måndag 21 november 2011

Pinkish

Hur det gick? Jo tackar som frågar, undertecknad har numer en lätt rosa ton i barret och har fått fler än fem kommentarer på jobbet. Det funkade, med andra ord. Jag har hunnit använda Davines Alchemic Red-schampo och balsam tre gånger nu, och känner mig redan redo för ett litet uttalande. Jag kan inte riktigt säga något om hur hållbarheten på färgen är, men.. You get the drift.

Förr-förra helgen hoppade jag alltså in i duschen, laddad med två rosaröda produkter. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men med tanke på liknande produkter jag testat innan var jag väl inte riktigt övertygad att jag skulle se någon större skillnad. (Konstpaus.) Oh man, was I wrong. När jag kom ut ur duschen såg jag direkt att mina ljusare slingor inte längre var, eh, ljusa. Utan snarare mahognyröda. Iiiih! Efter föning och plattning var rosa-heten ett faktum. Mina ljusaste partier var nu rosa! Okej, nu snackar vi inte Bjooti-rosa, men ändå.

Det är främst balsamet i serien som jag gillar, och som jag tror är vad som matar håret med pigment. Schampot är jag inte riktigt vän med, främst för att det känns så.. icke funktionellt? Det känns lite som att det bara försvinner när jag tar det i håret, och jag får ta några pumptag igen. Inte så drygt, med andra ord. Balsamet däremot. Vilken goding! Tjockt som en inpackning, och gör håret supermjukt och lättkammat. Jag har haft i det i cirka 5 minuter både blött direkt i duschen, och även handdukstorkat efter duschen (som det står på instruktionen). Jag tycker att det funkar ungefär likvärdigt oavsett; håret får en lätt nyans, som särskilt sätter sig i mina ljusare slingor.

Nu är ju jag rätt mörkt blond, men fick alltså en duktigt uppenbar ton ändå. Det är inte utan att jag undrar hur det skulle bli på ett ljust blont hår.. Någon som vågar testa? Jag har balsam för flera år, och skickar gärna en liten testburk.

6 kommentarer:

 1. Vad snyggt! Jag har testat kopparfärgen (recensioner på g), men jag är grymt nyfiken också på röda varianten, så jag testar gärna en liten klick balsam om du har över :)

  SvaraRadera
 2. Spännande! Jag är väldigt sugen på att testa rosa hår. Är just nu väldigt ljusblond och har fått för mig att lite rosa skiftningar eller några få rosa slingor skulle vara snyggt. Jag ska bara våga..
  Frågan är ju också om det räknas som "business casual" med rosa hår (förbannelsen med att arbeta på ett företag som vill att man klär sig på ett visst sätt). Men kanske kan jag testa under julledigheten (och sedan fixa tillbaka det till blond om det ser helt konstigt ut) :)

  SvaraRadera
 3. va tusan, nu blir ju till och med jag sugen. (ja, på att testa på mig själv :-0 ?!? )

  SvaraRadera
 4. Kerstin & Awesome Chemistry: jag ska se efter hur många småburkar jag har hemma. maila gärna era adresser till elmika.blogg @ gmail.com så hör jag av mig om jag kan skicka.

  Lisa: jag tycker det är jättefint med lite rosa effekt i ljusblont hår :)

  El: oh man, det kan nog vara SJUKT FINT! du ska ofc ha en burk! :D

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du gillar :). Shampoot öppnar upp håret och förbereder för att balsamet skall ha bästa effekt och för färgen skall "ta" :)))

  SvaraRadera