måndag 22 september 2008

Reader’s request: höst-look

Heidi från Finland mailade till oss på El Mika och bad om tips för en vacker höst-look för ansiktet, med det där bleka lystret och äppelrosa kinder som ger ett friskt och naturligt intryck. Vi är up for the challenge, och tycker det är jättekul att få förslag på vad vi ska skriva om!
Först, och viktigast för den här sminkningen, är underlaget. En foundation som täcker och slätar ut samtidigt som den ger lyster är perfekt, och exempelvis har Chanel en som lovar precis det. Tillsammans med ett lätt puder ovanpå blir underlaget matt, fräscht och sitter hela dagen. Äppelkinderna som är mångas favorit kräver ett piggt rouge med rosa bas, och en stor borste, så att det blir ett naturligt resultat utan kanter. Shu Uemura har rouge i alla regnbågens färger, och det här ser ut att vara perfekt för det Heidi eftersträvar.

- Foundation Chanel Mat lumière long lasting; #20 clair
- Puder Chanel Poudre universelle compacte; #20 clair
- Rouge Shu Uemura Glow on; M Peach 43B

Efter underlaget tycker jag personligen inte att det behövs så mycket mer för att få till looken, men självklart är lite brunt runt ögonen bra för att få en light-sotning. Tillsammans med definierade ögonbryn och naturligt rosiga läppar så är sminkningen i hamn!

- Ögonskugga Laura Mercier Eye colour duo; bamboo
- Bryngel Laura Mercier Eye brow gel
- Läppfärg Laura Mercier Lip stain; shy pink

Allt finns att köpa på Strawberrynet, som vi tidigare tipsat och berättat om, men självklart kan man hitta liknande produkter från lite billigare märken – det viktigaste är att man hittar rätt nyans som matchar huden och som man trivs i. Om det är någon som har något tips till Heidi, lämna gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar