fredag 18 november 2011

Reader’s request: vinterkräm

Ni vet ju att vi gillar när ni kommenterar våra inlägg, och dyker det upp frågor så försöker vi besvara dem. Nyligen lämnade en anonym läsare en peppande kommentar (tack för de fina orden!) och passade på att fråga om vad vi har för favoriter när det gäller att råda bot på vintertorr hy. Worry not, El Mika har slagit sina kloka huvuden ihop och sammanställt en liten lista med några av våra bästa produkter. Nästan alla går att hitta över hela landet, och om någon mot förmodan skulle vara svår att få tag på så kan man hitta det mesta på Kicks webshop.

Ka tipsar om att man inte behöver tvätta ansiktet på morgonen när det är kallt ute då detta kan förvärra problem med torr hy. Att fuktboosta med en olja innan ansiktskrämen appliceras är att rekommendera, vi har testat flera olika varianter och just på vintern är en olja dessutom mycket bättre än ett serum. So, without further ado:

En gammal El Mika-favorit är Cliniderm Barrier Repair, som vi till och med lottat ut flera gånger. Känns som en riktig superprodukt för torr hud, även för t ex fnasiga armbågar eller händer. El gillar Dr.Hauschka och kan rekommendera den återfuktande rosencremen – luktar som ett helt dussin rosor. En annan väldoftande favorit är Natuvive Almond Strengthening Night Cream som både El och Ka verkligen gillade back in the days. Ka har testat flera ansiktsoljor, och fastnade mest för märket Estelle & Thild. Varianten Ecorganic Facial Oil Rose Otto är speciellt anpassad för torr (och mogen) hy och lär ge en riktig fuktboost. Ett sista alternativ är dag- och nattkräm från L300 som går att hitta på de flesta apotek.

Bloggare och readers unite, vi vet att många av er sitter på ännu fler bra tips, dela gärna med er!

6 kommentarer:

 1. Jag har gillat varenda produkt jag testat som innehåller sheasmör, underbar ingrediens. L'Occitanes produkter brukar t ex innehåller shea. Provade även en nattkräm från Medstop's egna märke (ni vet apotekskedjan) och den var underbar.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Avènes Cold Cream! Riktigt fet och funkar fint mot kölden.

  Jag brukar helt enkelt blanda en liten klick i min vanliga dag- eller nattkräm och smörja in ansiktet med. Då blir det lättare att smörja ut en liten klick över hela ansiktet. Tar man bara Cold Cream behöver man mer för att få den jämn.

  Jag har redan börjat addera den, eftersom min ansiktshy redan börjar reagera på det kallare klimatet!

  SvaraRadera
 3. Har precis köpt Cliniderm Barrier Repair. Stortrivs. Kan tipsa om att Apoteket just nu ger 60 kr i rabatt (http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=240566). Vet även att Elle har ett prenumerationserbjudande där man får 6 nummer av Elle, Cliniderm Barrier Repair och Cliniderm Lip Repair för 149 kr.

  SvaraRadera
 4. Precis som Helena här tipsar jag om Avène. Jag har aldrig testat Cold Cream, men detas Tolreance Extreme funkade superbra för mig förra vintern.

  SvaraRadera
 5. Förrförra vintern fick min hud total tuppjuck av den vidriga, kalla kylan. Den kliade, sved och ömmade vid beröring. Jag smorde in med Clarins Gentle Night Cream, och problemen var som bortblåsta. Nu har jag dagkrämen också, och de gör all världens skillnad för mig.

  SvaraRadera
 6. Ninni: håller med, sheasmör är en toppeningrediens, även om jag mest använt produkter med det till kroppen!

  Helena S: just det, avène! cold cream är ett jättebra tips, tack!

  Anna: kul att du gillar barrier repair!

  Kerstin: tolerance extreme kanske är något för mig faktiskt...!

  Magdalena: ännu ett bra tips! tack alla för att ni delade mer er!

  SvaraRadera