måndag 7 april 2008

Fina vårfötter, del 1

Sakta men säkert blir det varmare och snart är det dags för små sommarskor som visar både det ena och det andra. Sprickiga och torra hälar? Bleka och tråkiga fötter? Här är vårguiden för oss som inte har tid, ork eller möjlighet att hålla på med avancerade fotbad och dyra produkter.

- Välj en kväll då du har en timme eller så till övers. Börja med att ta en lång dusch så fötterna hinner bli ordentligt uppmjukande. Om du har en peeling till kroppen ståendes i duschen, passa på att smörja in fötterna också. Använd en pimpsten ( mycket bättre än en fil) för att ta bort förhårdnader.

- Torka noga, klipp naglarna och pilla bort död nagelbandshud. Om du har en speciell fotkräm, använd den. Annars smörj in fötterna med den fetaste kräm du har. Avsluta med ett fint lack och lägg upp fötterna på bordet för allmän beundran.

Upprepa så ofta du tycker är lämpligt, men ha för vana att smörja in fötterna varje kväll så kommer de bli bäbismjuka på nolltid. Om man inte orkar ta tag i sina fötter kan en bra start vara riktig fotvård, och då vill man ju inget annat än att behålla fötterna så där mjuka och fina.

2 kommentarer:

  1. sprickiga = spruckna? :S

    bra guide hur som, jag måste köpa mig en pimpsten! :D

    SvaraRadera
  2. jaa, menar fötter med många sprickor i!

    hur som = hur som helst? :p

    SvaraRadera