tisdag 21 augusti 2012

Dove Maximum Protection

Senast ut i El Mikas eviga deodorantkavalkad är Maximum Protection från Dove, en krämdeo man skruvar upp genom små hål och som appliceras under armarna på kvällen. Effekten ska räcka i 48 timmar och man ska alltså inte behöva "fylla på" ny deo på morgonen.

Deon luktar milt, behagligt och fräscht och jag känner mig nyduschad ett bra tag efter applicering. Den känns skön att stryka ut på huden och den torkar fort. I de flesta fall har den hållt armhålorna torra och luktfria, även om jag inte har testat den fullt ut – 48 timmar utan deo brukar inte hända så ofta. Faktum är att jag använt den varje morgon även om jag duschat på kvällen och använt den då. Jag hade nog förväntat mig mer av en deo som lovar maximalt skydd.

Jag ställer mig tveksam till förpackningen som består av ett, om än greppvänligt, stort plasthölje där deodoranten trycks upp via ett rör i mitten – alltså ganska mycket onödig plast där det skulle kunna finnas produkt. Den räcker således inte så långt, efter en knapp månad är den nästan slut. Och dessutom läcker det någon slags oljig vätska från hylsan vilket gör att jag inte vågar packa ner deon i väskan. Tyvärr vinner nackdelarna över fördelarna; jag kommer alltså inte köpa Maximum Protection igen.

8 kommentarer:

 1. Men HAHA, hur tänkte produktdesignern egentligen?
  http://elmikas.blogspot.se/2012/02/maximus.html
  Hen ba "IMMA BE ORIGINAL!" :'D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fegisar är vad dom är, produktdesignersarna! Man kan ju inte se skillnad på dom i stort sett.

   Radera
  2. Tror det är samma bolag (Unilever?) som äger både Dove och Rexona - gissar på att de copycattar rätt mycket "från varandra" för att bla spara pengar på tillverkning av förpackningar (slipper ha två olika för stiftdeos från resp märke osv osv). Men känns ändå trist och fantasilöst, för de kunde tex nöjt sig med att lansera produkten hos en av märkena...eller i alla fall bemödat sig med ett lite mer fantasifullt namn, osv ...

   Radera
  3. Ah, trist att skapa inbördes konkurrens också! Vi konsumenter borde bli ännu mer kritiska! Vad tyckte du om Rexonas variant förresten?

   Radera
 2. Jag gillar den från Rexona faktiskt även om den också läcker olja. Men den funkar faktiskt för jag doftar sällan svett när jag vaknar upp på morgonen. Vill också tillägga att jag tvättar mig ÄNDÅ men det är ändå skönt att slippa svettstanken ;-) Larvigt att Dove att göra en kopia som inte fungerar lika bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför läcker dom olja?! Ej OK! Jo, denna funkar också på detta vis, luktar ej svett på morgonen - fast det gör jag nog inte ändå... Kan inte säga om Doves är sämre än Rexonas, men för just mina armhålor finns det nog bättre alternativ! :)

   Radera
 3. Jag har testat båda i jakten på den perfekta deon. Ingen får godkänt. Toppar min lista gör fortfarande Biotherm och Vichy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att den läcker är bara droppen! Jag älskar doften men orka ha en oljig deo i väskan. Jag måste testa både Biotherm och Vichy!

   Radera