lördag 2 oktober 2010

Il Frutteto

En fin tvål, Il Frutteto med fikon och mandelmjölk, från Italien luktar gott i badrummet just nu. Fast det är ju lite jobbigt med fast tvål ändå... Vad föredrar ni?

11 kommentarer:

 1. Jag brukar blanda, ibland fast tvål och ibland i pump. Men det jag saknar är en snygg tvålkopp med hål i botten där vattnet kan rinna ut. Om du ser nån så hojta! Hatar när tvålen blir sådär svampig.

  SvaraRadera
 2. Jag har pumptvål på gästtoan och fast i mitt badrum, men jag föredrar tvål i pump för att det känns mer hygieniskt.

  Ninni: har du kollat på Åhléns? Jag köpte min tvålkopp där och den är jättebra.

  SvaraRadera
 3. Tänkte bara höra om du har någon erfarenhet av neuLash - "mirakelkuren" för längre och tjockare ögonfransar. Tänkte testa den och skriva en recension i min blogg.

  SvaraRadera
 4. Jag har ganska mycket problem med fasta tvålar faktiskt :( Inte så att jag ogillar dom om jag är hemma hos folk som har'et, men det ska myyyhyyhcket till att jag köper det hem. Faktiskt.

  I'm weird :D

  SvaraRadera
 5. Ninni: jag blandar också! men håller med dig att det är jobbigt när tvålen blir slemmig. generellt sett tycker jag fasta tvålar luktar godare och känns mindre uttorkande för händerna, men pump är mer praktiskt och snyggare på handfatet.

  Des: smart att ha båda två! jag har bara ett badrum, men får variera mig där i stället. tack för tipset om åhléns!

  Anna: nej, tyvärr... jag tror inte någon sådan kur skulle vara något för mig, känns lite läskigt på något sätt!

  Maria: jag tycker fasta tvålar är mysigare, fast jag förstår att folk har problem med slemmigheten, haha! fasta tvålar är säkert mer ekonomiskt också, och därmed miljövänligare. men en fin pumpflaska med en go' tvål i är svårslaget!

  SvaraRadera
 6. Hoho, hur menar du ekonomiskt? :) Jag tycker alltid att man får ut a-l-l-t ur en pumptvål, medan jag lättare slänger den där lille restbiten av en fast :) Och dessutom får man ju en fin (ibland) flaska på köpet, som man kan fylla på! :D Jag säger nog oavgjort.

  SvaraRadera
 7. Maria: jo, jag tänker på att bar soaps - om man köper typ barnängen/nivea/dove - är billigare, samt att de räcker så länge eftersom man använder så lite varje gång. med miljösynpunkten menar jag att fast tvål har mindre restavfall (lite papper/plast jämfört med en glas- eller plastflaska) och är snällare att frakta (eftersom de tar mindre plats och väger mindre). men jag bara spånar, har ju inga vetenskapliga bevis på detta! nåt för typ gp konsument? :'D

  SvaraRadera
 8. Jag kör bara med fasta tvålar-det känns mer lyxigt och jag inbillar mig att det är mer miljövänligt-mindra förpackningssvinn. Älskar Claus Porto-tvålar och sånt. =)

  SvaraRadera
 9. sparris: ja, jag har ju också inbillat mig att fasta tvålar är mer miljövänligt. fast nästa tvål blir nog en pump, variation är bra! :) claus porto ska jag kolla upp förresten!

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Intressant att läsa om tankarna om pump vs. fast tvål. Jag tänker såhär: En flytande "tvål" i pumpflaska ger för det första
  1. mer avfall i form av plast (som ofta inte går att dela på och återvinna)och kostar mer i energiåtgång att tillverka.
  2. den innehåller massa konserveringsmedel (kollade en senast idag och den hade SJU olika konserveringsmedel!)
  3. själva pumpflaskan i sig får man tyvärr inte på köpet. Verkligheten är att det är den som kostar mest, sen kommer marknadsföringen för produkten och sist kommer priset för innehållet. Man tror att man betalar för en fin tvål, men icke...
  4. om det dessutom står "handwash" eller liknande på flaskan, så är det inte ens tvål, utan en mer utspädd variant av duschgele! Skillnaden är att en riktig tvål har en tvålbas och en handwash eller duschgele inte har det, utan är gjord på tensider.

  Hejja fasta tvålar, gjorda på naturliga ingredienser!

  SvaraRadera
 11. Anonym: oj, tack för infon! håller med dig om i princip allt faktiskt och använder mer och mer fast tvål av många av ovan anledningar. fast fast tvål har ju också marknadsföring, eller hur? ska dock tänka på att strunta i "handwash" utan bara köpa sånt som innehåller riktig tvål.

  SvaraRadera