödiga prylar när det lika enkelt kan lösas på annat sätt, men nu får jag faktiskt ändra mig. Med Brush Cleaning Soap från Make Up Store får du visserligen en till pryl i badrumsskåpet, men det är en riktigt bra sådan. Med hjälp av tvålen rengör du dina sminkborstar både enkelt och snabbt, och däremellan förvaras den i en praktiskt plastburk.

Jag fick tvålen på bloggträffen i Göteborg nu i höstas men har först nu i mellandagarna testat den. Man sköljer borsten i ljummet vatten, arbetar upp ett skum med hjälp av tvålen och sköljer sedan ur. Inget mer meck med diskmedel eller schampo alltså – den funkar lika bra för naturliga som syntetiska borstar. Doften är fräsch och det känns som om borstarna blir riktigt rena. Dessutom blir de jättemjuka! Det enda jag har att klaga på är MUS:s hopplösa webbsida där det inte går att hitta något, så jag vet inte om Brush Cleaning Soap finns på marknaden än.

söndag 25 december 2011

Lush Northern Light

Någon som behöver ljusa upp tillvaron lite? Spring då och köp en bit av nya tvålen Northern Light från Lush och du ska få se på lysande egenskap. Jag – som i vanliga fall är en true flytande handtvåls-lover – är riktigt charmad av den här lilla fyrkanten som doftar tallskog blandat med lime. Till och med sambon, som i vanliga fall rusar förbi Lush med handen för näsan, har godkänt och gett bra betyg.

lördag 24 december 2011

fredag 23 december 2011

Önskelista 2011 – Ka

Dan-före-dopparedan och visst önskar jag mig några julklappar, jag också! Som vanligt är det svårt att lista vad jag skulle vilja ha när det väl gäller, men nu har jag funderat ett bra tag, och tror att jag hittat några bra tips jag verkligen skulle bli glad över att få!

Allra först vill jag ha ett par nya sneakers, men jag tänker inte slita ut dem i joggingspåret utan använda dem till vardags – för de är ju så snygga! Nike Free XT Motion Fit+ i rosa och svart kanske? Något mer bloggrelaterat, och som jag inte kunnat släppa, är galet glittriga lack. För att verkligen sätta pricket över i:et önskar jag mig multifärgade OPI Rainbow Collection – eller kanske något av de tre ur kollektionen Let’s Get This Party Started från Deborah Lippmann. Vad som helst som glittrar, ju större glitterpartiklar ju bättre!

En lite mer sansad önskning är torrschampot Dryclean Volumizing & Refreshing från Lernberger Stafsing, som tydligen inte blir vitt i håret och som också ger bra med volym. Till sist skulle det sitta fint med en tvålkopp, varför inte en iögonfallande variant från Cult Design i färgen Citron.

onsdag 21 december 2011

Time flies

Just precis nu..

Jäkligt snart julafton och jag känner som vanligt att tiden går allt för fort, vad är det som händer egentligen? Började backtracka mig själv för att undersöka var tiden egentligen tar vägen. Förutom jobb, jobb och jobb noterade jag att jag ägnat mig åt följande den senaste tiden:

Måndag: Hängde med en killkompis på förhandsvisningen av Shame, innan filmen började hann jag bl a hälsa hej på Citty.

Tisdag: Bodypump och lite julklappsshopping. Öppnade ett överraskningspaket med kitchiga julprydnader, kakformar och en fin klänning (från mamma i Japan).

Onsdag: Hemmamys med långt bad – hann äntligen läsa de två senaste numren av Newsweek Skulle precis börja ondgöra mig över att det visserligen är bra att de haft kvinnor på de senaste två omslagen, men att det vore fint om det också kunde vara kvinnor med makt, inte bara inflytande (som t ex Angelina Jolie) när denna veckas nummer dök upp. Angela Merkel på omslaget. Gött!

Torsdag: Spinning och sen snart-är-det-jul-drinkar med några tjejkompisar på Tranan. Somnade sen i soffan framför ett avsnitt av Modern Family.

Fredag: TGIF-drinkar at Pet Sound.

Lördag och söndag: lugna kvällar med middag och kompismys.

Måndag: Julbord med jobbet. Hej paltkoma!

Tisdag: Packa packa packa.

Onsdag: Realtid! Pustar ut på ett café, läser i kapp de bloggar jag inte hunnit spana på i veckan..

Vad har ni för er så här dagarna innan jul?

Önskelista 2011 – El

När familjen frågar mig vad jag önskar i julklapp svarar jag att jag har allt jag behöver, och att jag föredrar om vi skaffar våra julisar via t ex ActionAid. Det är visserligen sant, men snacka om dubbelmoral när det visade sig att det svåra med denna önskelista inte var att komma på saker att lista, utan snarare att sätta stopp. Att begränsa mig till fyra saker. Eller hrm ja, sex grejer dårå.

Precis som Mi önskar jag mig ett ben, men ändå inte precis samma (man är väl ingen härmapa!). I min familj sparar vi alltid "önskebenet" från kalkonen på Thanksgiving, för att senare tävla om vem som kan knäcka av den större biten i en dragkamp. Det blev ingen Thanksgiving för mig i år, och kanske är det därför jag blivit extra förtjust i detta fina halsband.

Ett par skönsnygga brallor från Lexington skulle vara ett välkommet tillskott i min garderob som mest består av jeans. Efter Julias grymma snack om rosens roll i parfymen har jag inte kunnat släppa tanken på den rosiga, tunga men ändå kaxiga Une Rose från Frederic Malle, en mycket annorlunda doft – som Julia beskrev som en "ros med taggar". Tack tomten! Eftersom jag funderar på att ha "spela mer tennis" som nyårslöfte, så skulle det ju inte vara helt dumt med några lektioner i detta eminenta spel.

Och då det fortfarande är långt kvar till den värmande vårsolen, så myser jag helst med en kopp te, har redan ett par av fina Swedish Grace från Röstrand, men samlar gärna på mig fler. Sist, och kanske också minst – i alla fall om man ser till de pyttesmå partiklar som utgör detta magiska pulver – så önskar jag mig en ny omgång Daily Microfoliant.

tisdag 20 december 2011

Litet nagelkit

Eftersom en av mina absoluta hat-sysslor är något så banalt som "att släpa på saker", är det slim packing som gäller i handväskan. Min rosa necessär är vad som hänger med i väskan dag efter dag, och förutom saker som kam och huvudvärkstabletter har jag även något av ett litet nagelkit. Det viktigaste är en liten minivariant på den eminenta glas-nagelfilen, som har räddat mig tusentals gånger. Sedan bär jag även med mig min nya nagelolja från Scratch Nails, eftersom jag insett att jag har bättre möjlighet att använda den dagligen om jag inte lämnar den hemma.

Till sist har jag även stoppat ner en liten flaska av RapiDry Top Coat från OPI. Mest för att kunna fylla på nagellack som äter överlack, men även för att kunna akut-piffa upp ledsna och omålade naglar om något oplanerat galej skulle uppkomma.

måndag 19 december 2011

The mask

Nu under vintern jobbar dessa fyra stjärnor i skift med att återfukta och pigga upp min hy. Tre franska och en tysk:

- Masque Hydrant Fine Fleur, från Decléor (taxfree-kap)
- Masque Réhydrant Réveil Beauté, finns hos Dior
- Firming Mask, från Dr.Hauschka
- Masque Frais Hydrant, från Nuxe

söndag 18 december 2011

Max Factor Emerald

Är jag tokig? Ja, tokig i glitter och skimmer! Det här lacket knep jag i kön på H&M utan någon vidare eftertanke, men för två tjugolappar fanns det inte mycket att fundera på. Emerald från Max Factor är ett minilack, i samma familj som Emerald Black från Models Own och Pop Petrol från Lancôme, och faktiskt väldigt likt Beetle Green från Isadora.

Borsten är tunn och sladdrig vilket gör det en aning svårlackat, och det krävdes tre lager för att få full täckning. Även med överlack chippades det redan efter ett par dagar, men jag gillar det ändå. Se bara hur fint det skimrar i solen (ursäkta kasst foto)!

Fin flaska, men varför ingen volymangivelse?

fredag 16 december 2011

Önskelista 2011 – Mi

På samma sätt som för ett år sedan, kommer här en liten nätt önskelista inför stundande julhelg. Denna jul har vi dragit ner på julklappar i familjen, men det betyder ju inte att man kan önska sig fina grejer av sig själv – eller tomten.

Allra mest glad hade jag blivit av det sanslöst fina armbandet Bone Bracelet i guld från David & Martin. Det skulle vara ett helt perfekt tillskott till de armband jag redan har på mig 24/7, och jag har kastat långa blickar efter det en längre tid. En annan accessoar, lite mer rimlig i pris kanske, är det häftiga iPhonefodralet från Ordning&Reda. Det rosa jag har för tillfället töjde sig när vi var i luftfuktiga Miami i somras, och känns därför som en olycka på väg att hända..

Lite mer skönhetsrelaterat är den vidunderligt underbara håroljan Oi Oil från Davines, som jag har fått testa en liten mängd av Ka. Mitt hår blir hundra gånger mer återfuktat än annars, och känns mjukt och följsamt. En egen flaska, tack! Sist men inte minst skulle jag gärna testa nya mascaran Faux Cils Shocking från YSL. Det är en uppdaterad version, som till skillnad från min gamla favorit har en skruvad borste.

Brukar ni köpa någon julklapp till er själva?

onsdag 14 december 2011

Lucianaglar

Inspirerad av Makeupoholic krängde jag ihop en diskret men samtidigt glittrig historia i lagom tid till lucia igår. Inget avancerat alls, men – om jag får säga det själv – väldigt fint och lagom festligt. Först grundade jag med två lager av neutrala Essie Rock Candy, och sedan toppade jag med en gradering av OPI Mad As A Hatter.

Jag gillade verkligen effekten av att ha naturliga naglar i botten, toppade med något mer speciellt. Och, om jag vill ha något ännu mer effektfullt, kan jag tänka mig att det blir en riktig glitterbomb om man ersätter det neutrala lacket med Chanel Graphite.. Tänk er det med glittriga toppar! Hej nyår?

Aussie-test

Just nu testar jag schampo och balsam från Aussies serie Miracle Moist. Verkar funka alldeles utmärkt på mina något vintertorra längder.

tisdag 13 december 2011

Davines NaturalTech

För några veckor sedan var El på presslunch för Davines nylansering av hårvården NaturalTech, och som jag längtar efter att få hem egna flaskor att testa! De här två proverna, ur Wellbeing- respektive Energizing-serien, är nästan för fina för att användas, tycker ni inte? Produkterna inriktar sig främst mot hårbottenproblem, är helt utan parabener och innehåller aktiva växtextrakt. De andra serierna heter Purifying, Nourishing, Rebalancing, Detoxifying och Calming (som jag tror passar mig bäst).

För övrigt kan vi berätta att Davines uttalas med betoning på sista stavelsen, typ dav-i-NESS (och inte dav-I-ness som jag har trott).

måndag 12 december 2011

IsaDora Black Galaxy

Jag vet, mina iPhonefoton är egentligen inget att visa upp när det bloggats så många och fina foton av Black Galaxy från IsaDora. (Däremot tycker jag att iPhone 4 är ovanligt duktig på att fånga just NOTD. Eller? Tycker ni att mina senaste inlägg varit av helt otroligt dålig kvalité?)

Hur som helst. IsaDora. Black Galaxy – skulle det hålla för hypen? Ja och nej. För det är ett otroligt fint lack med alla mikroskopiska glitterpartiklar i olika färger, och när man lackat (det täcker perfekt med två lager, och dessutom verkade deras något speciellt formade pensel passa min nagelform perfekt!) är man liksom glad i hela kroppen.

Sen tycker jag tyvärr att det – som jag läste i en kommentar hos Nailtastic – liksom äter överlack. Skumt, men det blir märkbart mindre glansigt efter några timmar, och jag får fylla på med ytterligare ett lager överlack. Utan glans blir galaxen märkbart mindre synlig, och det är riktigt synd. Fördelen med att fylla på med överlack (jag hade till slut tre lager överlack..) är ju att det håller riktigt länge. Men, även, blir det svårare att ta bort. Tur att man har Depend-burken, annars hade jag nog fortfarande stått och gnuggat bort glittret.

Och så en suddig jävel för att försöka visa glittret..

söndag 11 december 2011

Testa BB Cream!

Någon som är sugen på att testa Garniers version av BB Cream – Miracle Skin Perfector? Fick nämligen det här provet på Light-varianten i ett utskick från Åhléns i veckan, och eftersom jag redan har fullstorleken (och gillar den!) så kollar jag helt enkelt om någon vill ha en liten minijulklapp. Lämna en kommentar i så fall!

Vår hos Dior

Daisy Beautys get-together igår, var bland annat skickliga make-up artisten Åsa Östergren med och visade Christan Diors kommande vårkollektion (kommer v. 4 om jag minns rätt?).

Modellen fick en fräsch, vårig sminkning med en del pastell men ändå lite edge. Visst var paletterna härliga, och förpackningarna lika fina som alltid när Dior varit i farten. Men mest intresserad blev jag ändå av den nya mascaran och en primer med mycket lyster, som jag hemskt gärna vill lägga vantarna på. Ska rota reda på lite mer info om dem och återkomma, de förtjänar ett eget inlägg!

lördag 10 december 2011

Badrum: gult och lime

Efter att blivit lite peppad av en anonym kommentar om lite mer, hrm, varierad läsning ska jag nu försöka ta tag i slumrande kategorin Badrum. För visst är det kul med inredning, och då passar ju badrums- och skönhetsinredning in bra här på El Mika! Det är lätt att bli överöst med badrumsinspiration när man tittar in på Sköna Hem, och denna gång var inget undantag. Visst, det är december nu, men oj vilken vår-feeling jag fick av de ljust gula och limefärgade färgerna.

För att matcha badrumsdetaljerna plockade jag fram tre produkter från märken jag är galet nyfiken på, och som inte lyfts fram här på bloggen tidigare. Först ut är, ta-da!, nagellack. Ja jag vet, vi kanske är liite insnöade på just lack nu men det verkar till vårt försvar ni också vara? Två märken som jag och Ka spanade på när vi var på NK – där dom är nyinkomna – förra veckan är Butter London och Deborah Lippman. Just dessa färger heter Cheeky Chops och Yellow Brick Road. Fina va?

Till det plockade jag ut parfymen Madison Square Park från spännande märket Bond No. 9. Parfymen är inspirerad av den lilla mysiga parken mitt på Manhattan, och har toner av spännande ingredienser som tulpaner och teak.

fredag 9 december 2011

Knits

Vintern har inte riktigt slagit klorna i Stockholm ännu, men trots att snön lyser med sin frånvaro så är det ganska kallt. Under november fyllde jag på garderoben med ett par varma tröjor i härliga färger, nu är jag rustad för regn, rusk, snö och kyla. Kung Bore – bring it on!

From the top down:
- Lila tröja i angora i modellen Ry från Acne. (OBS! Noppar sig en del, men är galet varm och skön. Och snygg!)
- Hysteriskt rosa från H&M. Tjock och lite sträv men riktigt göttig, dessutom kul med en färgboost.
- Blekgrön cardigan med pärliga knappar från Benetton. Vuxen men går att dressa ner med t.ex. slitna jeans (gillar dessutom att Benetton ofta vågar göra lite bra statements och köra bra kampanjer).
- Senapsgult (i verkligheten är färgen mer såhär) i Chanel-tappning, en ny favorit som jag fyndat på Lisa Larsson.

torsdag 8 december 2011

Nystädat i badrumsskåpet

I dag har jag julstädat och bland annat rensat hela badrumsskåpet. Så skönt att slänga grejer som blivit för gamla eller som jag aldrig använder! Jag har också samlat ihop en tung påse med ge bort-saker till vänner, och det som är helt oanvänt sparar jag som "stocking fillers" till mamma och syrran på juldagen.

Något ni ser i skåpet som ni vill veta mer om? Bara att hojta till! Själv är jag nyfiken på att prova Hydrating Antioxidant Mask från KEB som jag fick på bloggträffen, och självklart mina fina Beetlejuice-lack.

onsdag 7 december 2011

Gissa skyltfönstret

Kan ni gissa vilken butik som skyltar med cirkuskonster? Pluspoäng om ni kan gissa i vilket land bilden är tagen!

tisdag 6 december 2011

Mavala Denim Blue

Ser ni, solen skiner! Dumt att inte passa på att plocka fram kameran, speciellt när det gäller det vackert blåskimrande Denim Blue från Mavala, som El så snällt gav mig. Egentligen är "pearl"-lack inte alls en favorit, men för den här färgen funkar det verkligen! Och med mitt nya favoritöverlack blir det synbart glansigare – och mycket mer hållbart. Mavala-lack och jag går way back och jag har ingenting alls att anmärka på varken formula eller täckning.

Förresten, jag är väl medveten om mina risiga nagelband. Ska försöka råda bot på det nu, har nämligen införskaffat Scratch Nail Food efter tips från Mi. Tack vänner!

måndag 5 december 2011

On a more personal note

Under söndagens städning av byrån i sovrummet – som kräver att allt ovanpå får flytta på sig till förmån för dammtrasan – slog det mig att sakerna på min byrå är rätt typiska mig. Klassiska accessoarer, second hand-köpta små skålar, skönhet och konst. Här är dom liggandes lite huller om buller på sängen, men i grova drag:

- Smyckesskrin från MUJI. Precis som jag älskar MUJI när det kommer till badrumsskåpsinredning, är det även dom som får äran att härbärgera mina vardagssmycken och andra fina saker. Det blir som ett litet stilleben.
- Parfym från Chloé. Den är för fin för att gömmas i badrumsskåpet!
- Handkräm från Estelle & Thild, läppbalsam från Kiehl’s och nagelolja från Scratch Nails.

Med på bild syns även en oljetavla, min kära handväska (nej, den brukar inte stå på byrån men råkade ligga på sängen vid tillfället), en färgglad ask från vårens Etiopien-resa, min New York City-scarf (även den från MUJI) och iPhone i Ordning&Reda-fodral. Dessutom är sängen bäddad med Köpenhamnköpta lakan från HAY, helt underbart sköna och roligt annorlunda mönster.

söndag 4 december 2011

Where the wild roses grow

Det tog bara ungefär fem minuter för Ellen F och mig att inse att vi har mer än våra namn gemensamt, vi är nämligen båda intresserade av ekologisk hudvård.

På väg till Riga berättade Ellen om den dag- och nattkräm som hon testade just då; Weledas Wild Rose-serie som passar bra för torr hy. Redan då blev jag sugen på att testa den, men det föll i glömska ett tag. Tills helt nyligen, när El Mika fick ett utskick med några produkter från Weleda. Gissa om jag blev glad när jag såg två tuber med Wild Rose – jag påbörjade testandet direkt!

Har ni testat nåt från Weleda, vad tycker ni om deras produkter?

fredag 2 december 2011

China Glaze Midtown Magic

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men helt plötsligt går jag bananas över glitterskimriga nagellack, som Beetlejuice eller det här: Midtown Magic från China Glaze. Det är ett typiskt nästan-svart lack med en vinröd bas och ett röd-, grön- och guldglittrande skimmer. Det är otroligt lättlackat med en liten tjockare konsistens, som jag gillar, och täckte fint med två lager. Jag har burit manikyren hela veckan och kan fortfarande inte sluta titta på mina naglar! Tyvärr så visar verkligen inte bilden hur fint det egentligen är (plus att det inte var lätt att få till ett bra foto ombord på ett tåg).

Som överlack har jag använt Models Owns variant som kom med i Beetlejuice-kitet. Jag har ju testat flera olika överlack innan, men jag har aldrig blivit så imponerad som av detta. Det viktigaste med ett överlack, enligt mig, är glansen – tycker ni naglarna ser glansiga ut på bilden skulle ni se i verkligheten! Helt overkligt högblankt alltså. Hållbarheten har varit superb, jag gick i fem hela dagar utan att en enda nagel chippades. Nya favoritlack? Ja!

torsdag 1 december 2011

Nexxus Canopy Thermal Protection

Som jag nämnde i ett av de hårtips jag fick med mig från frisören senast, är det väldigt viktigt att använda någon typ av värmeskyddande produkt i håret när man använder sig av exempelvis hårfön eller plattång. Nu använder jag till och med både och, ungefär var fjärde dag, och vill självklart försöka minska slitage på barret.

Den produkt som jag använt i detta syfte de senaste två tre månaderna är Canopy Thermal Protection från salongsmärket Nexxus (vilket för övrigt är ett av favoritmärkena för El), och imorse sprayade jag ut – vad jag tror – de sista dropparna ur flaskan. Too bad, för jag har verkligen blivit förtjust i den här! De värmeskyddande sprayer som jag tidigare provat på har lämnat håret lite lätt klibbigt och stelt, och har dessutom alla luktat rätt starkt. Det jag letar efter i ett värmeskydd är (förutom det uppenbara) att den lämnar håret friskt och naturligt, utan ett spår av produkt. Canopy Thermal Protection gör just detta, och jag tycker dessutom att mitt hår ser glansigt och oskadat ut när jag är klar.

Visst, jag tror att det spelar en stor roll att jag bara använder mina elektriska värmevänner var fjärde dag istället för varje eller varannan, men jag ska inte sticka under stol att jag faktiskt tror att den här produkten funkar. Trots att jag inte gjort "värmeskyddstestet i handflatan" (se punkt två) på den.

En flaska, som är på 150 ml och kostar strax under två hundra kronor, har som sagt räckt mig dryga tre månader. Då sprayar jag rikligt inför varje hårföning, och dessutom "sling-vis" innan jag använder plattången. Det får man väl säga ändå är rätt drygt? Även om jag tycker att den "redan" tagit slut, men det har nog mer med min obefintliga tidsuppfattning att göra..