torsdag 1 september 2011

Dry scalp alert

Sommaren börjar tyvärr ta slut och vi går mot kallare tider. Årstidsskifte brukar betyda att mitt hår och hårbotten ballar ur innan de anpassar sig till det nya klimatet. Efter sommaren brukar jag till exempel tappa mycket mer hår än vanligt, och hårbotten blir torr, kliar och flagar. Tur att jag har tre musketörer som räddar skalpen!

- För paniksituationer använder jag Dexem Head som är en slags gelé man lägger i hårbotten. Det är inte snyggt, så det funkar bara på sunkiga söndagseftermiddagar innan jag ändå tvättar håret, men råder bot på kliande.
- Gillar du drinken White Russian? Bra, för det är precis vad det här schampot från L’anza luktar som. Remedy Shampoo har en tjock, härlig konsistens som lätt arbetas upp till ett krämigt lödder. Tar bort torrflagor och funkar fint på längderna också. En favorit!
- Dry Scalp Treatment från Decubal masseras in i hårbotten och lindrar besvär med klåda och torrhet. Jag brukar tvätta håret som vanligt, vända huvudet upp och ner och massera in en stor klick uppe på skalpen. Själva masserandet är exfolierande och tar bort flagor, och jag upplever att klådan lindras avsevärt. Det bästa är den friska mentoldoften som kyler och lugnar.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Har du funderat på att använda jojobaolja. Jag har också problem med en krånglig hårbotten, men lite j-olja på skalpen har hjälpt mig.

  SvaraRadera
 2. Tips värda att ta åt sig.. Jag har torr ibland kliande hårrbotten..

  SvaraRadera
 3. Christel: har aldrig testat olja i hårbotten faktiskt! eller jo, någon gång i en hårinpackning. gör du det innan tvätt då, för jag kan tänka mig att håret blir väldigt fett?

  The Cat: då kan mina tips säkert hjälpa!

  SvaraRadera
 4. Jag ska tipsa mannen om dessa, han har väldigt jobbig hårbotten, och med snaggat hår syns det väldigt tydligt!

  SvaraRadera
 5. Sminkhörnan: jaa, gör det! kan tänka mig att decubal-grejen är något en karl skulle gilla! HAHA!

  SvaraRadera