tisdag 31 januari 2012

Korres Body Butter Quince

Handuppräckning för er som visste vad quince är! Jag har under vintern använd ett body butter från Korres i just doften "quince", och nu efter några månader kände jag att det var dags att faktiskt ta reda på vad det var jag använde – och det visade sig vara kvitten, dvs en päronformad frukt som växer på träd.

Korres Body Butter Quince är extra återfuktande, och ligger på den fetare skalan av kroppslotioner. En av favoritegenskapen är utan tvekan doften; en mjuk, mild och söt doft som är väldigt svår att beskriva. Själva smöret är rikt och krämigt, och kommer i en praktisk och behändig pumpflaska. Ett pump ger tillräckligt för två ben, och det är främst på benen som jag behöver extra fukt under vintern. Jag brukar även ta ett pyttelitet pump för bröstpartiet, och ibland armbågarna. Huden blir rejält återfuktad i ett kick, utan att kännas klibbig eller fet. Jag kommer inte ha några problem med att använda upp den här produkten, som blivit min absoluta favorit när det kommer till vinterkrämer!

måndag 30 januari 2012

TFCOTM december

Ojoj, vi är redan i slutet av januari och jag har inte presenterat Tax Free Catch of the Month för december än.

Det var en månad med flera resor, och ganska många timmar bland tax free-hyllorna. Vid en transfer på Tel Avivs flygplats slog jag bl a till på ett par grejer från Moroccanoil (har varit grymt nyfiken ända sedan Mi skrev det här). Givetvis köpte jag den klassiska oljan, men det riktiga kapet anser jag ändå vara deras Glimmer Shine Spray. Perfekt för att mumma till håret när det känns lite för risigt, dessutom lätt att använda och så luktar det gott också (men rätt starkt, så ta det lite lugnt med sprayandet om du är känslig).

lördag 28 januari 2012

Ice Ice Baby

Yay! Hon ligger femma inför dagens fria program i konståkning, Viktoria Helgesson alltså, i konståknings-EM i Sheffield. Vi håller tummarna idag och hoppas på en bra placering.

Vi tycker det är nice att Lars Wallin som första designer i Sverige ger sig in i sportbranschen och designar en klänning till konståkerskan. Visserligen är detta redan en av de få sporter där plaggens utformning anpassas till varje enskild utövare, och där de har möjlighet att uttrycka sig själva och förstärka känslan i sitt program – men det är ändå kul att blanda svenskt mode med sport.

Stella McCartneys samarbete med Adidas är ju smått legendariskt vid det här laget. På El Mika vill vi se mer av denna varan, och hoppas att Lars Wallins inspel i sportvärlden lockar med sig tex Acne, Whyred och Minimarket. Tänk er att spela lite tennis i en Acne-outfit, eller hänga i stallet iklädd Minimarket – whoop whoop!

fredag 27 januari 2012

Depend #299

Jag trodde, som Mi, att Depend #299 med sin blåtonande lavendellila skulle vara jättefin på naglarna. Men nej, jag är inte ett dugg imponerad – inte av det här lacket eller ens hela kollektionen. Då tycker jag t ex Kicks vårkollektion verkar mycket finare!

#299 är tjockflytande och svårmålat, och är inte alls lika trevlig på naglarna som i flaskan. En ganska tråkig och lite barnslig nyans, om ni förstår vad jag menar. Hade ungefär samma känsla som när Mi provade #294. Ser ju snyggt ut till ett par blåjeans i alla fall.

torsdag 26 januari 2012

Zonterapi

Genom arbetet fick jag chansen att testa zonterapi – läran inom alternativmedicin att kroppens alla organ finns representerade på fötterna och att man via dem, genom tryck och massage, bl a kan öka cirkulationen och lätta spänningar i hela kroppen. I Johanneberg här i Göteborg ligger nyöppnade kliniken Joy of Change som erbjuder, utöver zonterapi, olika former av akupunktur, och där jag alltså tog av mig strumporna och fick prova på.

Oavsett om man ser det som fotmassage eller en medicinsk behandling, var det riktigt skönt att få slappna av och bli ompysslad. Behandlingen avslutades med en stunds klassisk massage med en mentoldoftande fotkräm, och jag gick därifrån med en lättare känsla i kroppen. Placebo eller ej – jag gillade det och kan helt klart tänka mig att prova igen.

onsdag 25 januari 2012

Vårlack från Depend

Alright, så jag blev inte speciellt impad av #294 från Depends senaste kollektion (se bra bilder hos Nailtastic!), men hur var det med resten av lacken? Ska jag vara ärlig var det bara tre stycken som jag gillade när jag gick igenom hela kollektionen, och det var dessa:

- Ljusrosa (med en hint av persika) #292
- Lavendellila (fin!) #299
- "Stålgrågröna" #201 som verkar ha yttepytte skimmer i sig. En rätt så ovanlig färg, när man tittar närmre på flaskan.

Förhoppningsvis är dom lika fina på som i flaskan, i så fall får dom gärna bli kompisar med mina gamla favoriter från Depend mintgröna #245, kromfärgade #223 och knallorange #124.

tisdag 24 januari 2012

Every cloud has a golden lining

Tyvärr är det väl inte så att every cloud has a silver lining, men det är en fin tanke. Och eftersom de senaste veckorna varit rejält köriga och rätt deppiga för min del så tyckte jag det var dags att sätta lite guldkant på tillvaron.

Sedan ett par år tillbaka markerar jag vissa milstolpar i mitt liv med ett smycke, oftast ett armband. För mig som annars sällan köper smycken, är det ett bra sätt att dels belöna mig själv en aning och samtidigt ha en påminnelse om något bra jag gjort, eller något svårt jag lagt bakom mig. Jag har t ex ett silverarmband som får mig att minnas ett häftigt jobb som jag blev erbjuden men vågade tacka nej till – och i helgen köpte jag detta fina armband från David & Martin som jag förknippar med ett annat vägskäl där jag (förhoppningsvis!) valt rätt väg.

måndag 23 januari 2012

Vinnare av Cliniderm-kit

Det var ett stort gäng som tävlade om dag- och nattkräm från Cliniderm som avslutades förra veckan. Slumpen avgjorde och våra fem vinnare blev Anneli, Elisabeth, Pernilla, Annika och Marika, som alla har blivit meddelade per e-post! Grattis igen! Förresten, vad vill ni helst tävla om nästa gång här på bloggen?

söndag 22 januari 2012

Depend #294

Snöstorm i Göteborg? Jag trodde att jag lämnade det bakom mig när jag åkte hem ifrån Alperna. Jaja, det blir ju ljust i alla fall! Trots ljuset är jag konstant sugen på mörka nagellack, men det var inget som märktes här..

När jag och Ka i fredags hade en riktig kvalitetskväll med home made fish tacos och en ansenlig mängd rödvin, avsatte vi självklart tid för gemensamt nagellacksmålande. Jag valde ett från Depends nyutskickade vårkollektion, mintgröna #294. Vad Ka valde får ni kanske se senare, men jag kan redan nu avslöja att hennes val var extremt mycket mer lyckat än mitt. #294 är en så tråkig färg att jag nästan somnar sittandes när jag tittar på den, och den satt inte kvar på naglarna i mer än ca 12 timmar.

En mörk och lite lätt dammig version av mintgrönt – mer än så kommer jag faktiskt inte på att säga om det här lacket.

lördag 21 januari 2012

Cut the Crap

Just nu är jag lite extra glad, för min brorsa har varit på besök ett par dagar. Vi har haft så jäkla roligt! Men vi har inte hängt ihop 24/7.

Medan jag var på jobbet hann han bl a med att klippa sig på Cut the Crap – en av alla mina härliga grannar här på Söder. Hans lite längre rufs föll och det som blev kvar formades efter hans egna önskemål till en klassisk 1920-talslook, inte helt olik den på bilden här. Jag är sedan länge stammis på en helt annan salong, men brorsans nya friss har fått mig att tänka om – kanske dags att testa något nytt?

Hans utlåtande om salongen var riktigt bra, bortsett från priset; cool salong med grym personal. Att de dessutom direkt hajade vad han var ute efter för frisyr och fick till den så himla bra, det impar på både bror och mig!

fredag 20 januari 2012

ghd Gold Styler

När ASOS påbörjade sin rea nyligen slog jag till på något jag har funderat på en längre tid; en ny plattång. Min från GA.MA har cirka sex år på nacken, så det var helt enkelt dags för den att gå i pension. När jag var i USA i somras provade jag en plattång från – för mig – okända märket Sedu. Den var helt otroligt jävla bra rent ut sagt, men tyvärr lyckades jag inte få tag på någon med europeisk kontakt.

Istället slog jag nu till på klassikern Gold Styler från ghd, och jag är väldigt nöjd. Den kanske inte är exakt lika wow-bra som den från Sedu (som förutom att göra håret spikrakt på väldigt kort tid, även skapade rakhet som höll i sig extremt länge – trots hög luftfuktighet) men nog märker jag skillnad. Den värms upp snabbt, och glider enkelt genom håret utan att trassla eller haka upp sig. Dessutom har den en automatisk avstängning OM man mot förmodan skulle glömma av den; tryggt och bra.

onsdag 18 januari 2012

Garant Ekologiska Bomullspinnar

Vissa saker är tråkigare än andra att köpa. Tur att det man då har valet att köpa ekologiskt, som Ekologiska Bomullspinnar från Garant. Bomullen är inte genmodiferad, odlas utan några farliga kemikalier, och packas i Danmark. Finns på till exempel Hemköp för en dryg tjuga – inga mer slentrianköp av bomullspinnar från H&M eller Lindex för mig.

tisdag 17 januari 2012

Travel with me

Grådimmigt vardagslunk? Icke! Jag befinner mig i soliga alperna och susar ner för backarna as we speak. Men självklart har jag tid att visa min slimmade necessär med miniflaskor som fick följa med:

- Ultracalming Cleanser från Dermalogica
- Inpackningen Color Save från Wella SP
- Body Lotion från ELW
- Kevin Murphy schampo Angel.Wash och balsam Angel.Rinse för fint och färgat hår, som vid första användningen i morse kändes bra och utredande, med mjukt hår som resultat

måndag 16 januari 2012

China Glaze/OPI Mad Magic

Sent omsider visar jag min nyårsmanikyr, som var en blandning av min nya favorit Midtown Magic från China Glaze och galna Mad As A Hatter från OPI (som jag fick låna av Mi). Jag grundade först med två lager Midtown Magic toppat med ett väldigt tunt lager Mad As A Hatter.

Jag hade inte förväntat mig att glittret skulle synas så pass mycket, men det blev ju riktigt effektfullt och väldigt passande till just nyår. Vad sägs om att kalla mixen Mad Magic?

lördag 14 januari 2012

Toni&Guy

Kom just hem efter en lång lördagspromenad och en runda förbi paketutlämningsstället. Där väntade ett paket från Toni&Guy, med nyheten Shine Gloss Serum ur den nya kollektionen Hair Meet Wardrobe som "förenar hår med mode" enligt pressmaterialet. Jag, som brukar ha svårt för Toni&Guys starka dofter, provade just en liten klick av glansserumet och kan konstatera att det luktar nytvättat hår. Trevligt! Med i paketet följde en inspirationskalender – mycket passande för årets tråkigaste månad.

fredag 13 januari 2012

Hurraw!

Nytt läppbalsam! Efter att jag tröttnat på skabbiga och gamla läppbalsam liggandes i fickor, handväskor och på skrivbordet gjorde jag en rensning light igår och slängde såna som inte var roliga längre. Vad som däremot var väldigt roligt var att få rota fram nya från förrådet, bland annat det här fina Hurraw!

Hurraw! Balm är ett amerikanskt märke som gör läppbalsam med ledorden veganskt, raw och naturligt – och som dessutom försöker använda så mycket fair trade-producerade ingredienser som möjligt. Fint! Jag köpte mitt, som (självklart) har smak av grapefrukt, på American Apparel i NYC i somras. Sedan dess har det snällt fått ligga och vänta på sin tur, för att inte försvinna i drivorna av gamla Försvarets och Chapsticks.

I morse var alltså första gången jag provade det, och det första jag tänkte på var hur mjukt det är. Trots det ska det vara long lasting – och såpass hållbart att man kan ha det i jeansfickan utan att smält-katastrofen är ett faktum.

Det finns helt galet många spännande doft- och smaksättningar, och vill man kan man köpa dom på Eleven. Däremot är dom sjukt överprissatta där, så varför inte köpa direkt från deras egna site?

torsdag 12 januari 2012

DoubleYou

Precis innan julledigheten började fick vi ett fint litet paket med två doftprover från DoubleYou: Norvège och Zanzibar. DoubleYou skapades av Cathrine Røsseland, som med en mamma från Norge och en pappa från Tanzania ville hylla båda sina nationaliteter. Tanken är att båda delarna är helheter i sig men att de också fungerar ihop – något som ligger oss på El Mika särskilt varmt om hjärtat.

I stället för två halvor blir det alltså två helheter, och det är precis hur parfymerna Norvège och Zanzibar funkar. Norvège representerar givetvis Norge och Zanzibar "den afrikanska hettan" (ni kan alltså säkert tänka er hur de doftar!) och bär man dem tillsammans kan jag tänka mig att resultatet blir spännande. Jag har bara sniffat lite, men gillar det lilla jag kunde uppfatta. Tydligast i Norvège är en rökig vanilj och i Zanzibar fångade jag upp kanel! Läs gärna om alla doftnoter här.

onsdag 11 januari 2012

Tävla om dag- och nattkräm från Cliniderm

Dags för årets första tävling! Den här gången lottar vi ut inte mindre än fem kit med hudvård från Cliniderm som innehåller Age Prevent Active Protection Day Cream och Age Prevent Optimal Strength Night Cream. Serien riktar sig till kvinnor i åldern 25+ och ska motverka hudens första ålderstecken – och dessutom har förpackningarna just fått ny design.

Vill du vara med i vår tävling behöver du svara på frågan: "Har du börjat med anti age-produkter?". Skicka ditt svar plus en motivering till varför du vill vinna till elmika.blogg (at) gmail.com eller lämna en kommentar på detta inlägg – glöm inte att ange namn och e-postadress. Tävlingen avslutas onsdagen 18 januari kl 12:00. Förresten, gå gärna in och gilla Cliniderms sida på Facebook för att hålla koll på nyheter och annat kul!

Anhöriga och vänner till El Mika får ej medverka i tävlingen. Vinnarna utses genom slump av El Mika och beslutet kan ej överklagas. Endast tävlande bosatta i Sverige.

tisdag 10 januari 2012

China Glaze Urban Night

Nu var det rejält längesedan jag körde på ett plain krämlack, och vad passar inte bättre då än att dra till med ett riktigt fint mörklila lack. Urban Night är ett lack från China Glaze och deras senaste höstkollektion, och – som de flesta krämlack från CG jag testat – ett riktigt härligt nagellack. Två lager täckte perfekt, men tyvärr hade Urban Night oturen att bäras under dagar då jag verkligen använde händerna extremt mycket, så det chippades rätt så fort.

Ett kakfat med godsaker att välja från..

måndag 9 januari 2012

Paula’s Choice Normalizing Cleanser

Sedan i slutet av sommaren har jag testat Normalizing Cleanser (och också Skin Balancing Daily Mattifying Lotion) från Paula’s Choice. Normalizing Cleanser är en tvätt i gelform som löddrar vid kontakt med vatten, är oparfymerad och ska funka bra mot acne, rosacea och rodnader. Samtidigt som den effektivt rengör och löser upp smuts i porerna, lovar den att inte torka ut huden eller på annat sätt rubba balansen. Jag kan inte annat än hålla med om allt ovanstående! Jag tror helt klart att min hys lilla förbättring det senaste halvåret har till stor del Paula att tacka. Annars har jag kombinerat den här tvätten med Velvetly Smooth, någon gång då och då använt en mask, och sedan hållt mig till en oparfymerad dagkräm och min receptbelagda variant – och det har som sagt funkat bra!

Som tur är kommer Normalizing Cleanser i en flaska på 177 ml, så trots att jag använt den dagligen i ett halvår är det mycket kvar. Den kostar bara drygt $8 från webbshoppen, men med frakt blir det ändå en slant. Bra då att jag numera har en syster som bor i New York som får agera exportör till Sverige!

söndag 8 januari 2012

Rea i Göteborg

En av våra favoritbutiker i Göteborg, Sally Jones, ökar takten på sin rea och kör nu 50% på alla höst och vinterplagg. In och fynda om ni är i stan!

fredag 6 januari 2012

84 and counting

Underbara, lediga fredag! Solen skiner, långfrukosten avnjuten, kaffet uppdrucket och nu även naglarna målade. Lådan i vår gamla apotekarbyrå sväljer som tur en hel del, men på senaste tid har det märkts att den blivit tyngre och tyngre.. Inte mindre än 84 (!) nagellack räknade jag och sambon till, och enligt honom är jag inte helt frisk.

Nåja, hoppas ni alla får en fin helg – med mycket nagellack.

torsdag 5 januari 2012

TFCOTM november

Här kommer helt sonika första inlägget i en miniserie jag kallar Tax Free Catch of the Month. Jag sätter ribban lågt, siktar på ca fem inlägg totalt, men vi får se var det landar. Dessutom börjar jag fräckt nog retroaktivt, med november.

Först ut är Base Lissante från Chanel. Ett baslack med en hint av rosa. Det är tunt och ganska rinnigt i konsistensen, lättapplicerat och torkar på nolltid. Funkar fint på egen hand, och är utmärkt som quick fix när jag har omålade naglar. Just som underlack tycker jag dock inte att det är varken bättre eller sämre än något annat jag testat. Mitt exemplar hade ett strå på penseln som var lite längre än de andra (fixade jag snabbt till med en nagelsax) men i övrigt är jag nöjd.

onsdag 4 januari 2012

Bodyfarm

I höstas fick vi alla tre möjlighet att testa body lotion och duschkräm från grekiska Bodyfarm. Företaget använder bara naturliga råvaror och skippar, enligt utsago, allt vad bland annat parabener, mineraloljor och silikoner heter. Produktdesignen är ganska lik Korres, även om Bodyfarm inte känns lika lyxig vid första anblick.

Duschkrämerna vi testade var Kardemumma, Ginger och Amber; tre kryddiga dofter som löddrar bra men inte riktigt har någon "wow factor". Däremot har vi märkt av de naturligt milda ingredienserna som yttrar sig i form av att kroppen inte känns sådär vintertorr som den ibland kan bli. El, som provade Kardemumma, tycker att doften passar bättre till en kille – och faktum är att brorsan snodde med sig den när han var på besök.

Body lotion-sorterna som testades var Kardemumma, Ginger och Hibiscus. Ginger är tyvärr för lätt för vintermånaderna enligt Mi, och både Ginger och Kardemumma är återigen i kryddigaste laget för en tjej. Hibiscus är däremot en fräsch dröm som doftar lätt av mild tvål och vita blommor, och som återfuktar tillräckligt även på vintern. Pumpflaskan är ett plus!

tisdag 3 januari 2012

Godis för naglarna

Hittills är jag väldigt nöjd med nageloljan jag köpte från Scratch Nails, men igår när jag surfade runt stötte jag på en variant från FACE Stockholm – verkar dom inte lika så säg?

Jag gillar verkligen stilen på flaskorna; gammeldags apotekare. Däremot får jag säga att den från FACE har stråt vassare design på etiketten. Innehållet skiljer sig också lite åt, men båda oljorna är helt naturligt framställda utan några kemiska tillsatser. Nail Food från Scratch är baserad på sesamolja och boostad med lavendel och myrra, medan Nail Saver från FACE även innehåller olivolja och kamferolja, men saknar myrran.

måndag 2 januari 2012

Sneak peak

Precis innan jul var jag uppe en runda på Daisy Beautys redaktion. Förutom trevligt snack, goda snacks och finfint sällskap så hade jag också nöjet att få botanisera en smula bland alla trevliga vårkollektioner. Pastelliga, skira färger får mig att tänka på macarons.

Och så går det som vanligt inte att undgå att se vissa likheter mellan kollektionerna t ex dessa två läppstift från Isadora respektive Lancôme. Snubblande likt, men egentligen inte konstigare än att vi är många som föredrar att klä oss i ljusa färger så fort solen kikar fram. Snyggt är det i alla fall, och visst blir jag sugen på att sporta ett läppstift i den här nyansen till våren!