måndag 5 september 2011

El Mika ♥ Blax

Precis som de flesta av er, har vi El Mika-tjejer favoriter som man kanske inte tänker på för att de är så självklara. Vi tänkte lyfta fram dessa doldisar framöver – vi börjar med hårsnoddarna från amerikanska Blax. Den uppmärksamma kanske har läst om dem innan här på bloggen, men nu är det alltså dags för ett eget välförtjänt inlägg.

Dessa hårsnoddar slår alla andra varianter med hästlängder. Punkt. De sitter som berget hela dagen, på både jättetjockt och supertunt hår, de är skonsamma och sliter inte på håret, de tappar inte sin elasticitet och är nästintill osynliga i frisyren. Det tar ett litet tag innan man vänjer sig vid hur de funkar, men once you go Blax, you never go back. Har du någon favorit i skymundan?

9 kommentarer:

 1. Jag har fortfarande inte testat dessa kultsnoddar, men det borde jag nog göra. Många hårprylar ger vika för min tunga svans.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar blax, är inne på min andra förpackning. Tror den första höll nästan precis ett år. Använder bara två snoddar i taget och när en går sönder tar jag en ny. För de går sönder, men det tar tid. Tror jag är nere i en tredjedels tofsförbrukning sen jag började med blax. Har för tjockt hår, de flesta tofsar spricker efter bara nån månad. Håller med om att det är en vanesak hur de funkar, lite annorlunda mot vanliga tofsar.

  Min bästa doldis är annars en mascaraborste som jag köpte för 18 kr på rea på kicks. Använder den för att separera fransarna och kamma bort överflödig mascara. Insåg inte hur mkt jag uppskattar den förrän jag åkte på semester utan den en gång. Verkligen en doldis som gör skillnad för min del.

  SvaraRadera
 3. Kerstin: om du åker tillbaks till NYC snart så kan jag tipsa om att dom finns på Ricky's! (jag fick nämligen leta ett tag för att hitta dom)

  Agnes: min senaste blax gick nog sönder efter.. en månad? minst. så jag tror att jag kommer klara mig ett bra tag med min senaste NYC-bunkring!

  kul att höra om din doldis, det är verkligen när man inte har den med sig som man märker vad man saknar!

  SvaraRadera
 4. att tillägga kanske: jag använder fortfarande mina H&M-hårband eftersom jag kan ha dem runt handleden. ett sånt brukar hålla i ett halvår, minst. köpte mitt senaste paket just när vi hade flyttat till madrid. men de håller inte upp min tunga svans särskilt bra/länge...

  har inte använt blax tillräckligt länge för att säga något om hållbarheten, men hoppas på längre än en månad?! :)

  SvaraRadera
 5. Mina blax gick aldrig sönder däremot försvann de spårlöst en efter en då jag hade de genomskinliga...nu är jag för snål för att köpa nya ;)

  SvaraRadera
 6. hett tips till alla som är nyfikna på blax: det finns lika bra gummitofsar på glitter! på riktigt alltså.

  SvaraRadera
 7. Ka: ja, jag var nog lite snurrig när jag skrev en månad.. låter ju jättekort :)

  Jenny: jag håller med, dom är ju skitlätta att tappa bort!

  Annahita: jag hade för mig att jag läst att dom var worthless, men det vore ju grymt om det inte stämmer!

  SvaraRadera
 8. Åh, jag älskar Blax! Mitt senaste paket hade jag i ett och ett halvt år, och ingen av dem gick sönder ens efter att ha använt samma varje dag i några månader. Däremot försvinner de till slut en efter en (har också de genomskinliga). Köpte ett nytt paket häromdan men sen hittade jag tre stycken av de gamla när jag städade..

  SvaraRadera
 9. Lotta: låter lovande att de höll så länge! mitt problem med Blax är att det är svårt att få runt snodden två varv...

  SvaraRadera