lördag 25 juli 2009

Smink för varma dagar och bad

När jag hänger på stranden är det bara solskydd och läppbalsam med spf i som åker på. Smink känns väldigt avlägset, men kanske skulle vara kul om man mot all förmodan skulle hänga på någon lyxig yacht club en dag.. Däremot kan ju även en dag i storstaden bli fuktig och svettig, så vattenfast smink är inte en helt dum idé.

Hemma i mitt sminkskåp kan jag skramla fram det här i vattenfast väg:
- Mascaran Lash Power från Clinique (som jag och Ka har delade meningar om), sitter kvar i svett och tårar, och försvinner med ljummet vatten.
- Slarvigt, sotade ögon är vanligt i modereportage om strandmode, och med Stilas Paint Pot tror jag man kan lyckas ganska bra. Vattenfast är den i alla fall, jäkligt vattenfast..
- Paint Pot från MAC är en krämprodukt som sitter stenhårt, och just den här svagt skimrande nyansen Bare Study kan användas både som ögonskugga eller highlighter till kindben bland annat.
- Krämskuggor från IsaDora. Sitter som berget och blir fint metalliska på ögonlocken, riktigt bra, men tyvärr inget som finns kvar i butik nu.
- Not so shy! är ett så kallat lip tint från MAC, som fungerar lika bra på läpparna som på kinderna för ett rosigt resultat. Sjunker in i huden och sitter därmed lääänge.

3 kommentarer:

 1. Ser himla fint ut! Synd att Isadoraskuggorna inte säljs mer, krämskuggor är perfekt på sommaren! Jag kör med Maybellines i stiftform.

  SvaraRadera
 2. Om man har ett Ica Maxi i närheten kan man kolla efter Isadoraskuggorna där, jag fyndade precis en för en tjuga.

  SvaraRadera
 3. Kerstin: gör som Mimmi, kolla på Maxi! Dom är verkligen vattenfasta nämligen..

  Mimmi: ett sånt bra tips! :D

  SvaraRadera