måndag 19 november 2012

Depend GelLack #124


I lördags testade jag gellack för första gången! Förra veckan fick El Mika hem Depends startkit med det mesta man behöver för att själv fixa gelnaglar, och självklart ville jag prova så fort jag kunde. Gellack härdas under en LED-lampa och ska ge ett glansigare resultat med betydligt längre hållbarhet än vanligt lack. Processen består av fyra steg: underlack, sedan två lager färg, och till sist topplack. Efter varje lager härdas naglarna i en halvminut under lampan. I utskicket fick vi också tre färger: #124 som är knallorange, vita #000, och lilaskimrande #163. Jag valde #124, som nu i efterhand kanske inte var helt rätt eftersom färgen skär sig mot min hudton och känns inte riktigt i säsong...

Gellack beter sig inte som vanligt lack – det är lättare att lacka med eftersom det inte börjar torka så fort det når nageln (och det luktar inte alls lika starkt heller). På så vis har man lite bättre kontroll över lackningen eftersom man kan korrigera och lägga till utan att det blir segt eller bubbligt. När alla steg är klara är lacket helt torrt och man slipper den där sega väntetiden där man ändå lyckas förstöra någon nagel. På minussidan tar det ganska lång tid, ungefär en halvtimme för att fixa alla naglar. Men då kan man som sagt diska, eller gå ut och hugga ved för den delen, direkt när man är klar.

Det är lite svårt att kontrollera hur slutresultatet blir efter härdning under LED-lampan. Jag tyckte att jag målade jämnt och fint, men som ni ser har lacket krympt lite – ser ut som jag redan har tip wear! Å andra sidan är inte jag så petig, och håller det sig så här i 2-3 veckor (som utlovat) så kan jag bortse från det. Om #124 var en helt klockren färg hade jag varit jättenöjd, och beroende på hur väl detta håller är jag mer än beredd att köpa en färg jag gillar bättre.

Till sist några tips om du också är sugen på att prova gellack hemma:
- Se till att dina naglar och framför allt nagelband är i fint skick (till skillnad från mina) så blir resultatet snyggare.
- Gör först alla fyra stegen på en handens fyra fingrar (alltså inte tummen). Gör sedan samma sak på andra handen och avsluta med tummarna ihop. Det blir lite lättare att hantera LED-lampan på det här viset!
- Satsa på en färg du verkligen gillar så du inte tröttnar på den efter ett par veckor. Kanske en klassisk röd, eller en nattsvart?

6 kommentarer:

 1. Mkt bra recco! (Y)

  Det jag undrar är hur det är att ta bort spill, om jag t.ex. är klumpig och målar på nagelbanden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks! <3

   Jo, det skulle jag nog skriva med. Depend är mkt noga med att man måste ta bort spill INNAN man härdar under lampan. När lacket inte är härdat går det bra att ta bort med tops + vanlig remover, eller också bara dutta lite med en tops direkt (det gjorde jag när jag målade på fingertoppen några gånger).

   Radera
  2. När jag gjort liknande på salong har det varit busenkelt att städa upp spillet innan man härdar - himla smidigt att kunna göra samma treatment på hemmaplan. Snyggt Ka!!

   Radera
  3. Det jag märker nu på fjärde dagen är att det som hamnade på nagelbanden försvinner inte, så som vanligt lack när man tvättat händerna några gånger. Så extra viktigt att ta bort spill innan lampan! Också pga att det inte är så bra för huden (allergirisk enligt Depend).

   Radera
 2. Kul att ni också testar! På mig satt det ju den utlovade tiden, så jag blev nöjd. Dock har jag också bara knalliga färger, och har inte lyckats hitta lacken i butik än. Jag vill gärna ha ngt neutralt underst!

  Jag har även hunnit testa att lack över med annat vanligt lack i helt annan färg och sedan ta bort igen. Det funkar mkt bra! På så sätt är det ju perfekt med en neutral grundmanikyr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är spännande! Kul att ditt satt i två veckor. I går tog jag bort vanligt lack på tånaglarna och blev orolig att gellacket skulle påverkas, men icke!

   Otroligt smidigt att ha ett gelbaslack och sen toppa med annat! Vitt för att ge färgglada lack en boost, eller svart under glittriga topplack kanske!

   Radera