tisdag 21 februari 2012

Toppen i botten

Ibland får man ett litet uppvaknande när man går till en ny frisör, som jag gjorde i fredags. Trots att det var fem månader sedan jag sist klippte mig var håret inte särskilt slitet – enligt min frisör mycket på grund av att jag inte använder vare sig hårtork eller plattång. Nej, det var min hårbotten som inte mår särskilt bra, vilket jag i och för sig redan vet. Jag fick därför ett par tips, som kanske är ganska uppenbara, men det skadar aldrig att dela med sig ändå.

Jag tvättar håret (ungefär två gånger i veckan) kvällstid efter träningen, och eftersom mitt hår är såpass långt och tjockt är det fortfarande fuktigt, om inte blött, när jag flätar det innan jag ska sova. Fuktig hårbotten hela natten är lika med problem, det säger sig själv eller hur? Därför rekommenderade min frisör att jag investerar i min första (!) hårtork och torkar hårbotten och rötterna på låg värme med en diffuser, men låter längderna vara. Det tog ungefär tio minuter på salongen, så det känns inte som en jättestor uppoffring att göra två gånger i veckan.

Balsam i hårbotten är inte heller jättebra om man har en känslig skalp; en lösning för att eliminera den risken är att använda ett leave in-balsam. Balsam som inte tvättas ur hinner göra mer nytta för håret, och är dessutom tidssparande. Till sist tipsade hon även om Remedy Shampoo från L’anza – som jag ju redan använder!

PS: Kanske ska använda min rabattcheck från Åhléns till en hårtork. Några tips?

9 kommentarer:

 1. Intressanta tips! En diffuser kanske funka för mig också! Jag gillar inte att föna håret, men blir blöt och kall av att gå och lägga mig med blött hår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, håret blir så frizzy och flygigt av föning, men det funkade bra med att bara torka hårbotten när frisören gjorde det. Håll oss uppdaterade om du testar! :)

   Radera
 2. Hej, jag är nöjd med min, köpte vinnaren i det här testet, http://www.bäst-i-test.se/Hartork. Min syster har den från OBH Nordica och är också nöjd. Lycka till med shoppingen!
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria för tipsen! Jag får se vilken det blir! :)

   Radera
 3. Hehe, när jag läser detta har jag just kommit hem från träningen, duschat och tvättat håret - och klockan är nästan halv tio på kvällen. Brukar också föna den översta delen av håret men låta längderna sjävltorka medan jag dricker en kopp te och fixar lite. Förresten! Den snygga plattningen som Mi gjorde med mitt hår förra lördagen höll sig superfin i 3(!!) dagar :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det för mig också, minus hårtorkningen då, än så länge! Och jaa, visst är det grymt att plattat hår håller sig fint så länge? Fast det sliter rätt mkt på håret har jag märkt, om det inte annars är vant vid att plattas. So worth it though! <3

   Radera
 4. Jag vet inte säkert, men jag tror att typ vilken som funkar så länge den har högt W! Minst 2000W, så att det blir effektivt - annars får du nog stå onödigt länge = slitigt?

  Den resetorken (OBH) jag har som är på 1250W är ett fucking joke, så don't go there..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tänkt! Nej, minihårtork är nog ingen option, orka stå där i hundra år. Så jag får nog tyvärr ge upp tanken på den från MUJI! :'D

   Radera