fredag 11 februari 2011

Duell: Seche vs. OPI

Dags för nagellacksduell! De tävlande är två snabbtorkande överlack, Dry Fast Top Coat (Seche Vite) från Seche och RapiDry från OPI. Båda lack lovar samma sak: att torka nagellacket fort som attan och samtidigt lägga till lite extra glans. Mi är ett stort fan av Seche Vite och har tidigare lovprisat torktiden, hållbarheten och glansen. Håller RapiDry måttet?

Genom att bara titta på flaskorna vinner Seche, men vi har ju inte direkt tänkt att använda dem som prydnad. Vi skruvar upp lacken och ett första intryck är inte sent att infinna sig – att Seche Vite luktar ganska skarpt. Inget som stör nämnvärt och vi tar upp penslarna. OPI:s breda pensel är lätt att använda tillsammans med den lagom tunna konsistensen, riktigt lättmålat med andra ord. Lacket är segare hos Seche Vite, och lite svårare att dosera – innan man fått in tekniken. Vinnaren i torktid är utan tvekan Seche Vite. Ett ytterligare plus i kanten för Seche Vite är att det tar inte någon färg eller tunnar ut den på nageln, något som OPI RapiDry hade lite problem med.

Hur är det med glans och hållbarhet då? Ka, som bara använt lacken en gång var, tycker RapiDry vinner titeln "glansigast finish" utan tvekan – men det kan också bero på nagellacket under. Mi tycker däremot att de två är ganska jämnbördiga. Ingen ifrågasätter det faktum att överlack förlänger hållbarheten något, men vem vinner i den duellen? Ka kan nog tycka att RapiDry funkade bättre, medan Mi håller sig till sin favorit Seche Vite. Alltså: beroende på vad man tycker är viktigast med ett överlack har vi olika vinnare. Vilken väljer du?

3 kommentarer:

  1. Jag satsar på torktid!

    Petra: Inom kort finns det tills alu på Kicks!

    SvaraRadera
  2. Petra: precis som Kerstin skrev så kommer Seche lanseras på Kicks fr o m vecka 14.

    Kerstin: jag satsar på hållbarhet tror jag! har du nåt tips på bra överlack då?

    SvaraRadera