torsdag 15 april 2010

Landstema: Australien

Dags för landstema nummer två. Denna gången är det Australien som står i fokus. Landet som med rätta slänger sig med slogans i stil med “Your heaven, our home” erbjuder mycket i skönhetsväg. Intresset för ekologiska produkter är stort och man hämtar mycket inspiration från naturen och från ursprungsbefolkningens kunskap om växters användning. Här finns också inte helt oväntat ett brett utbud av solskydd.

Sockersöta MOR Cosmetics lockar med pastelliga förpackningar och ljuvligt innehåll. The Australian Cosmetics Company har ett liknande koncept, och använder dessutom ekologiska ingredienser i den utsträckning det är möjligt. El Mika-favoriten Becca har sina rötter i Australiens röda jord, liksom Face of Australian Sun som erbjuder solskydd i alla möjliga former. Australiensiska Elle McPherson lanserade nyligen sitt egna underklädersmärke som bl a finns på NK.

Glöm inte herrarna, Vitaman sägs vara ett av världens snabbast växande företag för manlig grooming och kör enbart med naturliga arom- och färgämnen.

4 kommentarer:

 1. Dessa teman är bara så söta!

  SvaraRadera
 2. EmLa: Tack, vad kul att du gillar dem :) Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. ett annat australiensiskt märke med stort fokus på ekologiska ingredienser är ju Jurlique :)

  SvaraRadera
 4. Lotta: aha! Bra tips, tackar!

  SvaraRadera