fredag 23 oktober 2009

På spaning i Madrid: Benefit

Första riktiga höstdagen i Madrid och jag gick en sväng till El Corte Inglés med flottig lugg och utan smink. Jag hade inte förväntat mig att bli haffad av en sminktjej från Benefit som frågade glatt om jag ville bli sminkad. Alldeles intill NARS-disken har alltså Benefit öppnat, vilken trevlig överraskning. Snälla Pilar sminkade mig med den gula concealern You’re bluffing som faktiskt trollade bort rodnader på kinderna och prickar efter finnar förvånansvärt fint – precis en sådan produkt jag länge letat efter men inte hittat någon som känts lika klockren. Trots en tight budget fick en sådan följa med hem, med lite hjälp av 15 % rabatt.

Jag fick också testa nya pudret One hot minute, men jag tyckte nog att det blev lite för mörkt på mig. Sist men inte minst fick mina ögonfransar ett lager av svart Bad gal-mascara, toppat med pyttelite av den blå varianten. Överraskande snyggt faktiskt, det blå anades bara men gav mina ögon ett piggt intryck. Dessutom bokades jag in på en gratis ögonmake-up-lektion senare i höst, jag är lite sugen på (en svart) Bad gal...

14 kommentarer:

 1. Vad härligt att bli sminkad när man inte orkar eller har tid själv. Det hade gjort mig glad:)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin Benefitdisk! Intressant med den gula concealern. Jag har spanat på den en del (jag har spanat en del på det mesta från Benefit...), men tyckt att den verkat föör gul. Detta trots att jag har väldigt mkt gult i min hudton. Kanske ska kolla igen!

  Lite blått ovanpå svart är inte så dumt, jag körde det en del i somras. Känns fint men inte 80 =)

  SvaraRadera
 3. Tyckte också att One Hot Minute var för mörkt på mig. Men vad mysigt med en Benefitdisk i närheten!

  SvaraRadera
 4. Hoho, badgal är bra, men helt ärligt så är de vi just snackat om från Max Factor ungefär lika najs. Fast jag är ju en sucker för stora borstar och älskar min badgal, men ändå kan jag faktiskt nästan avråda dig från ett köp där..

  SvaraRadera
 5. SminkJante: jaa, det piggade verkligen upp min dag! så himla kul med benefit här.

  Kerstin: jag har väldigt mycket gult i min hudton också! jag tyckte att färgen på you're bluffing, trots att den är väldigt gul, passade perfekt på mig. också för att den smälter in väldigt fint, och känns väldigt fluffig/lätt. jag tycker helt klart du ska spana in igen! och kul att höra att du också kört svart och blå mascara!

  Des: haha ja, jag tyckte jag såg helt orange ut, såg inte klokt ut to be honest. kanske om man inte tar fullt så mycket. (spanjorskor är inte kända för sin måttfullhet.)

  El: ah, tack för tipset! min guldiga är bra, men ger liksom inget WOW som jag tyckte bad gal gjorde. men max factor kanske har andra som är lite mer sådana?

  SvaraRadera
 6. Jag tror på BadGal! Du och Ellen har så olika fransar ändå, kanske därför ni tycker olika? :) Och hey, jag måste nästan börja spara NU tills nästa besök ;) Benefittan OCH Nars, hur ska det gå.. Hoho!

  SvaraRadera
 7. Maria: jag är fortfarande syyygen! :'D

  SvaraRadera
 8. haha! jaa, spara på bara! om du inte bränner allt på COS i helgen! :D

  SvaraRadera
 9. Ka & Mi; missförstå mig rätt, jag diggar Badgal, men den nya jag köpte från Max Factor var ungefär lika bra, och billigare. Så om man vill spara lite så fixar Max biffen, det var så jag tänkte. Men abso, Ka och jag har olika fransar, det är ett gott betyg för Badgal att vi båda tycker den är grym :)

  SvaraRadera
 10. El: tror inte jag missförstod, jag uppskattar tipset om max factor! jag söker en mascara med lite "wawawa-whom" också, och när jag blev provsminkad så tyckte jag kanske att bad gal åstakom det. så vet inte än om jag tycker den är grym! men hoppas! :D eller inte p g a ekonomiska skäl. hehe...

  SvaraRadera
 11. Hej där. Tänkte passa på att fråga "Madridproffset" om det är några märken smink/parfym som man ska passa på att lämna med "köplista" till om någon ska flyga från Barajas hem till Sverige? Tänkte på såna som inte finns överallt i Sverige (Mac, Benefit, Philosophy, Bobbi Brown)?

  Tacksam för tips. :-)

  SvaraRadera
 12. Emmy: tyvärr är barajas europas tråkigaste flygplats, ungefär. det finns ingenting roligt alls att köpa där, varken mac, benefit, philosophy eller bobbi brown. barajas har ungefär lika stort sminkutbud (eller sämre) som landvetter, d v s en ganska tråkig taxfree-butik.

  i stan kan du dock få tag på mycket! fast inte philosophy. men de andra tre märkena har egna affärer och/eller diskar på stora varuhuset el corte inglés. men din kompis kanske bara mellanlandar?

  SvaraRadera
 13. Tack för svar Karin. Tyvärr kommer personen bara mellanlanda och spendera någon timme på flygplatsen, så tyvärr kan jag inte skicka honom till Benefit eller NARS-diskarna. ;-)

  Får se om det åtminstone kan bli någon "erbjudande-mascara" från Lancome som brukar finnas ombord på flygen ibland. Vet inte om Iberia har sånt, men jag kan ju alltid skriva en lååång lista på alternativ som den stackaren får försöka tyda med någon flygvärdinna i värsta fall. :-)

  SvaraRadera
 14. Emmy: lancôme finns nog på flygplatsen, jag tror dom har det vanliga som clinique-set och ysl-mascaror och sånt där. har jag för mig. hehe, jag är säker på att din killkompis kan hitta något som passar, på barajas eller planet!

  SvaraRadera