onsdag 4 januari 2012

Bodyfarm

I höstas fick vi alla tre möjlighet att testa body lotion och duschkräm från grekiska Bodyfarm. Företaget använder bara naturliga råvaror och skippar, enligt utsago, allt vad bland annat parabener, mineraloljor och silikoner heter. Produktdesignen är ganska lik Korres, även om Bodyfarm inte känns lika lyxig vid första anblick.

Duschkrämerna vi testade var Kardemumma, Ginger och Amber; tre kryddiga dofter som löddrar bra men inte riktigt har någon "wow factor". Däremot har vi märkt av de naturligt milda ingredienserna som yttrar sig i form av att kroppen inte känns sådär vintertorr som den ibland kan bli. El, som provade Kardemumma, tycker att doften passar bättre till en kille – och faktum är att brorsan snodde med sig den när han var på besök.

Body lotion-sorterna som testades var Kardemumma, Ginger och Hibiscus. Ginger är tyvärr för lätt för vintermånaderna enligt Mi, och både Ginger och Kardemumma är återigen i kryddigaste laget för en tjej. Hibiscus är däremot en fräsch dröm som doftar lätt av mild tvål och vita blommor, och som återfuktar tillräckligt även på vintern. Pumpflaskan är ett plus!

4 kommentarer:

  1. "ganska lik"? En ren ripoff av Korres tycker jag. Blir inte förvånad om Korres stämmer Bodyfarm för plagiering.

    SvaraRadera
  2. Alison: typ som Benefit och The Balm kanske, eller som Philosophy och något budgetmärke jag har glömt namnet på. undrar vem som var först av Korres och Bodyfarm! :)

    SvaraRadera
  3. Åtminstone Ingefära var väldigt olik Korres i avseende på flaskorna, det finns bra mycket andra märken som är mer lika varandra.

    SvaraRadera