fredag 29 oktober 2010

Nothing and nada

Kan man recensera ingenting? Jag ska banne mig försöka. För av diverse klantiga skäl hade jag varken balsam, ansiktstvätt eller hudkräm med mig under förrförra veckans resa. Istället för att springa ner på stan och köpa nytt, såg jag min chans att testa ingenting.

Visst, jag har levt i veckor utan balsam, schampo, ansiktstvätt eller krämer
förr (t ex under långseglingar, eller de där månaderna jag bodde i ett slumområde i Tanzania). Men aldrig mitt i vardagen, det har nästan uteslutande rört sig om lite annorlunda förhållande.

Håret: Trots att jag vet att t ex Ka
ibland kör utan balsam och hon har hur fint hår som helst och nästan alltid perfa frisyr, så var jag övertygad om att jag skulle få klippa av mig rubbet. Kanske var det schampots förtjänst, kanske har jag helt enkelt gått på myten om vikten av balsam – oavsett så klarar jag mig absolut utan. Visst, håret var mycket strävare än vanligt, men i gengäld så var volymen den dubbla och inte så mycket trassligare än annars.

Ansiktet: Det var helt klart här jag tydligast märkte av mitt icke-testande. Efter bara två dagar dök det upp massa småfinnar och andra konstigheter, och det blev inte bättre
de närmsta dagarna. Men mot slutet av veckan klingade det av och hyn såg ut ungefär som vanligt igen.

Kropp: Helt klart veckans vinnare! Huden sa inte ett pip medan jag under dagarna sju lät bli att smörja in den. Jag märkte inte av några torra partier, inte ens efter att ha använt en ganska starkt parfymerad duschtvål, och det varken stramade eller kliade. Visst saknade jag den där härliga nyinsmorda känslan ibland, men nån timme efter duschen var huden som vanligt igen. Tack för det!


Har ni testat att avstå från nån daglig rutin en längre tid, och vad har ni märkt av för reaktion?

9 kommentarer:

 1. Spännande! Jag har fjällvandrat med minimal gunkpackning. Det resulterade i en del småfinnar...

  SvaraRadera
 2. Härligt med fjällvandring! Man skulle tro att den friska luften skulle ha motsatt effekt, men en anledning till att småfinnar och plitor dyker upp kan vara just att man medvetet eller omedvetet "detoxar" och lever lite sundare än vanligt - då gör sig kroppen av med slaggprodukter och annat skräp som de första dagarna kan påverka hyn..det är i alla fall så min brukar reagera, först lite utslag och nån vecka senare: bättre än någonsin.

  ps. skönt att du är tillbaka, hoppas det går framåt! <3

  SvaraRadera
 3. åh, jag ska definitivt prova att go cold turkey på alla skönhetsprodukter i typ en månad. måste verkligen prova!

  SvaraRadera
 4. Jag struntar i att tvätta ansiktet ibland och det brukar ge samma resultat som du fick. Kroppen smörjer jag i princip aldrig in och jag är sällan torr nånstans. Balsam använder jag oftast, men det går absolut bra utan.

  Det är inte mycket man egentligen behöver...;)

  SvaraRadera
 5. Annahita: Yeeeha! Keep me posted! (När jag först upptäckte att jag glömt packa ner min necessär så kändes det ganska jobbigt, men efter en dag drev mig nyfikenheten vidare...och vidare.. ) :)

  Sublim: Precis..inte mycket vi egentligen behöver, och jag tycker det är rätt skönt att bli påmind om det ibland, att man klarar sig på betydligt mindre..där med inte sagt att beauty inte är kul, men nödvändigt? nope, not for me. :)

  SvaraRadera
 6. använde du smink på huden under den här veckan?

  SvaraRadera
 7. Jag borde kanske vandrat längre =)

  ps. Det går framåt, tack, men vi är fortf kvar på sjukhuset. ds.

  SvaraRadera
 8. Vilken rolig idé att recensera ingenting! Jag tror jag ska härma dig nån gång i framtiden ^^ Jag har väl testat att vara utan grejer lite pga av lathet. Typ som att jag under flera veckors tid inte orkar smörja in kroppen.

  Jag är nog lite för att torr för att som du inte märka nånting, går det typ 1-1/2 vecka så stramar och kliar det, åtminstone på nedre delen av benen. Sen är det en annan femma att jag absolut inte behöver smörja in varannan eller varje dag som jag ibland gör om jag har en väldoftande lotion :p

  Gällande balsam upplever jag samma sak som du :)

  SvaraRadera