torsdag 13 maj 2010

Hemmagjord hårinpackning

Mitt hår har känts torrt och livlöst den senaste tiden, kanske beror det på att jag inte varit hos frisören sedan december, kanske är det för att jag inte riktigt är nöjd med mitt schampo och balsam, eller kanske på grund av den torra Madridluften. I vilket fall som helst så gjorde jag slag i saken och gjorde en egen hårinpackning (efter att ha läst på lite på Shenet) – ett budgettips om man inte har lust att lägga pengar på inpackning. Det är lite kletigt, och man känner sig något galen när man håller på, men resultatet är värt det. Vill du ha glansigt, mjukt och vackert hår, testa den här inpackningen!

Olivolja, äggula, honung och naturell yoghurt.

I en skål blandade jag lika delar olivolja, äggula, honung och naturell yoghurt. Smeten kletade jag in i mitt torra (och otvättade) hår, virade en varm handduk runt och lät det sitta i under några timmar. Att få bort olja ur håret, speciellt i kombination med ägg, kan vara lite knepigt. Börja med att schamponera håret utan vatten, skölj sedan med ljummet vatten, ta lite mer schampo och skölj igen. Upprepa tills håret känns oljefritt och avsluta med att skölja i kallt vatten. Det är inte så farligt om håret fortfarande känns lite fett; överskottsoljan absorberas upp av håret ganska snabbt.

Den färdiga hårinpackningen, blandad och klar.

6 kommentarer:

 1. Låter inte alls dumt! Jag gillar verkligen att läsa dylika husmors/budgettips.

  SvaraRadera
 2. Jag kör själv med varm olivolja en gång cirka varannan vecka, efter det har håret helt bytt takt och jag behöver nu bara tvätta max 2 gånger i veckan - no more fettiga hårslingor, no more torr hårbotten, no more torrshampoon!!!!

  SvaraRadera
 3. Mumisgt! Jg har provat något liknande för länge sedan, och jag vill minnas att jag också gillade det!

  SvaraRadera
 4. Bästa jag testat för håret är mosad avocado med olivolja och kokosfett. Kokosfettet har jag smält i varm olivolja först. Fungerar utmärkt men är man riktigt ljus så ska man kanske akta sig. Avocadon har mycket grönt i sig! ;-)

  SvaraRadera
 5. darling: du menar att du har olivolja i HÅRBOTTEN?

  SvaraRadera
 6. Kajsa Kavat: kul att du gillar sådana här tips – det gör jag med!

  Darling: det låter ju jättebra! jag märkte faktiskt att håret höll sig finare längre efter min inpackning. berätta hur du gör! masserar du in i hårbotten och hår? hur länge sitter det i? berätta!

  Kerstin: ja, mmm! man känner sig lite härligt flummig, haha.

  Veronica: det låter riktigt göttigt för håret! kanske kommer provas framöver!

  anonym: varför skulle man inte kunna ha det? läs sidan på Shenet som jag länkar till i inlägget – att använda olja i hårbotten är ingen nyhet.

  SvaraRadera