onsdag 26 januari 2011

Cliniderm Redness Rescue

För ett tag sedan fick El Mika en exklusiv förfrågan att testa Cliniderms nya serie Sensitive Skin Care, och eftersom vi vet att många av våra läsare gillar just Cliniderm tyckte vi att det var en rolig förfrågan. Serien innehåller fyra produkter: en ansiktstvätt, två ansiktskrämer och en kräm för att dämpa rodnader. De är speciellt utvecklade för känslig och reaktiv hud, är parfym- och alkoholfria och innehåller varken UV-filter eller AHA-syror. Mi och Ka har använt serien i ungefär en månad och här är vårt utlåtande av Redness Rescue Target Cream.

Redness Rescue kommer i en tub med pump och ska användas efter den vanliga ansiktskrämen och innan smink. Innehållet är mintgrönt – första gången vi testade den blev vi smått överraskade! Det gröna pigmentet ska omedelbart dämpa rodnad och de aktiva ingredienserna hyaluronsyra och panthenol lugnar känslig hy. Krämen kan appliceras i hela ansiktet; vi har mest använt den på kinderna där vi har känt att rodnaden har varit som störst.

Grönt är skönt!

För att testa produkten så utförligt som möjligt har vi använt den på lite olika sätt. Mi har applicerat ungefär en knappnålsstor klick på varje kind, och därefter följt upp med foundation, medan Ka har använt lite mer och kört utan smink. Direkt kan vi konstatera att krämen verkligen håller vad den lovar: rodnader dämpas synbart – och använder man foundation är resultatet ännu tydligare. Däremot kanske man inte ska förvänta sig en docklik finish, utan huden ser fortfarande naturligt levande ut. Konsistensen är ganska krämig utan att kännas fet och torkar snabbt in i huden. Mi drar direkt en parallell till den gröna primern från Smashbox, som (förutom att kosta en slant mer) faktiskt inte dämpar rodnaden lika effektivt.

Vi gillar faktiskt det mesta med Redness Rescue. Tuben är fin och känns hygienisk, krämen verkar inte portilltäppande och den påverkar inte hållbarheten på ovanliggande smink. Den långsiktiga effekten är det svårare att uttala sig om än så länge, men ingen av oss har märkt av några negativa reaktioner; tvärtom har hyn hållit sig i schack under hela testperioden. Den här produkten kan vi helt klart tänka oss att köpa igen! Det enda minuset är att den är något odryg om man som Ka inte kompletterar med foundation, utan använder krämen nästan som ett underlag i sig.

6 kommentarer:

 1. Väldigt bra recension, är sugen på denna produkt! :)

  SvaraRadera
 2. Jag måste testa, det låter som just den produkten min hud behöver och som jag har saknat.

  SvaraRadera
 3. Vad kul att ni också gillade den!

  SvaraRadera
 4. Josephine: tack! vad glada vi blir :)

  Lineofbeauty: vi är riktigt nöjda, hoppas att den funkar lika bra för dig.

  Kerstin: ja-a, vi verkar ju ha väldigt liknande åsikter om den! :D kul! även om jag (vet inte om Ka) kanske inte kände nån direkt svalkande effekt :)

  SvaraRadera
 5. Nyfiken på resten av serien med, kommer det recension på de andra produkterna med? Serien finns inte med på Cliniderms hemsida ännu, när släpps den och vilka priser talar vi om? Har torr, känslig röd hy så jag blev verkligen intresserad.

  SvaraRadera
 6. Gacheesegirl: yes, en recension på tvätten och krämerna kommer inom snart! :D

  Produkterna ska rullas ut på apoteken i detta nu - vad vi vet - så håll utkik! Redness-krämen kostar 249 kronor, tvätten 129, och de två ansiktskrämerna 229. Så man kan väl säga att det är mellandyrt?

  SvaraRadera