måndag 27 juni 2011

Depend Dip-in

Det är ingen hemlighet att jag, eller de flesta av ossEl Mika, tokgillar Depend Dip-in. Att kunna få bort flera lager med lack (till och med irriterande glitterlack!) bara genom att gnugga lite i en burk är pure magic, och jag kan ärligt säga att produkten har ökat min manikyrfrekvens. Hemma står den vanliga Dip-in redo, men när jag och Ka i helgen åkte till sommarstället hittade jag den ekologiska varianten i affären där. Eftersom jag hade en blå lackning som tyvärr höll på att skavas bort, slog jag till.

Överlag gillar jag ekologiska produkter, så skulle jag även gilla den här? På burken står det att den är effektiv, biologiskt nedbrytbar, och svagt doftande. Låter ju bra! Och eftersom jag vet att El är nöjd med samma variant fast på flaska, hade jag höga förhoppningar. Tyvärr visade det sig att eko Dip-in inte är fullt lika effektivt, åtminstonde inte på manikyrer med underlack, två lager lack, och avslutande överlack. Jag fick gnugga och vänta en bra bit längre på varje nagel, medan det för Ka – som kör på ett lager lack – gick lika snabbt som vanligt. Slutsatsen vi drog var alltså att ekovarianten inte biter lika bra på manikyrer med mer än ett lager lack. Därför vill jag faktiskt inte ens prova mig på den om jag skulle ha naglar prydda med Mad As A Hatter..

Det positiva med eko Dip-in var doften, som saknar den karakteristiska stickiga aceton-tonen. Det var dock det enda positiva enligt mig, för utöver att vara mindre effektiv är den även extremt oljig. Så oljig att man måste torka av burken efter att man använt den, och hållt i den med "removade" fingrar. Däremot älskar jag fortfarande konceptet, så jag är nöjd att jag har den ståendes på landet. Man vet aldrig när man måste panik-ta bort ett avskavt nagellack..

7 kommentarer:

 1. Har fortfarande inte sett Dip-in någonstans! Var får man tag på en burk i Stockholms innerstad?

  SvaraRadera
 2. Jag har precis köpt den blåa burken! Eko varianten fanns inte. Jag kommer enbart använda denna till glitter- och flakelack eftersom jag hittills har undvikit såna lack så länge det går eftersom de är såååå trista när det är dags att ta bort dem. Intressant att höra att det var skillnad på de båda sorterna.

  SvaraRadera
 3. Alison: det kan jag tyvärr inte hjälpa dig med :( kanske någon annan som kan!?

  Veronica: I <3 blå burken. det enda negativa med att använda den på glitterlack är att lackets yta river upp svampen, så att den går sönder snabbare. men det är fortfarande outstanding på glitter!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag önskar att jag hade läst detta innan jag för någon vecka sedan köpte en burk av den miljövänliga, för jag upplever precis samma sak som du skriver - den är inte effektiv, plus att burken blir alldeles oljig.

  (jag köpte min på Åhlens i Göteborg)

  SvaraRadera
 5. Sara: åh nej :( du kanske kan göra som jag, ha eko-varianten som backup på annat ställe än hemma (kanske till och med på jobbet?) och köpa den blå till mer daglig användning? :)

  SvaraRadera
 6. Jag har ekovarianten på flaska och tycker den funkar hur bra som helst, både på färgstarka lack och glitterlack. Tycker den funkar bättre om man har ett underlack. Men nu vet jag att jag inte ska testa den som Dip-in, utan hålla mig till flaska!

  SvaraRadera
 7. Lotta: kanske är det så att lacket "glider av" lättare om man har underlack? :)

  SvaraRadera