onsdag 29 februari 2012

Åhléns magasin

Hur många läsare är med i Åhléns Klubb? Jag vet att ni är rätt många! Hur många läsare brukar läsa Åhléns magasin? Kanske inte lika många. Faktum är att det är en ganska trevlig tidning som är väl värd en genombläddring, och finns dessutom online och nedladdningsbart för mobilen. En källa till lite inspiration grå dagar som dessa alltså – sidan ovan visar t ex fina vårlack från Chanel och en galet snygg klänning.

BB King & Co

Dessa två sköningar är snart slut... Ansiktskrämen kommer jag väl inte sakna så himla mycket, visst den har varit bra men inte så där wow-jag-måste-ha-en-till, men Garniers BB Cream känns värre att vara utan. Frågan är om jag ska vänta in Estée Lauders variant (tror den släpps i slutet av mars eller i början av april här i Sverige) eller om jag ska haffa en till Garnier-tub...

tisdag 28 februari 2012

Rapsolja och citron

Efter några månader med Weleda Citrus Creamy Body Wash var det imorse dags att återvinna den tomma tuben och gå över till svenska Ekoraps Body Shower från Rapsodine. Duschkrämen är lätt att pumpa ur förpackningen, och är lagom rinnig i konsistensen. Det jag direkt gillade mest var den ytterst diskreta, men mjuka, tvåldoften – lite retro på något sätt. Jag gillade även att den var lätt löddrande, och kändes bra återfuktande.

Citrus Creamy Body Wash har framförallt en gigantisk fördel, och det är den extremt mumsiga doften av – drumroll! – citrus. Det måste vara en av de bäst doftande citrusprodukterna jag stött på, men tyvärr är det ungefär det enda jag tyckte var spännande med produkten. Jag gillar inte riktigt duschkräm som varken är olja eller mer av den löddrande sorten, och den här är precis mitt emellan. Lite som en rengöringsmjölk faktiskt.

måndag 27 februari 2012

Fransyska

Jepp, jag hårdtestar inte färre än sex stycken mascaror för tillfället. Kan ni gissa vilka två som än så länge ligger på delad förstaplats?

torsdag 23 februari 2012

Pilates

Från att varit en legitimerad soffpotatis har jag den senaste månaden slagit mig själv med häpnad, och blivit helt galen i att hänga på mitt nya gym. Inriktningen är pilates, med en blandning av traditionella övningar på matta ihop med mer tunga pass med maskiner och andra tillhyggen redskap.

För att göra det hela ännu roligare (knappt så att det är möjligt dock! Vem är jag?!) så skadar det ju inte med snygga träningskläder, och framförallt – färgglada. När lönen trillar in snart är det jag som går och kittar upp mig med minst en ny överdel, det här linnet från American Apparel ser ju mysigt ut. Dessutom har mitt nya intresse gjort att jag bryr mig mer om mina fötter, eftersom vi tränar barfota. Hej då gammal, avskavd pedikyr – hej färgglada tånaglar och mjuka hälar.

tisdag 21 februari 2012

Toppen i botten

Ibland får man ett litet uppvaknande när man går till en ny frisör, som jag gjorde i fredags. Trots att det var fem månader sedan jag sist klippte mig var håret inte särskilt slitet – enligt min frisör mycket på grund av att jag inte använder vare sig hårtork eller plattång. Nej, det var min hårbotten som inte mår särskilt bra, vilket jag i och för sig redan vet. Jag fick därför ett par tips, som kanske är ganska uppenbara, men det skadar aldrig att dela med sig ändå.

Jag tvättar håret (ungefär två gånger i veckan) kvällstid efter träningen, och eftersom mitt hår är såpass långt och tjockt är det fortfarande fuktigt, om inte blött, när jag flätar det innan jag ska sova. Fuktig hårbotten hela natten är lika med problem, det säger sig själv eller hur? Därför rekommenderade min frisör att jag investerar i min första (!) hårtork och torkar hårbotten och rötterna på låg värme med en diffuser, men låter längderna vara. Det tog ungefär tio minuter på salongen, så det känns inte som en jättestor uppoffring att göra två gånger i veckan.

Balsam i hårbotten är inte heller jättebra om man har en känslig skalp; en lösning för att eliminera den risken är att använda ett leave in-balsam. Balsam som inte tvättas ur hinner göra mer nytta för håret, och är dessutom tidssparande. Till sist tipsade hon även om Remedy Shampoo från L’anza – som jag ju redan använder!

PS: Kanske ska använda min rabattcheck från Åhléns till en hårtork. Några tips?

måndag 20 februari 2012

TFCOTM januari

Som sagt ligger jag lite efter med mina TFCOTM-inlägg. Men tänker att jag liksom måste hinna prova grejerna också, så att jag kan komma med nåt utlåtande.

Just för januari har jag egentligen två taxfree-favoriter, varav denna concealer (Double Wear Stay-in-Place) från Estée Lauder är den första i ordningen. Jag hade läst gott om den här i bl a Damernas Värld (tror jag det var?) där den hissades i deras test. Det i kombination med att den fått flera bra recensioner tex här, gjorde mig ytterst nyfiken och sugen. Jag brukar inte använda concealer, inte för att jag inte behöver det (I do!) men för att jag har svårt att hitta bra nyanser som sitter länge. Ska finnen ändå skina igenom om 1 timme så är det liksom ingen idé att försöka dölja den från start. Men nu har jag alltså hittat en ny favvis. Double Wear finns i tio nyanser och jag hade inga svårigheter att hitta en som funkar för mig. Den är lätt att applicera, och sitter nästan en hel dag. Dessutom funkar den bra som primer för ögonskuggor.

Är riktigt nöjd med detta köp!

söndag 19 februari 2012

No Logo

På förekommen anledning vill vi påminna om att El Mika inte är en reklamblogg, det vill säga att vi aldrig tar emot någon form av ersättning mot att skriva om en produkt eller ett företag. Vi lovar aldrig att de produkter vi får hem för testning ska resultera i ett inlägg, utan vi skriver om det vi gillar och som vi tror våra läsare uppskattar. Enkelt och tydligt, eller hur?

PS: I samma anda tipsar vi om Naomi Kleins läsvärda bok No Logo.

torsdag 16 februari 2012

Tio tomma #2

Det verkade som mitt första inlägg om tio tomma förpackningar var ganska uppskattat, so here we go again! Jag gillar det också själv, eftersom jag inte bara slänger tomma flaskor och tuber direkt, utan får tänka efter vad jag verkligen tycker om en produkt. Dessutom kan jag kolla på dessa inlägg senare och bli påmind om jag är osäker på jag vill köpa något igen eller ej. Nog med snack, här är mina tio tomma (fr vänster till höger):

- Curl Bounce balsam från Schwarzkopf Bonacure fungerar nog bättre för fint hår, men jag gillade det ändå. Det har en märklig konsistens, ungefär som vattnigt schampo, men resultatet blir spänstigt och glansigt hår.
- Jag har inte fattat grejen med serum (än?) så även om Anti-stress Serum från Artdeco säkert är jättebra så har jag knappt använt den alls. Efter nästan ett år i badrumsskåpet utan användning åker den i soptunnan.
- Torrschampot från Björn Axén är jag glad att slippa, nu går jag all in på Batiste i stället! Tänk på att sprayflaskor måste vara "pys-tomma", alltså så tomma att det inte låter något när man trycker på knappen, för att sorteras som metallförpackning. Annars räknas de som farligt avfall.
- Ytterligare ett serum från Cliniderm, Age Delay Serum, som har gått samma möte till ödes som den från Artdeco.
- Vår kära Velvet(l)y Smooth från Cliniderm som utgår ur sortimentet – sorg! Jag har en till på lager, men sen måste jag hitta något lika bra alternativ...

- Purely Nourishing Moisturizer från bareMinerals har varit, minst sagt, en positiv upplevelse. Hade inte höga förväntningar, men det visade sig att denna lavendeldoftande ansiktskräm fungerar perfekt även för min krångliga hy. Är jättenyfiken på att testa fler produkter i serien!
- En annan riktigt bra ansiktskräm är Skin Balancing Daily Mattifying Lotion från Paula’s Choice, som jag mer än gärna provar igen – gärna till sommaren.
- Dr.Hauschkas läppvårdsstift var nästan slut och hade härsknat. Ett bra läppbalsam, men ingenting jag kommer återvända till.
- Älskade Lady Speed Stick, den här gången i doften Orchard Blossom, är förbrukningsvara hemma hos mig, även om jag försöker hitta aluminiumfria alternativ.
- Ett gammalt läppbalsam från L’Erbolario som hade gjort sitt. Helt okej, men jag föredrar mintsmak på läppbalsam.

onsdag 15 februari 2012

Give us spring already!

Ja jag vet, vi bor i Sverige och man får acceptera att februari är en kall och snöblaskig månad. Men man kan väl ändå få önska lite, bara lite? Ro hit med våren i så fall!

Igår höll jag på att smälla av när Anne visade upp vårlacket To Buy Or Not to Buy från Essie, holy fuck ett sådant perfekt ljuslila lack! Det måste bli mitt. Det gröna och beige från samma kollektion är inte heller dumma, ultimat hade ju varit att kunna knipa alla tre i minivarianter.

Tröjan från COS är i 100 % kashmir och hade varit perfekt ihop en med en tunn vårjacka, och armbandet. Well, behöver jag säga något om skönheten? Jag har helt och hållet fått tunnelseende för roséguld på sistone, och det här från Eddie Borgo är galet grymt.

PS: På tal om vår, kolla in fina vårkampanjen från FACE Stockholm!

tisdag 14 februari 2012

Born Lippy

En trevlig liten pryl från The Body Shop är Born Lippy, ett färgat läppbalsam eller ett skirt och vårdande läppstift, med smak av granatäpple. Den gör inte mycket väsen av sig, men kommer passa perfekt i väskan för lite extra färg on the go. Med dess pop art-influerade design kanske den gör sig extra bra i dag på alla hjärtans dag?

måndag 13 februari 2012

Dior Waterlily

Men hej hallå där, lilla perfekt grönfärgade nagellacket! Helsicke, precis när jag kände att nagellackssamlingen både var stor och fullständigt komplett – så gör jag something stupid och testar sommarens mintgröna (eller kanske snarare ärtgröna?) lack från Diors sommarkollektion. Waterlily innehåller ett superdiskret skimmer som jag bara älskar, och på bilden hade jag precis snabblackat två lager inne på Kicks.

Det är helt olikt de tidigare mintgröna lacken, exempelvis Essie Mint Candy Apple. Jag tror att det är skimret som gör det, för det har inte alls samma "vita tippex"-effekt. Jag gillar det såpass att jag fortfarande har kvar det på tummen, och matchat med en neutral lackning på de resterande nio naglarna..

Någon som sitter på ett bra dupe-förslag?

lördag 11 februari 2012

DIY lipbalm

För första gången på länge samlas El Mika-trion i Stockholm för en gemensam weekend, och vi passar på att tipsa om ett pyssligt projekt för den händige – eller va tusan – för vem som helst med lite fnasiga läppar!

Du behöver olivolja, honung, bivax, kakaosmör, e-vitamin samt valfri arom. För mer detaljer samt beskrivning på hur man gör, kolla in receptet på The Daily Green. Vilka smaker/dofter vi hade velat göra? Honung, grapefrukt och mentol!

fredag 10 februari 2012

Batiste Dry Shampoo

Varianten för brunt hår bara verkar finnas i stor sprayflaska – jag vill ju ha en liten att ta med mig!

Efter lovord både här och där slog jag äntligen till på Batiste Dry Shampoo för mörkbrunt hår. Mina varianter från Lee Stafford och Björn Axén hade äntligen tagit slut, och med en rabattcheck från Åhléns fanns det ingenting att tveka på. Nu har jag hunnit använda torrschampot flera gånger och känner mig redo för en liten recension. Vi börjar med det som jag inte gillar, och det är främst lukten. Visst, det luktar fräscht, men varför måste torrschampo lukta så hiskeligt mycket? Lycka den dagen jag hittar en luktfri sort! Doften sitter tyvärr i rätt länge, och stör mig lite under dagen.

Sedan ifrågasätter jag lite det här med att det inte ska synas i mörkt hår. Det blir vitt – lika vitt som med alla andra sorter jag testat. Skillnaden är att det vita är lätt att borsta ur och lämnar inga mjällliknande rester alls. Kanske sprayar jag för mycket eller för nära, kanske lär jag mig hur den funkar efter ett tag.

Trots några uppenbara nackdelar så är jag på det stora hela extremt nöjd. Mitt hår, som håller sig fint i längderna många dagar efter tvätt, blir uppfräschat uppe på hjässan där det blir fett, och det ser faktiskt nästan helt nytvättat ut. Fick till och med en kommentar på jobbet i dag att jag var fin i håret, trots att jag är inne på tredje dagen utan tvätt. Alla andra sorter jag har testat har inte alls varit lika effektiva eller lämnat håret strävt alternativt kletigt. Nu känns håret mjukt och ja, nytvättat – synd bara att den starka doften skvallrar om dess motsats!

torsdag 9 februari 2012

Locks of Love

En av mina allra närmaste vänner berättade något fantastiskt för mig idag. Hon ska klippa sig.

Jo, jag vet, vi skönhetsbloggare har en tendens att oh-a och ah-a över nytrimmade luggar och flotta fiskbensflätor. Det hör liksom till. Och vi gillar det. Men detta är stort på riktigt. Min väns hår är långt, och tjockt, det når henne en bra bit ner på skuldrorna och det är så oerhört vackert. Ett sånt där svall som man lätt blir avis på, som man gärna själv vill ha. Nu ska hon klippa av sig rubbet. Inte för att hon måste, utan för att hon vill donera sitt hår till till en perukmakare som tillverkar peruker till barn med cancer.

Efter att ha letat runt lite på nätet fann hon att Benitas Perukmakeri och Hårstudio tillverkar barnperuker, och efter att ha läst hur man går till väga bestämde hon sig för att klippa. Jag tycker detta är en så vacker gest, och är så stolt att ha sådana fina vänner.

(+ img source)

onsdag 8 februari 2012

Cuccio Naturalé Milk & Honey

Nu verkar det ju som att jag helt fått tunnelseende för nageloljor, men det beror nog främst på att mina naglar inte riktigt mår som dom ska. Dom skivar sig, och vad jag förstått är det då nagelolja som är lösningen. Nu gick jag ju och köpte mig en flaska från Scratch Nails, och till en början märkte jag faktiskt skillnad. That is – när jag fortfarande kom ihåg att använda den. Den senaste tiden har jag blivit sämre på det, och istället för att ta en droppe en eller två gånger om dagen, har det blivit någon droppe i veckan. Illa illa.

Idag fick jag dock räddning på jobbet tack vare en kollega, som hade nagelolja från amerikanska Cuccio Naturalé i sin handväska. Hon har köpt flaskan i Taipei, men det är inte ett märke som jag känner igen (gör ni?). Cuticle Revitalizer Complex Oil finns i tre olika dofter, och den jag fick prova är Milk & Honey. Jag har inte lyckats lista ut exakt vilka essentiella oljor som den innehåller, men en sak är säker – den luktar mums! Kanske får jag möjlighet att testa den några gånger till; det är ju alltid lika kul att få testa utländska märken som inte finns i Sverige!

tisdag 7 februari 2012

Estée Lauder DayWear BB Creme

Nån mer än jag som är sugen på att testa DayWear BB Creme från Estée Lauder? Är ruggigt nyfiken och måste nog gå förbi NK i veckan och se om den finns där...

måndag 6 februari 2012

Clarins n° 06

Suget på mörka naglar är relativt konstant, och efter att jag tagit bort den förra – i mina ögon misslyckade – manikyren var det lika bra att ge efter. Istället för att plocka fram min stående favorit Rouge Noir från Chanel, tog jag ett lack som jag fick av min mamma förra året. Clarins n° 06 är ett lack som på många sätt påminner om Rouge Noir; det är med andra ord ett vampigt mörkt lack. Det som skiljer n° 06 mot RN är främst att det har en mer lila underton, medan RN går mer åt rött.

Trots att båda lacken är från det dyrare segmentet, är Clarins inte ens i närheten av Chanel. Chanel vinner med hästlängder både när det kommer till hur lacket är att lacka med, samt hållbarheten. Clarins hade tydligt tip wear efter bara en dag, och var inte lika lätt att måla med som Chanel (vilket kanske syns på bilden).

lördag 4 februari 2012

Hair Today, Gone Tomorrow?

Det var ovanligt god tajming när jag tidigare i vintras fick ett par prover av Davines relansering av serien NaturalTech, som förutom uppdaterad formula även fått nya superflotta förpackningar.

Produkterna riktar sig mot oss med ett eller annat typ av hårproblem, t ex torrt och sprött hår, mjäll, kliande hårbotten, håravfall eller fett hår. Jag har ju tidigare höjt Davines till skyarna vad gäller "vanlig" hårvård och var himla nyfiken på att testa NaturalTech. Pressvisningen klaffade precis med min panik över ökat antal hårstrån som följde med hårborsten. Visst, man tappar ca 15% mer hår på vintern – men jag tappar betydligt mer än så. Förmodligen beror det till stor del på den sjukt stressade hösten och vintern som jag haft, i så fall är problemet snart löst eftersom jag redan nu anar att det blir lugnare från februari och framåt. Hur som helst så testar jag nu ivrigt denna serie och hoppas hoppas hoppas att den funkar!

fredag 3 februari 2012

Weleda Citrus Deodorant

När vi ändå är inne på ämnet, så har vi ju på El Mika en besynnerlig förkärlek för jakten på Den Perfekta Deodoranten. Hittills har jag själv främst hållt mig till sådana i stickform, men nu har jag fått upp ögonen för en intressant spray från Weleda.

Citrus Deodorant kommer som sagt i sprayform, och är fri från aluminiumsalter. Den innehåller även eteriska oljor av citron och apelsin för att neutralisera dålig lukt.
Duschkrämen med samma doft, Citrus, luktar fantastiskt gott, och det är ju aldrig fel. Så den kvarstående frågan är nog främst om den även klarar av att hålla fukt borta. Är det någon som har provat den?

torsdag 2 februari 2012

Maximus

Dagsfärskt inköp är denna antiperspirant-deodorant, Maximum Protection från Rexona. Denna gladiator till deo lovar att hålla mig torr i 48 timmar, och ska tydligen vara 30 % mer effektiv än den ledande antiperspiranten på marknaden (vet dock inte vilken denna är). Jag hittade min på Åhléns och pröjsade 99 spänn, men den är något billigare på tex Apoteket.

Maximum Protection appliceras för bästa effekt på kvällen (efter dusch) men kan också användas som vanligt på morgonen. Hur bra den faktiskt är låter jag vara osagt tills jag hunnit testa den lite mer än en kvart (vilket är fallet just exakt nu). Men än så länge kan jag i alla fall rapportera att den luktar väldigt gott, är lätt att applicera, är fri från alkohol och aluminiumklorid men har onödigt stor hylsa (den innehåller inte mer än en vanlig deo men är av oklar anledning nästan dubbelt så bred). Men det hjälper inte hur gott den än luktar nu när jag applicerar den, om den inte håller mig torr och fräsch en hel arbetsdag. Bring it on!

onsdag 1 februari 2012

MIYO Magic

Ni vet den där fredagen när jag och Mi lagade mat, drack rödvin och målade naglarna? Om hennes lack var urtrist och dötråkigt, så var mitt alldeles underbart. MIYO Nailed It! i färgen Magic är verkligen magiskt koboltblå, superglansigt och väldigt lättmålat (trots slarvig manikyr – finare finns hos Fröken Rosa).

MIYO är ett nytt lågbudgetkoncept som lanseras våren 2012, och ska locka unga tjejer som vill ha kvalitet till en billig penning. En mascara för 59 kronor är klockrent – om den är bra vill säga – och lacken går på 39 kronor. Fler omdömen om MIYO lär dyka upp framöver!