måndag 31 januari 2011

Cliniderm Sensitive Skin Care

Som ni vet har El Mika fått testa Cliniderms nya serie Sensitive Skin; förutom Redness Rescue har vi också testat resten av produkterna i serien. Gentle Comfort är en ansiktstvätt som man applicerar med bomullsrondeller – inget vatten behövs alltså. Flaskan känns kul och ny på den svenska marknaden då man lägger en bomullsrondell på pumpen och trycker ner, varpå innehåller sugs upp av rondellen. Den känns lite vansklig att packa ner i resväskan som den är, så ett hett tips är att spara den förslutande lilla plastpluppen!

Tvätten ger en skön känsla i ansiktet och hyn varken stramar eller sticker efteråt. Dock känns det lite svårt att få bort allt smink, och för ögonsmink har vi fått använda separat remover. För att slippa slösa bomullsrondeller har vi valt att använda den ihop med Velvetly Smooth Cleansing Oil (också från Cliniderm), och upplever därmed att Gentle Comfort fungerar bäst som kompletterande rengöring om man bär smink. Däremot är den smidig och uppfräschande att använda när man är osminkad eller för en snabbrengöring de där lata helgdagarna då man skrotar runt i pyjamas och inte riktigt orkar duscha (ni vet vilka vi menar)! Med andra ord är inte den här en ny rengöringsfavorit, men väl ett bra komplement. Jämfört med rengöringsvattnet från Nuxe placerar sig Gentle Comfort strax bakom, just eftersom den inte är grym på sminkborttagning.

Två krämer följer med i serien: Sensitive Comfort Rich och Sensitive Comfort Light. Vi har testat Rich som passar bättre för våra hudtyper nu på vinterhalvåret. Även den här förpackningen känns mer genomtänkt med sin pump och sin knubbiga – och därmed mer stabila – form än de andra Cliniderm-krämerna. Oparfymerade krämer kan verka trista, men inte den här. Konsistensen är perfekt och det var längesedan vi testade en ansiktskräm som sjunker in så fort! Ett pump ger en perfekt dos, och efteråt känns huden mjuk, smidig och lugn. En vinnare för känslig hy!

2 kommentarer:

  1. Gentle Comfort vill jag testa, låter lite nytänkande och kul.

    SvaraRadera
  2. Emma: absolut! jag såg att grejerna finns på apoteken (i göteborg) nu!

    SvaraRadera