söndag 30 september 2012

Golden Blues


Jag älskar mörkblått, och vem älskar inte guld? När jag såg Blast of Blue-ögonskuggan från Giorgio ArmaniPuritys blogg revs habegäret till ringen med Shut up-attityd från YSL upp på nytt (även om jag själv önskar mig den något dovare färgställningen). Saken blev heller inte bättre av en läcker kombination med blått nagellack och överlacket The Man With The Golden Gun från OPI. Gggnhhg!

fredag 28 september 2012

China Glaze Adventure Red-y

När jag fick syn på Adventure Red-y från China Glaze tänkte jag att det var det perfekta röda lacket. Och det är precis vad det är. Det är en ren röd färg, utan toner av blått eller orange, som faktiskt känns ganska unikt. Den mättade färgen täcker med ett flödigt lager, och det är riktigt glansigt även utan överlack.

Det är mörkare än vad min "cykla-och-fota-naglarna-med-mobilen-på-samma-gång"-bild visar, men jag tror ni får en ganska bra fingervisning ändå. Om du bara ska ha ett rött lack – this is it!

torsdag 27 september 2012

MAC Scarlet Ibis

El har redan skrivit om de snygga läppstiften från Marilyn Monroe-kollektionen, men nu har vi även fått händerna på ett prov att testa. Rödorange Scarlet Ibis är ett läppstift med Matte-finish, och som är exakt h-u-r snyggt som helst. Det här är första gången jag provar ett matt läppstift från MAC, och jag kan rapportera att det torkar snyggt – utan att kännas kalkigt – och att det sitter bra i flera timmar.

onsdag 26 september 2012

Basic Instinct


Att en bra bas är en viktig grund i så väl neccessären som i garderoben är de flesta överens om. Det svåra är att vaska fram dessa omtalade guldkorn, som alltså ska utgöra den perfekta basen. Förutom den ultimata mascaran är jag även på evig jakt efter foundation och t-shirts. Nu har jag hittat ett par nya favoriter i klädväg. En uppsättning v-ringade tishor (i svart ekologisk bomull) hittade jag på Åhléns nyligen, och ytterligare ett gäng – denna gången med rund ringning och i lite tunnare tyg med lyxigare känsla (och något dyrare prislapp) – tishor hittade jag på J.Crew.

tisdag 25 september 2012

En kik hos Mi(g)

Även om jag inte shoppade jättemycket i USA så kände jag ändå att det var dags att rensa ut och städa badrumsskåpet när jag packade upp mina nya köp. Innan dess kändes mina hyllor överfulla och stressande eftersom jag inte använde ens hälften av allt som stod framme. Jag tror inte att jag kan vara ensam om att känna mig översköljd med produkter då och då?

Därför var det riktigt skönt att minska ner mängden och på så sätt bara ha framme det jag vet att jag verkligen vill och kan använda. Jag passade även på att diska mina ställ och torka av hyllplanen, vilket gav ett riktigt lyft.

På mellanhyllan står alla redskap samt det smink som jag använder dagligen. Även om jag inte använder ögonskugga speciellt mycket för tillfället tänkte jag att det kan vara bra att ha två paletter framme – och försöka använda dom lite oftare än vanligt. Promotion för mitt eget smink med andra ord. Just nu är det paletter från Shiseido och The Body Shop som får tillfälle att visa musklerna.

I den undre hyllan har jag ställt smink som jag fortfarande gillar och vill använda, men som får står lite mer undanskymt och inte lika "in your face". Mest rouge och ögonskuggspaletter, vissa mer populära än andra om jag ska vara ärlig.

Högst upp står dofter och hudvård. För tillfället är jag lite kär i Midnight Recovery Concentrate från Kiehl's, som luktar HELT ljuvligt. Annars är det mest gamla favoriter som ansiktskräm från Dermalogica, deo från Lady Speed Stick, och bodylotion från Biotherm.

måndag 24 september 2012

Oh la Lancôme


I slutet av förra veckan hämtade jag ut ett paket från Lancôme. Anledningen till utskicket är lanseringen av deras senaste tillskott i parfymhyllorna: La vie est belle. Förvisso är det alltid intressant väldoftande nyheter, men lika nyfiken blir jag på den medföljande sminkkvartetten som går i lila, rosa och grått. Den i sin tur, är en del av höstkollektionen Midnight Roses, är ni lika nyfikna som vi så kan ni spana in hela kollektionen hos LipGloss.

Jag är helt övertygad om att Mi kan trolla fram en smashing höstsminkning med den plommonlila ögonskuggan. Nagellacken (som är något ljusare än vad fotot här visar) ser härliga ut, och det grå lacket verkar vara en värdig konkurrent till det från Chanel som Ka bloggade om nyligen. För egen del tänkte jag låta den skimrande highlightern utmana bl a min HighBeam från Benefit. Let the game begin.

söndag 23 september 2012

Nya saker uppe till byte!

Ni håller väl koll på vår bytessida? Där lägger vi upp saker som inte riktigt passar oss, eller som helt enkelt inte blir använda så mycket som dom förtjänar. Nu har Mi gjort en raid i sitt sminkskåp och lagt upp en hög med produkter. Så in och kika!

lördag 22 september 2012

Vinnare av Vichy Idéalia

Grattis Maria J, Erika M, Camilla S, Maria G och Katja H! Era namn drogs av alla som tävlade, och era vinster kommer att postas under nästa vecka. Vi på El Mika hoppas att Vichy Idéalia blir en bra höstkompis!

fredag 21 september 2012

COS till Göteborg

Göteborgare: håll i plånboken! Nu har vi äntligen hittat ett (förhoppningsvis) officiellt datum på när den efterlängtade COS-butiken ska öppna i gamla Palladium-lokalerna – nästa fredag! Yes, 28/9 är det alltså läge, alternativt fara, för att bränna hela nästa månads lön.

onsdag 19 september 2012

En liten NYC-skörd

I går landade jag hemma igen efter två veckor i NYC, och hej vad trött jag är. Kan ju säga att det gick åt en del concealer i morse.. Jag var dock extremt duktig och packade upp hela (!) väskan redan igår, och passade på att ta en snapshot över vad som shoppades i skönhetsväg där borta.

Same procedure as last year, är ni med?

- Dermalogica ansiktkräm x 2 till mig och mannen
- Under- och överlack från NailTek och Seche
- Den nya mascaran High Impact Extreme Volume från Clinique
- NARS läppenna och rouge
- Klassikern Primer Potion från Urban Decay (med bättre tub än senast jag köpte den)
- Sephora nagellacksremover
- MAC Prep + Prime Finishing Powder (som jag tänkt på länge, dock blev det den pressade varianten)

tisdag 18 september 2012

Depend #326

Från Depends höstkollektion 2012 kommer här #326, ett mörkgrönt lack som är något av en blandning mellan kräm och jelly. Det är ganska segt och tjockt, men ändå relativt lättlackat och täcker perfekt med två lager. Jag tycker det är väldigt fint – jag gillar glansen! – och kommer återvända till #326 fler gånger i höst.

måndag 17 september 2012

Chanel Frenzy

Hmm, det här är verkligen ett fint och användbart lack. Höstens nagellack Frenzy från Chanel får mer än gärna hitta hem till mig – men först vill jag testa och se om det är lika fint live!

fredag 14 september 2012

Anti-Aging Blemish Control

Gissa om jag blev nyfiken av pressreleasen som just plingade till i inboxen! Murad (ett märke vi gillat länge!) lanserar en ny serie: Anti-Aging Blemish Control som riktar sig till lite äldre hy med acne. Äntligen en produkt för acne som inte heter något med "young" och "fresh" och vars målgrupp är övre tonåren alltså.

Serien passar även till de med blandhy, fet hy, små blemmor och mogen hy, så egentligen borde den vara lämplig till de flesta. El Mika kommer prova Time Release Blemish Cleanser, en löddrande rengöring som ska balansera talgproduktionen, och Blemish and Wrinkle Reducer, som ska minimera acne-utbrott samtidigt som den motverkar fina linjer.

torsdag 13 september 2012

Tävla och vinn Vichy Idéalia

Hösten är nästan här och vi tänkte fira detta på bästa möjliga sätt (som vi hintade om i går) – att lotta ut Vichys nya ansiktskräm ur hudvårdsserien Idéalia. Hela 5 st krämer för normal hy lottas ut till er läsare och det enda du behöver göra är att svara på en enkel fråga.

Skicka svaret på frågan: "Vad heter den ideala ingrediensen som finns i produktserien Idéalia?" till elmika.blogg (at) gmail.com – glöm inte att ange namn och postadress. Tävlingen avslutas 20 september kl 15:00. Observera att du inte kan kommentera på det här inlägget.

Anhöriga och vänner till El Mika får ej medverka i tävlingen. Vinnarna utses genom slump av El Mika och beslutet kan ej överklagas. Endast tävlande bosatta i Sverige.

onsdag 12 september 2012

Vichy news

I förra veckan kom ett rosa paket med posten. Vichy lanserar nyheter, ska bli kul att testa! Hmm, ni kanske också vill prova, vad tror ni om en tävling?

tisdag 11 september 2012

Kroppsvårdsserie från Weleda

Weleda utökar sortimentet med fyra ekologiska kroppslotioner innehållande olika verksamma växter och med olika funktioner – El Mika har fått prova Sea Buckthorn och Pomegranate. De andra två varianterna är Citrus och Wild Rose och alla kommer kosta mellan 169-229 kronor.

Man har också tagit fram en ny design på förpackningarna, även om jag får det vanliga medicinska intrycket. I vilket fall som helst så ser jag fram emot att börja använda de här (speciellt Sea Buckthorn) och återkommer senare i höst med recension!

måndag 10 september 2012

Old bronze

Nä men, kolla här då – I put makeup on! Det var inte igår som jag använde ögonskugga, men det är ju ändå rätt kul när en väl börjar leka med det..

En bronzefärgad historia har vi då här, väldigt enkel med en färg på ögonlocket och lite extra kring själva franskanten.

- Primer
Neutral Primer, Pürminerals
- Ögonskugga Eye Colour Powder Shimmer (Brocade), BECCA
- Eyeliner 24/7 Glide On (Stash), Urban Decay
- Eyeliner vattenlinje 24/7 Glide On (Zero), Urban Decay
- Mascara High Lengths (Black), Clinique
- Brynskugga Eyeshadow (Blondie), NARS

fredag 7 september 2012

Morning fresh

God morgon, sedan ett par månader tillbaka är det Soy Moisturizing Cream från fresh som står för återfuktning av ansiktet efter morgontvagningen. Jag är helnöjd och funderar på att skaffa en till när denna är slut. Nu är jag rackarns nyfiken på vad ni använder för dagcreme, please do tell!

onsdag 5 september 2012

China Glaze Elephant Walk

Jag gör som Ka, visar upp min flyg-manikyr bara några timmar innan det är dags att boarda. För min del är det mot NYC. Mitt bland all packning igår hann jag lacka med höstnyheten Elephant Walk från China Glaze – en trevlig mellanmörk grå med stänk av både blått och grönt i. See ya on the flipside!

tisdag 4 september 2012

Ur led är tiden

Om jag är sugen på denna? You bet!