onsdag 9 januari 2013

Toni & Guy Curl Defining Oil


Så, nytt år och nya vanor – eller? Mitt nya är att jag ska försöka att slita mindre på håret, så trots att jag bara använder värmestyling (fön + plattång) ungefär var fjärde dag ska jag prova att sluta upp med det helt under en tid. Förhoppningsvis kommer mitt hår må bättre av det, och mest av allt hoppas jag på att jag kan börja acceptera och gilla (!) mitt naturliga hår.

I många år har jag haft en halvkort page som har behövts tämjas med värme för att hållas rak. Nu? Total mayhem. Visst, jag har alltid vetat att jag har vågigt hår, men så här?! Vi snackar k-r-u-l-l-i-g-t. För att få lockar som håller ihop och ser bra ut, till skillnad från total frissighet, har jag börjat använda Curl Defining Oil från Toni & Guy. Flaskan kom i ett pressutskick under hösten, men har inte använts förrän nu. Men det var tur att jag provade den! För tack vare'n så får jag mer definierade och sammanhållna lockar, som dessutom håller fint tills nästa dusch.

Däremot vet jag inte om jag skulle kalla den för en olja, snarare en mix av olja och gel. Doften är diskret och fräsch, men inget som jag märker av efter att håret har torkat. Jag drar igenom produkten i håret efter duschen (utan att borstat det), och låter det sen lufttorka. När det är torrt borstar jag igenom håret försiktigt med fingrarna, och "ruffar till" det lite så att det inte ser så stelt ut. Några spray med glans/antifriss-olja sedan och jag är färdig.

Sign. Curly_83

5 kommentarer:

 1. Vill se dina krullar :D

  SvaraRadera
 2. Jag vill också se! Visar du, visar jag :)

  Skämt åsido, om den funkar är det precis vad jag letat efter. Ibland hittar jag någon produkt som funkar, men då doftar de alltid för starkt. Man vill ju inte att den ska konkurrera ut exv parfymen man bär. Jag väntar med spänning på resultatet av ditt experiment!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att den funkar bra, även om lockarna kanske löses upp lite efter någon dag - men det är väl inte så konstigt kanske.. Sen vet jag inte om den funkar bättre på kort hår som jag har, eftersom det inte är så tungt som ditt. Men testa!

   Jag kan skicka en liten provburk till dig om du vill? :)

   Radera
  2. Åh så snällt, det får du jättegärna göra! Tack :)

   Radera