fredag 17 juni 2011

Bio-Beauté Comfort Exfoliant

Går känslig hy och en rivig skrubb ihop? I teorin: nej – men det finns mekaniskt exfolierande produkter som faktiskt passar jättebra även för den mest lättirriterade huden, det handlar bara om hur man använder dem. Ett exempel är Comfort Exfoliant With Red Berries från Bio-Beauté by NUXE, där hela 99,2% av ingredienserna är av naturligt ursprung, som t ex olja från sesam, björnbär och plommon.

Comfort Exfoliant innehåller också hallonfrön, som är ganska stora och lite vassa, så i stället för att massera in skrubben, använder jag den som en mask. På torr hy stryker jag försiktigt ut den och låter den sitta ett par minuter. Jag aktar mig noga för att inte reta huden när jag sköljer av produkten – och tada! är ansiktet mjukt och friskt rosigt. Det bästa är att jag märker en klar och tydlig förbättring på rodnader, acne och eksem; en effekt som håller i sig upp till en vecka efteråt. Priset på 160 kr är verkligen överkomligt om du har känslig hy och samtidigt vill kunna använda en exfoliant.

4 kommentarer:

 1. Det låter ju som en högintressant liten tub :)

  SvaraRadera
 2. Har gått och väntat på en recension av denna, det kanske blir ett köp av den...

  Vill försöka mig på att hitta kanonbra ECO-hudvårdsalternativ, som även kan ta bort tung makeup perfekt. Ni kanske känner till någon?

  SvaraRadera
 3. Åh,den låter väldigt intressant. Hur doftar den?

  SvaraRadera
 4. Kerstin: jag är såld!

  Carina: jag tycker den är värd ett köp! angående annan eco-hudvård, så är mádara ett märke jag gillar. för tung makeup funkar oljor väldigt bra; du kanske vill göra din egen blandning?

  Des: den doftar bärigt och sött, utan att bli kvalmig.

  SvaraRadera