torsdag 2 februari 2012

Maximus

Dagsfärskt inköp är denna antiperspirant-deodorant, Maximum Protection från Rexona. Denna gladiator till deo lovar att hålla mig torr i 48 timmar, och ska tydligen vara 30 % mer effektiv än den ledande antiperspiranten på marknaden (vet dock inte vilken denna är). Jag hittade min på Åhléns och pröjsade 99 spänn, men den är något billigare på tex Apoteket.

Maximum Protection appliceras för bästa effekt på kvällen (efter dusch) men kan också användas som vanligt på morgonen. Hur bra den faktiskt är låter jag vara osagt tills jag hunnit testa den lite mer än en kvart (vilket är fallet just exakt nu). Men än så länge kan jag i alla fall rapportera att den luktar väldigt gott, är lätt att applicera, är fri från alkohol och aluminiumklorid men har onödigt stor hylsa (den innehåller inte mer än en vanlig deo men är av oklar anledning nästan dubbelt så bred). Men det hjälper inte hur gott den än luktar nu när jag applicerar den, om den inte håller mig torr och fräsch en hel arbetsdag. Bring it on!

8 kommentarer:

 1. Å, jag har just köpt min andra sån här - den funkar verkligen fantastiskt bra! Varje kväll när jag klär av mig tänker jag "Å, vad är det som luktar nytvättat? (rent spontant alltså) - och då är det jag! Bra köp.

  SvaraRadera
 2. Jag köpte min för några veckor sedan och är än så länge kanonnöjd. Jag har använt den både på kvällen och ibland på morgonen efter dusch och tycker inte det varit någon skillnad, så jag är riktigt nöjd. Hoppas bara det håller i sig, ibland känns det som man bli "imun" mot en deo efter en längre period.

  SvaraRadera
 3. Jag hade denna och var jättenöjd. Men eftersom jag har gått över till en mindre syntetisk hudvård ville jag ha en mer naturlig deo så jag bytte. Shame on me... Nu har jag bytt tillbaka och har svårt att tänka mig nån annan deo nånsin igen!

  SvaraRadera
 4. Kollade på den här på Åhléns häromdagen men ställde tillbaka den då det stod nåt med "aluminium" i innehållsförteckningen...? Kanske läste fel, kanske inte är aluminiumklorid, men lite fundersam blev jag ändå. Den verkar dock svinbra!

  SvaraRadera
 5. Min erfarenhet av denna är att den är bättre än genomsnittsdeon från t.ex. Rexona, Dove, Nivea, men att det inte är någon superprodukt. Jag kommer inte köpa en ny när min tar slut för 99:-, alltså 2-3 ggr priset av en vanlig deo.
  Jag tycker den skyddar mot fukt i någon utsträckning bättre än vanlig deo, luktar mycket gott (inte för starkt) och lämnar vita märken ungefär som en vanlig deo. Plus för obefintlig torktid.

  SvaraRadera
 6. Jag blir verkligen skeptisk när något ska hålla under så lång tid. Tänker hur mycket man hinner med under ett dygn och då ska den klara det dubbla, eller applicerar ni varje dag ändå? :)Men hey, är inte sen att testa själv om den verkar funka. Att varje morgon cykla i mot de skånska vindarna kräver sin deo!

  SvaraRadera
 7. Ida: Låter lovande! Håller förresten med dig om doften - riktigt nytvättat, rent och fräscht!

  Karin: Nu har jag hunnit testa den ett par dagar, och so far so good. Luktar som sagt väldigt gott, men än så länge har jag även applicerat på morgonen.. :)

  Gabriella: Tar gärna emot tips på om du hittat bra eko-varianter, jag letar fortfarande high and low efter den ultimata deon (allra helst ekologisk!!)Håller med om att man vänjer sig vid vissa deos efter ett tag, och brukar därför byta sort.

  Ka: vi får läsa innehållsförteckningen ihop nu i helgen! :D

  Mi: smell it, love it!

  Amelie: Jag gillar också att den torkar fort (kör alltid stift annars eftersom vanliga roll-ons tar så jäkla lång tid på sig att torka). Än så länge kan jag inte bedömma exakt HUR bra den är, men jag gillar den,inga superunderverk än dock..

  Anna-Karin: Jag med..Men jag tycker att de som det står "48h" funkar nästan 24h på mig..Jag applicerar alltså varje morgon trots att de utlovar 48hs skydd. Har inte behov av tvådagars deo, men är gärna helt torr och luktfri i ett dygn :) Oj, duktigt med dagligt cyklande - hejaheja!

  SvaraRadera