torsdag 23 augusti 2012

Duell: Le Roche-Posay vs. Vichy

Jag bränner mig väldigt sällan i solen numera eftersom jag är noggrann med solskydd, men ibland missar jag ändå. I söndags glömde jag att smörja in ovansidan av axlarna vilket resulterade i flera dagars ilsket röda axlar. Inte så snyggt eller bra! Som tur var hade jag två varianter av after sun-krämer hemma: Posthelios från Le Roche-Posay och Capital Soleil från Vichy. Två produkter som utlovar liknande saker, t ex en lugnande, återuppbyggande och mjukgörande effekt. Jag använde en kräm till var sin axel under fem dagar och här är resultatet.

Min favorit av dessa två var ganska lätt att kora, så låt oss granska alla detaljer. Börjar vi med doften vinner Vichy helt enkelt för att den luktar minst. La Roche-Posay luktar ganska mycket solkräm som sitter kvar även dagen efter. Posthelios går in i huden extremt snabbt, men lämnar kvar en klibbig känsla som inte försvinner. Jag kan tänka mig att den känslan är skön vid akut solsveda, men inte när kläder ska tas på. Capital Soleil är mer som en vanlig body lotion i konsistensen och gör huden väldigt mjuk och inte ett dugg klibbig.

Och hur har solbrännan lindrats? Jo, jag tycker faktiskt bättre om Vichy. Om det är den övergripande känslan där doft och hur den verkar på huden som spelar in låter jag vara osagt, men den axeln som behandlades med Capital Soleil mår ett snäpp bättre än den andra. Och på köpet är den överarmen mycket mjukare!

4 kommentarer:

 1. Vilket bra test! Men synd att du brände dig förstås...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var dumt, men nu är allt OK igen med axlarna! :) Kul att du gillade testet.

   Radera
 2. Å jag skulle vilja ha Vichy! Har inte fått en enda AS faktiskt.. *hmpf*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick olika utskick, I know! Let me know om du vill testa nån av dom! :*

   Radera