torsdag 10 mars 2011

IDUN Minerals

I tisdags var jag på lanseringen av IDUN Minerals. Som namnet antyder är det mineralmakeup det handlar om. Foundation, puder, concealer, rouge och bronzer för att vara mer specifik. Samt ett gäng penslar och borstar.

Frida berättade om sitt arbete med IDUN, och om de olika produkterna. Hon har testkört dem ett bra tag, och konstaterar att bronzern är hennes favorit (som hon enligt egen utsago nästan överkonsumerar). Hon tipsade också om att man kan blöta penseln något när man tex applicerar concealer eller foundation, och på så vis få en nästan flytande, och mer täckande, konsistens på produkten.

Det är inte helt obefogat att fråga sig vad som skiljer IDUN från t ex I.D bareMinerals. Själva säger IDUN att de är speciellt lämpade till känslig hy. Jag gillar vissa av I.D:s produkter, men tycker att bl a deras foundation har en tendens att bli lite kakig och för täckande. Likaså en liknande produkt från Mary Kay. Kanske passar IDUN mig bättre? Efter att ha känt på penslarna kan jag i alla fall skriva under på att de är betydligt skönare än t ex den här borsten.

Förpackningarna är riktigt flotta, med illustrationer av Patrizia Gucci. Men lite otympliga om man reser mycket, då de tar upp större plats än de behöver. Dessutom är de lite trixiga att öppna, då locket sitter ganska hårt.

Jag hamnade bredvid trevliga Anna och Tina, från Apoteket. Och det är just Apoteket som är exklusiv återförsäljare av IDUN, på webshoppen har man smygpremiär den 1 april, i butik finns produkterna från den fjärde samma månad. El Mika kommer testa några av produkterna och återkomma med recensioner senare i vår.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att märket ser riktigt spännande ut! Eftersom jag tycker att det är lite meckigt med lösa mineraler hoppas jag dock på pressade versioner också framöver.

    SvaraRadera
  2. Kerstin: Visst gör det! Vad är det du tycker är meckigt, är det spillet och pillet med hanteringen - eller är det mer appliceringen? :)

    SvaraRadera