lördag 1 maj 2010

Att curla eller inte

Ett sminkredskap som jag fortfarande inte fått kläm (pun intended) på är ögonfransböjaren. Det ligger nog en gammal en i mitt sminkskåp hemma, men den har använts färre gånger än jag kan räkna. Det finns många olika tycken om böjare; Kicki till exempel är en av dess största förespråkare, medan jag själv tycker att fransarna blir väl fina utan detta knepiga redskap.

Men. Självklart är jag nyfiken på allt som kan göra sminkningen ännu roligare (varför inte med klassikerna från Shu Uemura eller Shiseido?), så därför frågar jag er: tycker ni att en ögonfransböjare är det viktigaste i er sminksamling, eller klarar ni er gott utan?

25 kommentarer:

 1. en ögonfransböjare är nog det viktigaste för mig eftersom mina ögonfransar är tråkigare än tråkigast. dom är otroligt raka och det finns ingen liten böj överhuvudtaget så det är livsviktigt. jag har en från shu uemura som är GRYM! Sen använder jag bara mascaror som är vattenfasta eftersom det håller böjen bättre, annars blir dom raka igen.. livet är inte lätt haha ;)

  SvaraRadera
 2. Precis samma för mig som för Paula. Jag borde visa upp ett öga med böj och vattenfast och ett öga med bara vanlig mascara, huuuge difference. Men hade varit skönt att slippa trixa.

  SvaraRadera
 3. Jag lämnar inte huset utan böjda ögonfransar, inte ens om jag bara ska till Ica! Jag har helt spikraka, men långa fransar så de täcker nästan ögat om jag inte böjer upp dem. Så det är absolut det viktigaste i min sminkrutin.

  SvaraRadera
 4. Ögonfransböjare är en av dom grejjerna jag absolut aldrig skulle hoppa över när jag sminkar mig. Det gör så stor skillnad!
  Min Shu Uemura är närmast helig haha...

  SvaraRadera
 5. Jag är tvärtemot, använder aldrig en ögonfransböjare. Är helt nöjd med böjen som jag har naturligt på fransarna.

  SvaraRadera
 6. Jag har spikraka nedåtlutande asiatiska ögonfransar så för mig gör det jättestor skillnad då jag böjer upp fransarna- ögonen öppnas helt enkelt upp då :) Sedan brukar jag använda vattenfast mascara eller Fiberwigs Tiny Sniper. Min favorit böjare är Shiseido:s, den är grym!

  SvaraRadera
 7. JAg klarar mig gott utan, men tycker det blir finare med.:) Så ska jag länga några sekunder extra för att göra mig lite extra piffif så åker den fram, dock inte så himla ofta. Vattenfast maskara har jag oftast ändå för att mina ögon tåras så lätt att det liksom är säkrast så..

  SvaraRadera
 8. Klarar mig gott utan. Använder den bara när jag ska ha lösfransar.

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att så många har delat med sig! :D

  Paula: tur att du har hittat din perfekta curlare :)

  Heartcore: det är alltid skönt att slippa ett tråkigt moment i badrummet :P Det vore kul att se ett "böjt vs oböjt"-inlägg hos er!

  Emilia: lyxigt med så långa fransar! Tur att curlare fungerar för dig :)

  Anna: andra rösten på Shu Uemura nu, spännande!

  Anne: då är det du och jag! :D

  Eammi: jag har läst att asiatiska fransar nästan alltid "behövs" böjas, bra att dom håller böjen med Fiberwig :)

  Basteth: det låter som så jag resonerar, om jag måååste göra av med några extra sekunder drar jag fram den :P

  Sminkan: böjer du före eller efter du satt på fransarna då? :)

  SvaraRadera
 10. Jag HATAR fransböjare. Det är alltid någon frans som hamnar och petar in i ögat när jag böjer. Jag

  SvaraRadera
 11. Mina fransar är nästan som klor som liksom pekar neråt, så efter concealer och rouge kommer helt klart ögonfransböjare om jag ska välja vad som är viktigast i sminkrutinen. På sommaren räcker det nästan med att färga fransarna och sen bara böja dem till vardags, snabbt å skönt!

  SvaraRadera
 12. Det är ett absolut måste för mig att böja fransarna, mina är så raka och tråkiga annars. Jag älskar min elektriska från Blinc, den är toppen!

  SvaraRadera
 13. Jag har inte heller fattat grejen med fransböjare. Dessutom liknar de tortyrredskap =)

  SvaraRadera
 14. SminkJante: haha, jag tycker också dom är lite krångliga!

  Nathalie: det är verkligen härligt med snabbt på sommaren :)

  Des: jag tycker elektrisk låter superläskigt :P

  Kerstin: haha, visst gör dom!

  SvaraRadera
 15. Ni har kanske svar, eller det är vad jag hoppas i alla fall! :) Shiseidos ögonfransböjare, silver, svart eller annan färg? Jag har läst om den, hört om den, men den verkar vara olika färger hela tiden :) Vilken färg är den egentligen?

  SvaraRadera
 16. Oj, jag har faktiskt ingen aning tyvärr, Linnéa.. Jag har bara sett silvrig, och ibland guldig (men det tror jag är den från Shu Uemura?).

  Kanske någon annan här vet! :)

  SvaraRadera
 17. Jag använder ögonfransböjare varje dag efter all ögonmaleup är klar och innan maskaran. Har en från MAC och en från Shiseido, vist lite skillnad är det ju :)

  SvaraRadera
 18. Linnéa,
  Svart är den senaste modellen. Shiseido gjorde om sin ögonfransböjare för ett år sedan ungefär och sedan dess är den svart. Silver och guld är tidigare årsmodeller.

  SvaraRadera
 19. Emla: menar du att det är skillnad mellan Shiseidos och MACs, eller att det är skillnad curlat/ocurlat? :)

  Kicki: se där, när beauty-nördarna slår ihop skallarna är ingen fråga obesvarad :D

  SvaraRadera
 20. jag har precis som många andra här fånigt raka ögonfransar men jag löser mitt problem på annat sätt: jag permanentar mina fransar. bekvämt och smidigt och man är lika snygg sminkad och osmnikad! men när jag för tillfället är opermanentad så böjer jag dem självklart, men väljer en budgetvariant från HM eller åhlens. tror inte att det spelar så stor roll!

  SvaraRadera
 21. Jag ar beroende! Jag kan ga ut osminkad, men inte utan bojda fransar, aldrig i livet!
  Mina fransar pekar spikrakt nerat, sa utan bojning ser man knappt mina ogon (!)

  SvaraRadera
 22. Tiwi: permanenta fransarna låter ju supersmart! Kan tänka mig att det + färga dom är underbart att ha gjort på sommaren :)

  Maggie: haha, inte ens till närmsta närbutik? :) roligt att höra så många åsikter :D

  SvaraRadera
 23. Maria: Tack i alla fall! :)

  SvaraRadera
 24. Kicki: Vilken tur att det fanns ett svar :) Tack! Det var snällt att du hjälpte mig :)

  SvaraRadera
 25. Lite sent, men wtf, jag ger mig in i debatten! :)

  Inte utan min Shiseido!

  (Har eg. inga problem med att hoppa över den, men då skippar jag smink helt och hållet. Raka fransar är också fina, men om jag ska ha mascara på så blir det finare med lite böj).

  SvaraRadera