lördag 11 juli 2009

Den matta nagellackstrenden

För er som regelbundet surfar skönhetebloggar är höstens matta nagellackskollektioner ingen nyhet; märken som OPI, Zoya och Orly släpper alla sina varianter på nagellack med matt finish, och personligen tycker jag att det är ett roligt drag. Jag gillar när sminkmärken försöker hänga med de senaste modetrenderna, och just matta nagellack känns både häftigt och sofistikerat på en och samma gång.

Jag har varit lite inne på det mörkblå Russian Navy från OPI, men som den frälsta Essie-flicka jag trots allt är så är det självklart att det jag kommer att köpa är överlacket Matte About You från just Essie. Titta bara på före och efter-bilderna hos nagelbloggerskan Scrangie, och föreställ er den grymma effekten på bland annat mina kära Calypso Blue eller Gothik. Ett överlack känns dessutom mer ekonomiskt att köpa, eftersom man på så sätt kan få alla sina nagellack i en matt variant.

6 kommentarer:

 1. Ohoo, Scrangiebilderna gjorde mig något sugen! Var köper man Essie billigast?

  SvaraRadera
 2. hm.. jag har aldrig förstått mig på det här med matt nagellack. jag tycker verkligen inte att det är ALL THAT. lite snyggt är det nog, men inte tillräckligt för att jag ska vilja ha det själv... ja, ungefär så. ifall nån undrar.

  SvaraRadera
 3. Mimmi: visst blir man lite lockad :) om Head2Toe tar in det så tror jag nog att det (eller eBay) är billigast. Enklast är nog Åhlens city.

  Annahita: det jag gillar är att det ser så awesome ut :'D och clean på nåt sätt. Jag gillar inte alls blingiga eller sparkly nagellack, tycker det lätt ser tacky ut - så this is my cup :)

  SvaraRadera
 4. Du vet ju redan vad jag tycker om matta nagellack ;) men jag kan tänka mig det här överlacket.

  SvaraRadera
 5. Det ska jag också lägga vantarna på. Ser ut att bli mycket bättre matt än Orlys matta överlack.

  SvaraRadera
 6. Des: ja men visst! Lätt bästa kompromissen :)

  SminkJante: vad kul :)

  SvaraRadera