onsdag 21 april 2010

Coconut

Från min kusin och tillika hälso-guru fick jag för ett tag sedan denna lilla burk, som inte innehåller bivax utan ekologiskt kokosfett. Inte den där typen man har för att steka sig riktigt brun i solen, utan den typen som tydligen är extremt bra att bota torr hy med. Jag har nämligen haft ett par torra partier på benen (som jag tror beror på en kombination av vinter, stress och lite för ivrigt tvålande) men efter att smort in dessa partier med innehållet i denna pyttelilla burk under 3-4 dagar så är problemet helt borta. Trolleri?

Jag ska kolla upp det här med kokos lite mer och kanske blir det ett längre inlägg längre fram, men under tiden uppskattas alla synpunkter, tips och erfarenheter av just kokos.

7 kommentarer:

 1. Man kan steka mat i det, och det är även utmärkt att smeta in håret i när man har löss för att kväva dem. Det är mina erfarenheter av det!

  SvaraRadera
 2. Jag använder kokosfett mycket. Det är underbart att låta en bit smälta ner i ett varmt bad.

  SvaraRadera
 3. Gud, vad bra om det stämmer.. jag har också torra fleckar lite var stans förtillfället. Vinter eller stress, så stor betydelse har det kanske inte om det hjälps bort så lätt med lite sommardoftande kokos.:)

  SvaraRadera
 4. Ulrika: Det ar ocka en viktig ingrediens i ischoklad (tror jag!)..n riktig universalprodukt :)

  SJ: Aaah, det later underbart, ska testas!

  Baseth: for mig funkade det jattebra, och det basta av allt (eller okej, nastbasta) det luktar inte kokos! Finns sakert san som doftar ocksa, men min luktar inte nat.. :)

  SvaraRadera
 5. det innehåller flera bra fettsyror, mjukgörande glycerin och en hel del E-vitamin, och är super för extremtorr hy. Tas upp långsamt av huden och kan vara portäppande för fet aknehy.

  SvaraRadera
 6. Kan man ha det på läpparna tro?

  SvaraRadera
 7. Darling: Stort tack för infon - är som sagt en novis på kokos :)

  Johanna: hmm, har inte testat - just denna varianten tror jag är lite "lös/oljig" för att funka bra på läppar, men kanske i något fastare form? Ska testa!

  SvaraRadera