onsdag 23 februari 2011

Conceal me

Det är ungefär vid den här tiden på året som jag mest är i behov av en concealer och det är ungefär nu som min nuvarande har tagit slut. Frågan är bara vilken typ jag ska satsa på när jag köper ny: på stift, i flytande form, i tub eller på burk. Jag letar efter en concealer som funkar både för att ljusa upp under ögonen och för att dölja finnar.

The Body Shop har en trevlig stiftconcealer som inte bara innehåller Community Trade-producerad marulaolja och ekologiskt bivax, utan också ljusreflekterande partiklar som ger hyn lyster. Ingen parfym så långt näsan kan nå heller, toppen! Kör jag på en flytande variant ligger MAC:s Select Cover-Up nära till hands som finns i massa olika nyanser, och ska ljusa upp och ge lyster åt mörka partier.

Kerstin skrev inte så länge sedan om Oliva by CSS:s Eco Concealer som ska fungera både för att ljusa upp mörka ringar under ögonen och för att täcka blemmor. Dessutom är den helt fri från parfym, parabener, silikon och mineraloljor. Ett bra budgetalternativ alltså! Om jag ska satsa på lyx har Laura Mercier en variant som bland andra Mi gillar: Secret Concealer. Den här är speciellt framtagen för att användas runt ögonen, så frågan är om den också kan användas i resten av ansiktet.

Vilken tycker du, eller har du tips på någon helt annan?

8 kommentarer:

 1. Både jag och systra mi kör på MACs Select Moisturecover som finns i 15 olika nyanser. Toppen tycker vi! /N

  SvaraRadera
 2. Make up stores Cover all Mix är jättebra! :)

  SvaraRadera
 3. Clinique's all about eyes är grym både att dölja mörka ringar under ögonen samt blemmor, faktiskt mkt bättre och mer täckande för blemmmor än den concealer som är gjord för detta. Kramiz

  SvaraRadera
 4. Den i tub (har inte namnet i huvudet och badrummet ligger så långt bort från soffan:) från Lancome återkommer jag alltid till. Täcker fint utan att spackla och är grymt dryg. Hur är den du skrev om från MAC i täckningsgrad?

  SvaraRadera
 5. Jag använder den från MAC och den är suverän, både för att dölja finnar och mörka ringar. Den är så himla bra för det går att bygga upp täckningsgraden utan att det ser "kakigt" ut. Det är den bästa jag provat så jag tycker definitivt att du ska satsa på den! Kram

  SvaraRadera
 6. MAC´s Select moisture cover är jag trogen, bästaste som jag har testat;)

  SvaraRadera
 7. Ett lite småuttjatat tips är Touche Eclat, jag tycker att den är grym. Olivas variant är bra mycket billigare och ändå bra :)

  SvaraRadera
 8. Glitter Sisters: tack för tipset! jag behöver nog hälsa på hos en MAC-disk!

  Bella: jag har använt den innan, men tycker den är lite för hård/kakig faktiskt.

  Karma: jag gillar clinique så tack för tipset!

  Sandra: vet inte hur bra MAC:s variant täcker. lancome låter som ett bra alternativ!

  Sara: vad kul att höra. att man kan bygga upp täckningsgraden är viktigt tycker jag.

  aila: de flesta gillar den, måste prova ju!

  Kerstin: även för finnar och så? jag har testat liknande varianter från andra märken och gillat, så den här är säkert också bra!

  SvaraRadera