måndag 30 maj 2011

Reader’s request: handkräm med spf

Via en läsarkommentar från Sara fick vi en förfrågan om en handkräm med spf. Sara skriver att "den behöver inte ha jättehögt spf, men den får gärna ha en bra konsistens som snabbt sjunker in (och komma i en lagom storlek för att ha i handväskan)". Den enda jag kommer på spontant är Age Control Décolletage & Hand Serum med spf 15 från Natuvive, som kommer i en smart förpackning, men kanske riktad till lite äldre hud.

Efter en snabb googling hittade jag också Ole Henriksens Hands Forwards och Dermalogica Multivitamin Hand and Nail Treatment, båda med spf 15. Ett budgetalternativ är Anti-Ageing Hand Cream från Neutrogena, även den med spf 15.

Eftersom vi på El Mika inte riktigt har koll på detta, frågar vi er läsare. Vilket är ditt bästa tips på handkräm med spf?

6 kommentarer:

 1. Jag tänkte också direkt på den från Natuvive! Har aldrig sett någon annan solkräm för just händerna, och inte tänkt på det heller.. :O

  SvaraRadera
 2. Vad snällt av er att ta upp min fråga i bloggen, tack för tipsen!

  SvaraRadera
 3. Sara: om du mailar din adress till oss så kan jag skicka mitt (oanvända) exemplar av Natuvive-krämen :) du verkar ha bättre användning av det, och kanske dessutom vill gäst-skriva en rad eller två om resultatet? hör av dig om du vill!

  SvaraRadera
 4. Maria: aaaldrig tänkt på det heller... :O jag gav min Natuvive till mamma direkt. vad snällt av dig att erbjuda att skicka din till sara! :)

  Sara: hoppas några av tipsen funkar! annars har du som sagt möjlighet att få testa Natuvive-krämen!

  SvaraRadera
 5. Jag använder Dermalogicas handkräm, men oftast på vintern då den håller händerna mjuka och fina utan att vara fet och kladdig. Jag är dessutom tveksam ifall den fortfarande har spf, på den senaste tuben jag hade stod det ingenting om spf.

  SvaraRadera
 6. Anonym: det har du säkert rätt i! det känns som de flesta handkrämer med spf är anti-ageing och mer fokuserat på det än just solskydd...

  SvaraRadera