lördag 13 september 2008

Tre sminkaffärer online

Det är inte alla som är haj på nätshopping, eller som har koll på de butiker vi kallar godbitar. Därför kommer här lite tips:

Det man ska tänka på när man handlar online från siter utomlands är att se så att affären verkar seriös (det kan du göra genom att googla namnet och se om några kritiska recensioner dyker upp), tänka på att tull kan tillkomma om du handlar utanför EU (i regel brukar gränsen vara cirka 250 kronor, mindre varuvärde än så brukar slippa igenom), och inte ge ut ditt kontokortsnummer till höger och vänster. De flesta pålitliga affärer använder någon typ av verifieringssystem, och brukar vara nogranna med att skriva ut det på sidan så att du kan läsa om vad som gäller.

- Benefitcosmetics.com levererar sitt underbara smink till Sverige, och frakten är inte heller hög; 4,99 dollar för första varan, och sen läggs det till 2,49 dollar per ytterligare vara.

- Strawberrynet.com är från Hong Kong, och har de flesta stora märken till väldigt bra priser. Dessutom har dom fraktfritt till hela världen! Om ditt paket från dom fastnar i tullen så kan du till och med få den kostnaden tillbaks av dom, om du fotar kvittot från posten och mailar dom det. Otroligt bra service, och vi har fått tillbaks våra tullutgifter varje gång.

- HQHair.com är brittiskt, och har de flesta stora roliga märken som vi inte har här i Sverige. Ingen tullrisk eftersom det ligger inom EU, och deras skeppning ger ordet "snabbt" en ny innebörd. Frakten kostar 3,50 pund för första varan, och sen läggs det till 0,70 pund per ytterligare vara.

Sedan finns ju alltid eBay, där du kan hitta allt och inget. Där får man däremot vara lite mer försiktig med vad man köper, det florerar mycket fake-produkter (mest MAC) och opålitliga säljare. Men med lite research och sunt förnuft brukar det mesta lösa sig.

2 kommentarer: