torsdag 17 februari 2011

Mádara Nourish & Repair

Jag säger det direkt: det här var den mest svårflörtade hårvård jag någonsin testat! Och hur mycket jag än försökte få till det – och tro mig, jag ville verkligen – så funkade det inte mellan oss. Synd på så rara ärtor!

Förra året fick jag hemskickat Mádaras schampo och balsam Nourish & Repair som jag började testa i januari. Förutsättningarna var de bästa: utan silikon och med 99% av ingredienserna från ett naturligt ursprung, snygga förpackningar och framför allt en helt underbar doft. Schampot luktar som nysnittade tulpanstjälkar och balsamet som att borra ner näsan i en sommaräng, helt underbart! Och första gången jag tvättade håret blev jag hur nöjd som helst. Där och då trodde jag att jag hade hittat rätt, men ack så fel jag hade.

Efter några tvättar började håret kännas tungt, fett i hårbotten och risigt i topparna – och dessutom flagade hårbotten som värsta snöstormen. Eftersom jag ändå tyckte om produkterna gav jag det en chans och jag tänkte att det var värt att se miserabel ut i håret i flera veckor. Om håret höll på att vänja sig så kunde jag stå ut. Men till slut gav jag faktiskt upp, efter en månad ungefär. Sammanfattningsvis tror jag att Mádaras hårvård fungerar bättre för någon med mindre känslig hårbotten och som redan använder silikonfria produkter – för innerst inne så hoppas jag på ett lyckligt slut, kanske bara inte med mig.

2 kommentarer:

  1. Jag upplevde samma sak när jag gick över till naturligt schampo utan sulfater. Min hårbotten kliade och håret kändes väldigt fett men efter 2-3 månader med naturligt schampo hade jag mycket finare hår än jag någonsin haft förut. Håret var mjukt, glansigt och det blev inte fett lika fort som förut, dessutom hade jag inte alls lika mycket mjäll som förut.
    Så ge håret och hårbotten ett par månaders tid att vänja sig, efter det kommer du att se skillnaden på ditt hår.

    SvaraRadera
  2. Elisabeth: det låter ju onekligen hur bra som helst, men efter en månad ville jag hoppa från en bro eller nåt. vet inte riktigt om det var värt det, så nu kör jag hårbottensnällt i stället. kanske testar igen till sommaren, när man ändå badar dagligen.

    SvaraRadera