torsdag 16 februari 2012

Tio tomma #2

Det verkade som mitt första inlägg om tio tomma förpackningar var ganska uppskattat, so here we go again! Jag gillar det också själv, eftersom jag inte bara slänger tomma flaskor och tuber direkt, utan får tänka efter vad jag verkligen tycker om en produkt. Dessutom kan jag kolla på dessa inlägg senare och bli påmind om jag är osäker på jag vill köpa något igen eller ej. Nog med snack, här är mina tio tomma (fr vänster till höger):

- Curl Bounce balsam från Schwarzkopf Bonacure fungerar nog bättre för fint hår, men jag gillade det ändå. Det har en märklig konsistens, ungefär som vattnigt schampo, men resultatet blir spänstigt och glansigt hår.
- Jag har inte fattat grejen med serum (än?) så även om Anti-stress Serum från Artdeco säkert är jättebra så har jag knappt använt den alls. Efter nästan ett år i badrumsskåpet utan användning åker den i soptunnan.
- Torrschampot från Björn Axén är jag glad att slippa, nu går jag all in på Batiste i stället! Tänk på att sprayflaskor måste vara "pys-tomma", alltså så tomma att det inte låter något när man trycker på knappen, för att sorteras som metallförpackning. Annars räknas de som farligt avfall.
- Ytterligare ett serum från Cliniderm, Age Delay Serum, som har gått samma möte till ödes som den från Artdeco.
- Vår kära Velvet(l)y Smooth från Cliniderm som utgår ur sortimentet – sorg! Jag har en till på lager, men sen måste jag hitta något lika bra alternativ...

- Purely Nourishing Moisturizer från bareMinerals har varit, minst sagt, en positiv upplevelse. Hade inte höga förväntningar, men det visade sig att denna lavendeldoftande ansiktskräm fungerar perfekt även för min krångliga hy. Är jättenyfiken på att testa fler produkter i serien!
- En annan riktigt bra ansiktskräm är Skin Balancing Daily Mattifying Lotion från Paula’s Choice, som jag mer än gärna provar igen – gärna till sommaren.
- Dr.Hauschkas läppvårdsstift var nästan slut och hade härsknat. Ett bra läppbalsam, men ingenting jag kommer återvända till.
- Älskade Lady Speed Stick, den här gången i doften Orchard Blossom, är förbrukningsvara hemma hos mig, även om jag försöker hitta aluminiumfria alternativ.
- Ett gammalt läppbalsam från L’Erbolario som hade gjort sitt. Helt okej, men jag föredrar mintsmak på läppbalsam.

12 kommentarer:

  1. Kul läsning! Jag gillar serum, jag tycker jag får babylen hud i ansiktet när jag använder det i samband med en hudkräm. Jag märker iallafall en skillnad här under vintern, fast på sommaren tycker jag det är relativt önödigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade det! Tack för dina tankar om serum, jag blev helt plötsligt sugen på att prova igen... ;)

      Radera
  2. Ja, sånt här är roligt att läsa! Har du testat ACO:s torrschampo (visst är det ACO, vit flaska på apoteket?)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Om du menar den här från Apoliva har jag inte testat den än men är mkt sugen pga parfymfri!

      Radera
  3. Ska nån av er gå på Bare Minerals pressfrukost 8/3?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I wish att jag kunde men alltid Stockholm tyvärr. Förhoppningsvis kan El gå, men hon visste inte riktigt än.

      Radera
  4. Jag lyckades beställa Velvety smooth på Apoteket hjärtat här i Nyköping för en dryg vecka sedan. Finns i deras beställningssortiment. Beställde tre flaskor för att vara på den säkra sidan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur! Eftersom oljan har ett bäst före-datum så vågar jag inte köpa på mig så många, men hittar jag en till så slår jag nog till!

      Radera
  5. Hej! Har beställt Velvety Smooth på Familjeapoteket, de säger att de ska ha kvar den. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, har kikat in där förr.

      Radera