lördag 3 oktober 2009

Hairdo’s

Tidigare i veckan var jag hos frisören, och trots att jag inte direkt är nöjd med nya frippan så fick jag några sköna tips på hur man sköter långt hår.

Min frisör talade varmt om boudoir-känslan, där man ägnar tid åt sitt hår, skapar en rutin morgon och kväll som även inkluderar några avslappnande andningsövningar. Låter kanske flummigt, men jag gillar tanken. Den påminner mig om min mormor som lärde mig den klassiska “borsta igenom håret 100 tag varje kväll innan du lägger dig”. Jag fick även några do’s and dont’s som jag tänkte dela med mig av:

Do
- sov med fläta för minsta möjliga slitage
- använd en naturborste, skonsammare för håret
- föna håret torrt istället för att lufttorka
- nåla upp knuten och fixera med spray

Don’t
- sov med blött/fuktigt hår
- knorr-bulla upp håret med en snodd (knuten kasar runt och sliter väldigt mycket på håret)
- tvätta håret varje dag

6 kommentarer:

 1. Varför ska man föna håret torrt istället för att låta det lufttorka? Värmestyling om något sliter väl på håret. Jag som precis har börjat vara duktig och minska på värmen, haha.

  SvaraRadera
 2. Jag har också hört att man ska använda hårtork ibland, men det är mest för hårbottens skull va? Inte bra att den är fuktig för lång tid i sträck.... Kanske inte ett tipps för korthåriga alltså! :P

  SvaraRadera
 3. Heartcore & Ulrika: Jag har undvikit att föna håret ungefär hela mitt liv, just för att jag trott att värmen sliter på håret. Hehe. Men nu fick jag alltså lära mig att det är bättre, inte bara för hårbottnen utan även för hårstråna om de torkar fort, istället för att fukten ligger kvar i hårstråna och gottar sig...Ska testa och köra fön ett tag nu och se om jag märker nån förbättring.

  Däremot tror jag fortfarande att lock- och platttänger sliter på håret.

  SvaraRadera
 4. jaha, inte en 5:a rätt.:) sover med fuktigt hår, fönar det nästan aldrig, har alltid det uppsatt med gummiband... men sover iofs då och då med fläta, men då oftast en fuktig en...

  SvaraRadera
 5. Jag är sugen på hårtorken! :D Visst är den snygg för att vara en sån?

  SvaraRadera
 6. Maria: Jaa, verkligen. Har lite inside info på just den ;) som jag tänkte skriva ett inlägg om om ett tag ... stay tuned!

  SvaraRadera