onsdag 19 augusti 2009

Bodylotion for me?

Just nu är jag på jakt efter en ny bodylotion. Den jag har från L'Occitane är på upphällning, och det är alltid kul att prova något nytt. En solklar budgetfavorit som jag måste rekommendera är AquaMineral från Natuvive, som är lätt och väldigt återfuktande. Den var en stående favorit som after sun på solsemestern! Efter lite rekande på nätet har jag hittat några alternativ:

- Aloe Soothing Body Lotion från The Body Shop
- Ultrarich Body Cream från Dermalogica
- Creme de Corps från Kiehl's

Har ni någon ni vill tipsa om? Gärna i budgetklass, då jag tycker det är liite onödigt att kräma in sig med en 200+ kräm på en måndagsmorgon.

14 kommentarer:

  1. Jag måste faktist säga Creme de corps från Kiehl's, även fast den inte direkt ligger i budget-klassen.. Innan jag fick min 500 ml pumpflaska så testade jag hur många olika bodylotions som helst, men tyckte aningen de luktade för starkt, låg kladdiga kvar på huden, inte återfuktade tillräckligt osv. Sen jag fick Creme de corps i min ägo har jag inte köpt en enda ny bodylotion(!!) för att jag vart så himla nöjd, kan inte annat än att hylla denna kräm!

    SvaraRadera
  2. jag kan tipsa om Bentley Organic Balancing Body Lotion. jag tycker att den är helt underbar, den är lätt men samtidigt väldigt återfuktande. jättehärlig!

    finns på softskin och kostar 89 kr

    http://www.softskin.se/bentley-organic-balancing-body-lotion-p-633.html

    SvaraRadera
  3. Doves, den med gurka - wow vad gott den doftar! Billig också. Annars älskar jag ju The Body Shops serie Moringa.

    SvaraRadera
  4. Jag lägger min röst på Creme de Corps, den är faktiskt värd all hype.

    SvaraRadera
  5. Dermalogicas är jätteskön, men ganska dyr, mitt budgettips är Jäsön bodylotion med Aloevera, finns på Hälsokosten. Den innehåller bara naturliga ingredienser och har ett högt innehåll av Aloe, man blir len som en babyrumpa av den, dock ingen rolig förpackning... Välkommen att kolla in min nya blog Kabuki, är hudterapeut och bloggar om smink, hudvård och skönhetsstips.
    http://www.kabukibeauty.blogspot.com/

    SvaraRadera
  6. Ylva: CdC verkar onekligen riktigt, riktigt bra. jag får överväga den!

    Lotta: alltid kul att få tips om märken man inte hört talas om innan :) tack!

    Ninni: den har jag faktiskt på landet, och ja - den luktar jättegott :D

    Des: du din Kiehl's-lover, jag är inte förvånad ;) men ja, jag måste nog jag med.. *hehe*

    Kabuki: tack för tipset! jag ska kolla hudvårdshyllan nästa gång jag går förbi en hälsokostsaffär.

    SvaraRadera
  7. Om det ska vara budget tycker jag absolut att du ska spana in Ldb, den som kommer i rosa flaska och heter nåt med... eh... (går in i badrummet och kollar)...Vitalizing with silk! Underbar doft, rekommenderar shower gelen i samma serie. Finna (fanns?) för 19,50:- på Hm förra veckan!

    SvaraRadera
  8. Kanske nån från l'Erboralio?

    SvaraRadera
  9. jag har ett tips till kom jag på, nämligen Medevisalvans bodyloions och hudkrämer, dom är helt underbara! deras produkter överhuvudtaget är grymt bra, har inte blivit besviken på nån av de jag testat.
    finns på www.medevisalvan.se

    SvaraRadera
  10. Men det är ju när man ska till jobbet en måndagmorgon som den där 200+kronors krämen är som bäst! :)
    Jag gillar bodylotions som luktar gott och är man en torris så kan jag rekommendera Crabtree&Evelyns botanical bodybutter. En burk kostar runt 260 kr men det är otroligt dryg.
    Min favvo är den med cacaosmör, kardemumma och muskot- särskilt till vinterhalvåret.Den har en underbar konsistens, det känns som att smörja in sig med vaniljpudding, precis vad man behöver när det är mörkt och kallt ute!
    Billigare, men faktiskt inte lika dryga är l'Erbolarios bodylotions. Men även de doftar helt fantastiskt, jag har ingefära och vanilj, bergamott, mandel, och så har jag luktat på vitt och grönt te och orangerie, alla är att rekommendera. De är inte lika "feta" som C&E, men C&E är mer återfuktande och den går in i huden direkt, kladdar inte.

    SvaraRadera
  11. Sublim: ja det där var verkligen budget-budget! ldb-doften var min favorit under högstadiet :) doften = minnen!

    Marie: ja! Varför har inte jag tänkt på det innan! :D Tack för att du påminde mig.

    Lotta: du bara spottar ur dig roliga tips :)

    GQ: det har du självklart rätt i :) Jag använder redan L'Occitane bodylotion och bodybutter från C&E på vardagar, men jag skulle ändå vilja ha ett mellanting för de där "nothing special"-dagarna :)

    Tack alla för era tips och kommentarer! :D Jättekul att så många har svarat <3

    SvaraRadera
  12. Hallå ja!

    Jag har använt Body Shops Aloe-body lotion (den du har med som förslag) i sommar och är mycket nöjd med den! Den innehåller inte så mycket skit (parabener, parfymer) som Body Shops andra grejer och är dryg och går in skönt i huden. Dock kan man tycka att den inte luktar så jättegott då, men den har en väldigt svag lukt ändå.

    SvaraRadera
  13. Jag måste bara tipsa om Korres! På bröllopsresan bode vi några nätter på ett hotell som hade korresprodukter, och jag blev helt fast. Fantastiskt bra, till ett helt rimligt pris. Som lotion har jag införskaffat jasmine bodymilk och rose bodybutter. Verkligen att rekommendera, finns på NK här i Stockholm och på nätet. Men det jag tycker är allra, allra bäst är duschkrämerna. Testa!
    /Johanna

    SvaraRadera
  14. Clarins har en bodylotion som är underbar. Luktar inte alltför starkt och huden blir mjuk som siden! Love it.

    SvaraRadera