torsdag 15 september 2011

BB Cream etc

Varje gång jag åker till England kommer jag alltid hem med lite nya skönhetsprylar – nu senast hann jag bara med fem minuter på Boots, men fick ändå med mig två saker. Eye Make-up Remover Pads från brittiska Simple är praktiska att ha med på resan när man inte orkar en ordentlig tvätt, och Garniers nya "BB Cream" Miracle Skin Perfector var en rolig nyhet jag inte kunde motstå. Via Fröken Rosa läste jag först om krämen (som irländska Beautie recenserar här) och eftersom jag inte vet huruvida den lanseras i Sverige slog jag till.

Jag valde den ljusa varianten som ska funka som lätt foundation, solskyddsfaktor (spf 15), 24-timmars fuktgivare och göra andra allmäna underverk. Än så länge gillar jag den, även om jag kör min vanliga dagkräm under. Den känns lätt och behaglig att applicera, täcker röda partier men behåller naturligheten, och lämnar hyn "bright and dewy", som utlovat. Varning dock för viss blankhet! Trots vissa nackdelar (t ex stark parfymering) känns krämen riktigt prisvärd – kostade mindre än en hundring – och jag ser fram emot att hårdtesta den under hösten.

3 kommentarer:

 1. BB-cream är jag riktigt nyfiken på! Är den som en Tinted Moisturizer typ?

  SvaraRadera
 2. Spännande! Jag har luktat på den mörka (som finns i Sverige redan), och håller helt med om att den luktade lite väl starkt. Dessutom var den såklart för mörk. Jag råkar dock veta att även den ljusa ska lanseras i Sverige. Kommer i oktober! Jag är mkt nyfiken, det bådar gott att du gillade den!

  SvaraRadera
 3. Caroline: ja typ, fast den känns lättare i konsistensen även om täckningen är liknande. och den lovar mer guld och gröna skogar också, vilket jag tar med en nypa salt. men kul att testa är det!

  Kerstin: oooh, tack för the inside information! f ö försvinner lukten försvinner jättefort - tur! den är inte helt olik clinique-moisture surge vi båda har, fast krämigare och mer fuktigivande. kul att båda finns/kommer finnas i sverige!

  SvaraRadera