fredag 19 augusti 2011

Gästrecension: Natuvive Age Control Décolletage & Hand Serum

Minns ni att vi frågade å en läsares vägnar om handkrämer med spf i början av sommaren? Det hela slutade med att läsaren, Sara, 30 år från Malmö, fick prova Natuvive Age Control Décolletage & Hand Serum, och roligt nog ville hon skriva en recension om produkten:

"I början av sommaren ställde jag en fråga här på bloggen om någon kände till en bra handkräm med solskyddsfaktor eftersom jag tyckte att mina händer började se lite torrynkiga ut trots att jag "bara" är 30 år. En helt vanlig dag på stan eller kontoret, med lunchpromenad eller en stund på en uteservering, använder jag helst inte vanliga solskyddskrämer eftersom jag ofta upplever dem som kladdiga och lite besvärliga att applicera. Snälla som El Mika-tjejerna är ställde de inte bara min fråga till sina läsare utan skickade mig även ett exemplar av Natuvive Age Control Décolletage & Hand Serum med spf 15, som jag har fått testa.

Jag har nu testat denna i snart två månader och känner mig redo att ge ett utlåtande. Förpackningen är mycket smidig med pumpfunktion och är i lagom format för att bära med sig i handväskan. Doften är behagligt fräsch. Konsistensen är lotion-liknande och eftersom produkten kallas för serum och därför inte kan ses som en regelrätt handkräm är det inte så konstigt. Den är lätt att smörja in och sjunker snabbt in i huden. Tyvärr är mina händer av det torrare slaget och skulle egentligen behöva något tyngre/fetare, men så här på sommaren har det ändå fungerat. Jag har dock behövt komplettera med vanlig handkräm då och då. Den omedelbart utslätande effekten som produktbeskrivningen utlovar har jag inte sett något av. Det är svårt för mig att uttala mig om solskyddet fungerar eftersom jag sällan bränner mig på händerna, men förhoppningsvis har det minskat risken för framtida pigmentförändringar och fina linjer.

Slutsats: Jag kommer att använda upp flaskan, men inte köpa en ny eftersom mina händer behöver något med mer fukt/fett. Har man inte problem med torra händer tror jag dock att detta kan vara ett bra alternativ till vanliga solskyddskrämer om man vill skydda sina händer mot solen. Man bör dock inte förvänta sig några mirakel när det gäller den omedelbara effekten. Plus i kanten för praktisk förpackning, god doft och icke-kladdig konsistens."

2 kommentarer:

  1. Det måste vara svårt att märka effekt av anti age på händer =) Solskydd är väl lättare att märka, men jag tror aldrig att jag har bränt mig på händerna faktiskt =P

    SvaraRadera
  2. Linda: ja, det kan vi tänka oss också! händerna är oftast tåliga, men egentligen borde man nog låta bli att "härda" dem i solen.

    SvaraRadera