onsdag 10 oktober 2012

Bäst före-datum

Är det inte bra hur vissa produkter har bäst före-datum i stället för den där ganska onödiga symbolen med antal månader? I helgen när jag rensade badrumsskåpet (tack Mi för inspirationen!) hittade jag dessa två ansiktsvatten som hade gått ut. Tydligt och bra! Mádara och Cliniderm är de som föregår med gott exempel.

12 kommentarer:

 1. Jättemycket bättre! Annars får en göra som min kära mormor gjorde - skriva datumet på när man öppnade'n med spritpenna <3

  SvaraRadera
 2. Så borde det stå på alla burkar och flaskor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt. Det är inte alltid lätt att veta om något är dåligt.

   Radera
 3. Jag trodde både och gällde, precis som med viss mat? Att allt har ett bäst före datum så länge det är oöppnat, dock klarar sig en öppnad produkt inte så lång tid...men jag vet inte? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog, ja. Typ med solkräm som sägs bara hålla i ett år; har man en oöppnad så håller den mkt längre. Det borde finnas smarta labels på burkarna som typ ändrar färg när produkten är dålig eller visar ett datum.

   Radera
 4. Jag skriver ibland på undersidan av produkterna när de öppnades, men det bästa vore ju om alla skriver när de går ut direkt.

  SvaraRadera
 5. Den där symbolen används förmodligen eftersom produkten håller sig väldigt bra så länge man inte öppnar förpackningen. Då kan man stapla obrutna förpackningar i evigheter, vilket jag gör. Men när jag bryter förpackningen skriver jag på en bit maskeringstejp i vilken månad produkten går ut. Inte lyxigt för fem öre, men ganska praktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt smart av dig att göra så. Man kanske kan förvara en liten anteckningsbok i badrumsskåpet där man skriver upp när man bryter en förpackning. Om man orkar... ;)

   Radera