måndag 4 juli 2011

Kanebo Sensai 38°

Den mascara jag för tillfället håller på att testa är från ett för mig helt oprövat märke; Kanebo. Det är den klassiska (ikoniska?) 38°-mascaran som har hittat hem till mig, mascaran som ska sitta som berget tills man med ljummet vatten löser upp den. Eller jag kanske ska skriva "drar av den", för det är faktiskt det man gör. Fransarna omsluts av små mascaratuber, som med hjälp av varmt (just trettioåtta grader) vatten lätt ska lossa.

Som mascara är den tämligen ordinär, dock har den en ovanligt liten borste. Jag som är van vid lite tjockare borstar, eller böjda plastvarianter, tycker att den ser löjligt liten ut. Däremot är det inget fel på appliceringen med den, förutom att man kanske får lägga några sekunder till för att vara säker på att alla fransar täcks. Mina fransar blir fint separerade, utan att få någon extrem boost vare sig på längden eller bredden. Den förstärker helt enkelt fransarnas naturliga form. Dessutom är den grym på att måla underfransarna, eftersom det inte finns någon större risk för kladd.

Hur funkar då den magiska 38°-funktionen? Well, inte helt klockrent i mina ögon. Om man som jag inte duschar på kvällen, utan enbart tvättar ansiktet i handfatet, är det lite meckigt att få bort alla smulor. Precis som med varianten från Clinique! Man får bokstavligen dra av tuberna från fransarna, vilket jag tycker känns lite läskigt. Som att hälften av fransarna åker med av farten. I duschen är det däremot inte ett lika stort problem, då mängden vatten lättare drar bort alla rester. Den ska dock ha cred för att den verkligen sitter på plats, oavsett ett hårt träningspass eller en promenad i regnet.

Inte bara en liten borste, utan även en ovanligt liten tub..

4 kommentarer:

 1. gillar små borstar och tuber, men tyvärr känns den lika meckig som clinique:an... :S snygg på dock!

  SvaraRadera
 2. Jag är nog för fast i mitt mönster att en mascara "ska" kletas av när man tvättar sig, och inte smula :)

  SvaraRadera
 3. Dina fransar blev helt underbart fina ju... Så där perfekt böjda och lagom med volym..

  Tog mitt första eotd kort idag och insåg när jag kollade på bilderna att jag glömt böja ögonfransarna.. Så effekten av min HG mascara uteblev visst.. Men men man lär ju så länge man lever.. Ska nog lägga upp dem ändå för jag blev riktigt nöjd med skuggorna.. :)

  SvaraRadera
 4. Anna: tack du :D Vilken är din HG-mascara?

  SvaraRadera