torsdag 30 juni 2011

ELW i sommar

Av denna triss i ELW har jag hittat en riktig favorit. Vilken det är? Duschkrämen! Krämigt, mjukt lödder och en diskret citrusinspirerad doft och jag är såld. Att den dessutom kostar under femtio spänn för en stor tub är ett extra plus i kanten.

Hur är då de andra produkterna? Solskyddet i sprayform kommer jag tyvärr inte alls överens med. Om det är en egenskap som jag inte tycker en solskyddsspray ska ha så är det hård och seg konsistens. ELW Solspray spf 30 är en mellantjock kräm, som dessutom lämnar en ganska klibbig känsla på kroppen. Så tummen ner, även om kanske solskyddet i sig kan vara effektivt.

Sist ut är after sun-krämen, som har en skön och lite gel-aktig konsistens. Doften är frisk, och påminner lite om duschkrämen. Den här använde jag på midsommarhelgen, när jag hade bränt mig på ryggen (jag skyller på att jag var lite.. eh, trött) – då svalkade den skönt och återfuktade bra. Även den här har ett plånboksvänligt pris, vilket gör den till ett solklart sommartips ihop med duschkrämen!

11 kommentarer:

 1. Vilket bra tips! Har innan testat TBS's sweet lemon i duschkräm och hudkräm och har varit sugen på att testa Weledas citronsortiment men då är ju detta mycket mer prisvänligt!

  SvaraRadera
 2. Anna-Karin: Mm, Sweet Lemon låter gott :) Den här är inte extremt citronig, utan mest bara... go :D

  SvaraRadera
 3. Anledningen att solkrämen är så geggig är nog för att det är barnsolkrämen på bilden. Solkräm för barn brukar vara tjockare och lite trögare.

  SvaraRadera
 4. Förstår inte riktigt hur en solkräm kan vara "hård", men duschkrämen och after sun-krämen gjorde mig nyfiken!

  SvaraRadera
 5. Anonym: visst, den är för barn -- men jag kan verkligen inte förstå varför man vill ha en tjock och svår-utsmetad kräm när man ska smörja in sitt lilla barn? :D

  Katarina: med "hård" menar jag att den är svår att kleta ut, för att konsistensen är tjock och lite geggig (som Anonym kallade det). after sun-krämen är riktigt nice! och så tycker jag att tuberna är fina :)

  SvaraRadera
 6. Jag har hört att barnsolkrämer ska vara mer tröga och bilda en hinna på huden. Man vill inte att något kemiskt ska tränga in. Det finns olika typer av solskyddsfilter så det låter som om denna vore bra för barn i alla fall!

  SvaraRadera
 7. Anonym: om det är en hinna man är ute efter, alltså fysikaliskt solskydd, tycker jag ändå inte att den behöver vara obehaglig att smörja in med, eller lämna en klibbig känsla. en av mina favoritsolkrämer är just fysikalisk, och den har inga av dessa - i mina ögon - jobbiga egenskaper :)

  SvaraRadera
 8. Som en skönhetsbloggare vill jag bjuda in dig att vara med i min stora sommar tävling som jag startar idag! Den pågår mellan 1-15 Juli och vinnaren kommer att få ett stort paket med en massa produkter och annat livsviktigt inom skönhet! Jag kommer att varje dag lägga till en ny produkt från alla världens hörn! Alltså minst 15 produkter kommer i slutet att ligga där. Det första jag lagt dit är en 120 Palett =) Har avtal med några företag och ju fler som deltar desto bättre priser kan det bli! Temat är inspiration! Så kika in på min blogg om du är intresserad av att delta! Skulle vara kul om du ville vara med! =) Kramar Marielle, Make-me-up.devote.se

  SvaraRadera
 9. har du testat något annat ur ELW gällande solkydd att rekommendera??

  SvaraRadera
 10. Upplevde också solkrämen lite "kletig". Jag har Spf 20 (inte den för barn). Misstänker att det är för att den ska skydda bättre och sitta bättre. Den är ju trots allt vattenresistent. Är åtminstone glad över att den inte innehåller varken paraben eller mineralolja! :)

  SvaraRadera
 11. Marielle: Ok!

  Kakan: inte jag, men jag vet att Ka har testat en variant på tub!

  Agnes: så kanske det kan vara. synd bara, att
  man inte kan lösa båda "problemen". vattenfast och klibbfri, det vore nåt!

  SvaraRadera